Header Ads

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ φ. 1672


 

Ελληνοτουρκικά  


Κυριάκος Μητσοτάκης: Πώς απέφυγε
 την «παγίδα» Ερντογάν
Αποτέλεσμα εικόνας για Κυριάκος Μητσοτάκης: Πώς απέφυγε  την «παγίδα» Ερντογάν


30 Νοεμβρίου 2019




Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως δεν αιφνιδιάστηκε  

από την προκλητική κίνηση του Ερντογάν…



Οι προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου και τα όσα συνέβησαν σήμερα στα εγκαίνια του αγωγού TANAP στην Ύψαλα δεν αιφνιδίασε την Αθήνα, η οποία υπολόγιζε ως πολύ πιθανή μία τέτοια συμπεριφορά από την πλευρά του Ταγίπ Ερντογάν. Μάλιστα η πρώτη πρόσκληση για τα εγκαίνια είχε απευθυνθεί στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη από τον Τούρκο πρόεδρο. Ο κ. Μητσοτάκης αρνήθηκε καθώς υπήρχε και το συνέδριο της ΝΔ, που διεξάγεται σήμερα. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η πρώτη σκέψη στην κυβέρνηση ήταν να παραστεί ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης. Ωστόσο, μεσολάβησε το μνημόνιο συνεργασίας Λιβύης και Τουρκίας που έδειξε ότι η Άγκυρα κλιμακώνει τις ενέργειες της στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Έτσι η ελληνική πλευρά αποφάσισε να εκπροσωπηθεί από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Δημήτρη Οικονόμου.

Πριν ο κ. Οικονόμου μεταβεί στην Τουρκία υπήρχε συζήτηση και είχε ενημερωθεί από το υπουργείο Εξωτερικών ότι αν υπάρξει οποιαδήποτε πρόκληση από την πλευρά του Ταγίπ Ερντογάν θα αποχωρούσε αμέσως από την εκδήλωση όπως και συνέβη. Η Αθήνα παρακολουθεί τις κινήσεις της Τουρκίας και αντιδρά κάθε φορά που εκδηλώνονται. Σε αυτή τη φάση, όμως, δεν θα προχωρήσει σε κλιμάκωση της κατάστασης αλλά αναμένεται να απαντά σε κάθε πρόκληση που σημειώνεται.



Έκτακτη επίσκεψη Χρυσοχοϊδη στον Έβρο:

Ετοιμάζεται ο ηλεκτρικός φράκτης-

«Να μπει τέλος στις ανεξέλεγκτες ροές λαθρομεταναστών»

Αποτέλεσμα εικόνας για Έκτακτη επίσκεψη Χρυσοχοϊδη στον Έβρο:  Ετοιμάζεται ο ηλεκτρικός φράκτης-  «Να μπει τέλος στις ανεξέλεγκτες ροές λαθρομεταναστών» 



Δεκέμβριος 1, 2019:  Καθώς η δημιουργία των κλειστών κέντρων έχει δρομολογηθεί, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στον Έβρο. Στον Έβρο βρέθηκε εχθές εκτάκτως, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Το υπουργείο, ετοιμάζεται για την εγκατάσταση του ηλεκτρονικού υπερσύγχρονου φράκτη με κάμερες, σε μια προσπάθεια να μειωθούν οι ανεξέλεγκτες μεταναστευτικές ροές. Μπορεί το βάρος να έχει δοθεί εδώ και καιρό στα νησιά, ωστόσο υπολογίζεται ότι από τον Έβρο, περνούν τουλάχιστον 200 άτομα καθημερινά. Οι τοπικές κοινωνίες είναι ανάστατες αφού όπως λένε οι κάτοικοι, νιώθουν αβοήθητοι και φοβισμένοι μετά από τα δεκάδες περιστατικά που έχουν λάβει χώρα, με πρωταγωνιστές ομάδες νεαρών μεταναστών.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, πρόκειται επίσης να τοποθετηθούν χωριστά υπερσύγχρονες κάμερες στα σύνορα για να συμβάλλουν στην επίλυση της ανεξέλεγκτης μετανάστευτης και στην εν γένει καλύτερη φύλαξη των συνόρων. Παράλληλα, η ΕΛΑΣ θα ενισχυθεί με οχήματα αλλά και με συνοριοφύλακες, η πρόσληψη των οποίων προχωρά από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Όπως αναφέρει το dikaiologitika.gr, στο Συμβούλιο της Επικρατείας έχει ήδη κατατεθεί για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που προβλέπει την αύξηση των θέσεων των συνοριακών φυλάκων κατά 400. Με το εν λόγω προεδρικό διάταγμα και την αύξηση των θέσεων ανάβει το πράσινο φως για την προκήρυξη 400 προσλήψεων συνοριοφυλάκων που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση.

Ειδικότερα, το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος υπογράφεται από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοίδη και τον υφυπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη και αυξάνει τις αρχικά προβλεπόμενες από το νόμο 2622/2019, 1.000 οργανικές θέσεις των συνοριακών φυλάκων, κατά 400. Η τοποθέτηση ενός σύγχρονου ηλεκτρονικού φράκτη είναι σίγουρα ένα πολύ καλό βήμα, τη στιγμή που χρειαζόμαστε κάθε βοήθεια που μπορούμε να έχουμε διαθέσιμη, για την προστασία των θαλάσσιων και χερσαίων συνόρων μας. Το μεταναστευτικό φαίνεται πως είναι ένα πρόβλημα που ήρθε για να μείνει, επομένως πρέπει σαν χώρα να πάρουμε όσα περισσότερα μέτρα γίνεται, για να το αντιμετωπίσουμε, στα πλαίσια πάντα του διεθνούς δικαίου. Την ίδια ώρα, κάτοικοι των τοπικών περιοχών συγκεντρώθηκαν πριν μια εβδομάδα στους Κήπους του Έβρου, για να διαμαρτυρηθούν για τον ανελέητο εποικισμό της χώρας.



Ετοιμάζονται για κάθε σενάριο οι Ισραηλινοί:

«Οι σχέσεις Τουρκίας-Πακιστάν οδηγούν
 σε μεταφορά τεχνογνωσίας

πυρηνικών όπλων»


1 Δεκεμβρίου 2019


Πλήρης επιβεβαίωση του πρόσφατου άρθρου μας για την μεγάλη πιθανότητα απόκτησης της τεχνογνωσίας κατασκευής πυρηνικών κεφαλών της Τουρκίας από το Πακιστάν, αποτελεί το κύριο άρθρο της ισραηλινής εφημερίδας Jerusalem Post.  Εκεί αναφέραμε ότι υπάρχει μια εξαιρετικά μυστική διασύνδεση με «πυρηνικές προεκτάσεις» στις ήδη πάρα πολύ στενές σχέσεις μεταξύ Πακιστάν και Τουρκίας εκτός από τη θρησκεία, που έχει οδηγήσει τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να γίνει ιδιαίτερα προκλητικός στην Α.Μεσόγειο και την Συρία. Ο Ερντογάν δεν έχει κρατήσει μυστική ποτέ την επιθυμία του να βάλει την Τουρκία στο κλαμπ των χωρών με πυρηνικά όπλα.

H ισραηλινή εφημερίδα, μας επιβεβαιώνει, αναφέροντας ότι οι αναπτυσσόμενες στρατηγικές σχέσεις της Τουρκίας με το Πακιστάν προκαλούν “ανησυχίες” σχετικά με την απόκτηση από την Άγκυρα τεχνολογίας κατασκευής πυρηνικών κεφαλών, καθώς ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε ανοιχτά τον Σεπτέμβριο για τις φιλοδοξίες της Άγκυρας να συνεχίσει το δικό της πρόγραμμα πυρηνικών όπλων. Όπως δήλωσε ο ίδιος, «είναι απαράδεκτο οι χώρες που διαθέτουν πυρηνικά να απαγορεύουν στην Άγκυρα να αποκτήσει τα δικά της πυρηνικά όπλα» Η Τουρκία έχει ήδη τα βασικά στοιχεία για την απόκτηση “πλούσιων” πυρηνικών αποθεμάτων, καθώς διαθέτει εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό, πυρηνικούς αντιδραστήρες τύπου TR-1 και TR-2 που διατηρεί η Τουρκική Αρχή Ατομικής Ενέργειας, αναφέρει η J.P, προσθέτοντας ότι η παραλαβή καυσίμων παραμένει η μεγαλύτερη πρόκληση. Ωστόσο, ο πρώτος πυρηνικός σταθμός της Τουρκίας κατασκευάζεται τώρα σε συνεργασία με τη Ρωσική Rosatom.

Εν τω μεταξύ, η Τουρκία έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για την απόκτηση απόρρητης τεχνολογίας, η οποία απαιτείται για τον καθαρισμό του ουρανίου και την μετατροπή του σε πλουτώνιο, γράφουν οι Ισραηλινοί οι οποίοι σαφώς κάτι παραπάνω γνωρίζουν. Υπενθυμίζουμε, σύμφωνα με μυστική έκθεση, η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών είχε επισημάνει εδώ και μεγάλοι διάστημα, ότι ο Ερντογάν έχει διατάξει να ξεκινήσει κρυφά η προετοιμασία για την κατασκευή χώρων για τον εμπλουτισμό του ουρανίου και ότι η Τουρκία είχε αρχίσει να παράγει «Yellowcake», ένα υλικό που είναι απαραίτητο για τα πυρηνικά προγράμματα.

Επίσης, αμερικανικό αμυντικό ινστιτούτο αναφέρει ότι οι διμερείς δεσμοί μεταξύ Τουρκίας και Πακιστάν έχουν ενισχυθεί σε άλλου τύπου στρατιωτικό και στρατηγικό επίπεδο. Μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού του Πακιστάν Imran Khan στην Άγκυρα στις αρχές του 2019, οι διμερείς δεσμοί με την Τουρκία ενισχύθηκαν περαιτέρω σε στρατιωτικό και στρατηγικό επίπεδο, αναφέρει το αμερικανικό αμυντικό ινστιτούτο Defense 360 ​​Europe.  ραγδαία ενίσχυση των δεσμών της Τουρκίας με το Πακιστάν ενδέχεται να επιτρέψει στην Άγκυρα να αποκτήσει πρόσβαση σε περαιτέρω απόρρητες πληροφορίες που θα τις δώσουν πολλά πλεονεκτήματα στην κατασκευή πυρηνικών κεφαλών. Οι στρατιωτικοί δεσμοί της Τουρκίας με το Πακιστάν εξελίσσονται, τονίζουν Ισραηλινοί ειδικοί, καθώς πρόσφατα δύο πολεμικά πλοία του Πακιστάν συμμετείχαν σε μια πολυεθνική άσκηση στη νότια Τουρκία στο Αιγαίο, ενώ τον Οκτώβριο το ναυτικό του Πακιστάν κατασκεύασε δεξαμενόπλοιο 17.000 τόνων σε συνεργασία με τουρκική εταιρεία.

Το Ισλαμαμπάντ συμφώνησε επίσης να αγοράσει 30 τουρκικά επιθετικά ελικόπτερα κατά τη διάρκεια αμυντικής συμφωνίας το 2018. Η Άγκυρα, από την άλλη πλευρά, αγοράζει αεροσκάφη MUS-17 Super Mushshak από το Πακιστάν. «Η ανθηρή αμυντική σχέση, με την πιθανή πυρηνική της διασύνδεση, λαμβάνει χώρα μέσα σε ένα ευρύτερο πλαίσιο», γράφει η Jerusalem Post. Ο Ερντογάν έχει απομακρύνει την Τουρκία από τη Δύση προς την Ανατολή και τώρα έχει στρέψει το πρόσωπό της ολοκληρωτικά προς τον ισλαμικό κόσμο σε μια πορεία του πολιτικού Ισλάμ. Ο Τούρκος πρόεδρος γνωρίζει ότι μετά την απόκτηση των πυραύλων S-400, οι οποίοι είναι αυτόνομοι και δεν συνδέονται με το νατοϊκό σύστημα, σειρά έχει η απόκτηση πυρηνικών κεφαλών για τους πυραύλους BORA, που έχουν εμβέλεια 270 χλμ. Με αυτά τα δύο τρομερά όπλα στην φαρέτρα του, θα μπορεί να απειλεί στην Μέση Ανατολή, το Αιγαίο και την Α.Μεσόγειο όλες τις χώρες της περιοχής, διότι κατάλαβε ότι οι εκβιασμοί του τον φέρνουν σχεδόν πάντα σε θέση “νικητή”. Αν δεν βρεθεί κάποιος να τον σταματήσει, τότε τα πράγματα θα γίνουν πολύ- πολύ δύσκολα για όλους.

Πηγή: 5απόσταγμα 



ΕΚΤΑΚΤΟ! Ελλάδα και Αίγυπτος

συμφώνησαν για την οριοθέτηση των ΑΟΖ



Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΚΤΑΚΤΟ! Ελλάδα και Αίγυπτος  συμφώνησαν για την οριοθέτηση των ΑΟΖ 


1 Δεκεμβρίου 2019  

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, είχε συνάντηση την Κυριακή με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σάμεχ Σούκρι, στον απόηχο των νέων τουρκικών προκλήσεων και της συμφωνίας που υπέγραψε η Αγκυρα με τη Λιβύη για τα θαλάσσια σύνορα. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι δύο υπουργοί επεσήμαναν ότι η συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη αποτελεί αποσταθεροποιητικό παράγοντα στην περιοχή, ενώ συμφωνήθηκε να επιταχυνθεί η συζήτηση για την οριοθέτηση των ΑΟΖ. Η συνάντηση Δένδια- Σούκρι έγινε μία μέρα μετά τις νέες εμπρηστικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τόσο για τη συμφωνία με τη Λιβύη, όσο και για τις τουρκικές γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Δένδιας για τη συμφωνία Τουρκίας- Λιβύης

«Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τα διμερή θέματα, καθώς και μία ευρύτατη σειρά ζητημάτων που αφορούν την περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου και του Κόλπου. Όπως πάντα, με την Αίγυπτο έχουμε κοινή γωνία θεώρησης των περισσότερων προβλημάτων», δήλωσε ο κ. Δένδιας μετά τη συνάντησή του με τον Αιγύπτιο υπουργό Εξωτερικών.



Ο Αιγύπτιος πρόεδρος έδωσε τη λύση: Εδώ και τώρα δημιουργία κοινής ναυτικής δύναμης Ελλάδας-Αιγύπτου στην Α.Μεσόγειο – Άτυπη πρόταση από Αλ Σίσι….

 

 Αποτέλεσμα εικόνας για Ο Αιγύπτιος πρόεδρος έδωσε τη λύση: Εδώ και τώρα δημιουργία κοινής ναυτικής δύναμης Ελλάδας-Αιγύπτου στην Α.Μεσόγειο – Άτυπη πρόταση από Αλ Σίσι….


Την μόνη ενδεδειγμένη πιθανή κίνηση, η οποία φέρεται σύμφωνα με τον ελληνικό τύπο να αναφέρθηκε ατύπως από την αιγυπτιακή πλευρά κατά την τελευταία τριμερή συνάντηση, για την δημιουργία κοινής ναυτικής δύναμης στην Α.Μεσόγειο, οφείλουμε (ισχύει δεν ισχύει) να την ενεργοποιήσουμε με την αιγυπτιακή και κυπριακή πλευρά άμεσα, αν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τα τουρκικά άνομα σχέδια στην περιοχή.

Μιλάμε για μια κοινή αεροναυτική δύναμη, εξετάζοντας τις ελάχιστες ικανότητες του πολεμικού ναυτικού Αιγύπτου-Ελλάδος-Κύπρου, με ενδεχόμενη παρουσία και του Ισραήλ, με συνεχείς και μόνιμες περιπολίες στις ΑΟΖ και των τριών χωρών, βάζοντας εμπόδια στην κυοφορούμενη τουρκική “απόβαση και μεταφορά” όπλων και μαχητών στην Λιβύη.

Η Αίγυπτο σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται ότι ζήτησε πρόσφατα από την ελληνική πλευρά εκ νέου την εμβάθυνση αυτής της αμυντικής σχέσης με περισσότερες ασκήσεις σε πολλά νέα επίπεδα, ακόμη και στην Αν. Μεσόγειο, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Το Κάιρο μας ζήτησε ουσιαστικά την ενίσχυση αυτού του αμυντικού άξονα ο οποίος πρέπει να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο ώστε να αποστέλλει και τα ανάλογα μηνύματα προς τον ταραξία της περιοχής, που είναι η Τουρκία.

Η άμεση τουρκική αεροναυτική άσκηση μετά την τελευταία αεροναυτική επιχείρηση (Ελλάδα -Κύπρο-Αίγυπτο) “ΜΕΔΟΥΣΑ-2019”, ήταν ενδεικτική των προθέσεων της Άγκυρας για την προσπάθεια επιβολής ισχύος από τον τουρκικό στόλο σε ολόκληρη την έκταση της αποκαλούμενης “τουρκικής ΑΟΖ”, όπως αυτή παρουσιάστηκε στο τουρκικό τύπο αυτές τις ημέρες.



ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ

ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΣΥΝΟΡΕΥΟΥΣΑ ΑΟΖ ΜΕ ΕΡΝΤΟΓΑΝ


Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΣΥΝΟΡΕΥΟΥΣΑ ΑΟΖ ΜΕ ΕΡΝΤΟΓΑΝ


**Ο λεγόμενος "Πρόεδρος" της Λιβύης Φάγεζ αλ-Σάρατζ, ο οποίος υπέγραψε μαζί με τον Ερντογάν (27-11-2019) «μνημόνιο συμφωνίας για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών», με το οποίο οι δυο χώρες αναγνωρίζουν τις δήθεν Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες τους, εις βάρος της κυριαρχίας της Ελλάδας και του Διεθνούς Δικαίου, είναι τουρκικής καταγωγής!**

**Η οικογένειά του είναι μια από τις παλιές τουρκικές και πιο πλούσιες οικογένειες της Λιβύης και χάρη σε αυτή την μεγάλη οικονομική της άνεση, σπούδασε και αναρριχήθηκε στα ψηλά κρατικά αξιώματα...**

**ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΙΝΟΣ;**

**Η Τουρκία λοιπόν, σαν παλιά οθωμανική αλεπού, προσέγγισε τον Τούρκο "Πρόεδρο", ο οποίος όμως ούτε αναγνωρίζεται από όλους τους Λίβυους, ούτε εξουσιάζει και εκπροσωπεί ολόκληρη την χώρα, αφού ορίζει μόνο ένα μικρό κομμάτι στα βορειοδυτικά (με γαλάζιο χρώμα)...**

**Αντίθετα, το συντριπτικά μεγαλύτερο τμήμα της Λιβύης (Ανατολική Λιβύη - με κοκκινωπό χρώμα) εξουσιάζει ο Στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ, ο οποίος και έσπευσε αμέσως να καταγγείλει διεθνώς ως παράνομη και άκυρη την Συμφωνία Φάγεζ - Ταγίπ!**

**Ο Χαλίφα Χάφταρ έχει την υποστήριξη της Αιγύπτου και στρέφεται κατά της "Μουσουλμανικής Αδελφότητας" την οποία υποστηρίζει διεθνώς ο Ερντογάν, στοχεύοντας στην επανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας!**

**ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ**

**Για να καταφέρει όμως η Τουρκία να σύρει τον Φάγεζ αλ-Σάρατζ σε μια τέτοια εξόχως παράνομη, προκλητική και άκυρη αναγνώριση των δήθεν ΑΟΖ τους, σημαίνει από την μια ότι ο Σάρατζ βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση από την προέλαση του Χάφταρ και πως από την άλλη η Τουρκία έχει υποσχεθεί πάρα πολύ μεγάλα ανταλλάγματα, που σίγουρα φτάνουν στην ενεργό ανάμιξη τουρκικού στρατού, πολεμικού υλικού και Τούρκων - Ισλαμιστών μισθοφόρων στον εμφύλιο πόλεμο της Λιβύης! **

**Ο ΜΕΓΑΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ**

**Είναι φανερό ότι ο Σάρατζ κρέμεται πια από τον Τουρκικό Στρατό και τα προηγμένα μέσα (π.χ. drones) που διαφημίζει πως έχει κάθε τόσο στην εισβολή κατά της Συρίας...**

**Η Ελλάδα πρέπει να προσέξει ειδικά αυτό το στρατιωτικό σκέλος της Συμφωνίας, που μπορεί να δημιουργήσει βάσεις, αλλά και πυραυλικές, ναυτικές και αποβατικές απειλές, από μια γωνιά που ποτέ δεν περιμέναμε, με πραγματικό στόχο τον μελλοντικό εγκλωβισμό και κατάληψη της ίδιας της Κρήτης! Η οποία θεωρείται ο ακρογωνιαίος στρατηγικός λίθος της Οθωμανικής - Τουρκοϊσλαμικής Παλινόρθωσης...**

**ΜΕ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΟΝ ΧΑΦΤΑΡ**

**Οι αγριάδες πρέπει να ξεριζώνονται πριν απλώσουν ρίζα... Και ο Χαλίφα Χάφταρ ξέρει να "ξεριζώνει"... Αρκεί να βοηθηθεί άμεσα από την Αθήνα, ώστε η κίνηση της Άγκυρας να γυρίσει "μπούμερανγκ" εναντίον της και η νέα Λιβύη του Στρατάρχη να υπογράψει άμεσα κοινή οριοθέτηση των πραγματικών ΑΟΖ με την Ελλάδα, κάτι που θα αποτελέσει δεινή διπλωματική και γεωπολιτική ήττα της Τουρκίας, τέτοιου μεγέθους που "θα το φυσάει και δεν θα κρυώνει" με τίποτα!**

**Πηγή: [ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ](https://www.noiazomai.gr/2019/11/aoz-libyhs-tourkias.html)**



Είναι δυνατόν να αφομοιωθούν;

Οι Μουσουλμάνοι με τις εντολές του Κορανίου, 
που ακολουθούν πιστά;

Αποτέλεσμα εικόνας για Μουσουλμάνοι


**Γεώργιος Β. Φάκος**

**«Πολεμάτε τους απίστους» – Οι εντολές του Κορανίου, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο ένταξης στον Ευρωπαϊκό πολιτισμό**

**Οι μουσουλμάνοι οι όποιοι οργανωμένα και κατά κύματα κατακλύζουν την Ελλάδα και την Ευρώπη είναι τάχα αφομοιώσιμοι, ή έστω προσαρμόσιμοι στις χώρες υποδοχής των: Για να δοθεί απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι αναγκαίο να λαμβάνεται όπ’ όψιν εάν ό ήδη πολιτισμός αυτών εφάπτεται μέ τον υφιστάμενο ελληνο-ευρωπαϊκό, δοθέντος ότι οι ίδιοι δεσμεύονται μέ βαθεία πίστη στο Κοράνι.**

**Παραδείγματα ας λάβουμε από την ελληνική μετάφραση του ιερού αυτού βιβλίου, από τον ομογενή αλεξανδρινό Γ. I. Πεντάκη το 1886, και σε έκδοση «Το Βήμα» (2016).**

**(Προς τούς «πιστούς» ομιλεί ό θεός μέσω του αρχαγγέλου Γαβριήλ ή τού Προφήτη Μωάμεθ: Κεφάλαιο, άρθρο, σελίδα)**

**α). Στείλαμε το βιβλίο τής αλήθειας γιά να δικάζεις τούς ανθρώπους μέ όσα σου δίδαξε το Κοράνιο. (Δ/103.96). Βιβλίο ξεκάθαρο προορισμένο να απειλήσει τούς ανθρώπους μέ σκληρά βασανιστήρια. (ΙΗ, 2.63)**

****

**β). Όσοι εγκατέλειψαν τη Χώρα τους και θυσιάζουν τούς εαυτούς τους και την περιουσία τους στη μάχη υπέρ τής πίστης, αυτοί θα καταλάβουν την υψηλότερη βαθμίδα ενώπιον του Θεού και θα είναι μακάριοι. (Θ, 20,173)**

**γ). Οι πιστοί ας μην κάνουν φίλους τούς απίστους… (Γ, 28,63). Πιστοί, μη συνάπτετε στενές σχέσεις μέ απίστους παρά μόνο μεταξύ σας. (Γ, 118,72)**

**δ). Όταν ακούσεις τούς απίστους να συζητούν γιά τίς αποκαλύψεις μας να απομακρυνθείς από κοντά τους έως ότου συζητήσουν κάποιο άλλο θέμα. (ΣΤ, 68,128)**

**ε). Πιστοί να πολεμάτε τούς απίστους, οι όποιοι έρχονται σε επαφή μαζί σας και να τούς υποδέχεστε σκληρά. (Θ, 123,186) στ). Να πολεμάτε (τούς απίστους)… έως ότου δεν θα υπάρχει άλλη θρησκεία. (Η, 39,166) Θα εξαφανίσουμε ή θα τιμωρήσουμε σκληρά όλες τις χώρες τής γης πριν από την ημέρα τής κρίσεως. **

**Αυτοί είναι μια απόφαση γραμμένη στα αιώνια βιβλία του Θεού. (ΙΖ, 58,257)**

** ζ). Άπιστοι είναι όσοι λένε ότι ο γιος τής Μαρίας είναι θεός… (Ε, 17,107)**

**η.) Όσοι προσβάλουν τούς πιστούς και τις πιστές χωρίς λόγο διαπράττουν θανάσιμο αμάρτημα. (ΛΓ, 58,383)**

**θ). Ορκίζομαι στην γραφίδα και στα γραμμένα ότι εσύ Μωάμεθ μέ τη χάρη του Θεού δεν είσαι τρελός. (Σημ. ομιλεί ό άγγελος Γαβριήλ) (ΞΗ, 1-2,516) ι). Οι γυναίκες είναι το χωράφι σας. Να πηγαίνετε λοιπόν στο χωράφι σας μέ όποιον τρόπο σας αρέσει. (Β, 223,50)**

**ια). Ό Θεός αφού στήριξε τούς ουρανούς πάνω σε αόρατες στήλες, κάθισε στο θρόνο του. (ΙΓ, 2,223)**

**Όλα τα παραπάνω είναι ελάχιστα ψήγματα από τις 566 σελίδες του βιβλίου τής ελληνικής εκδόσεως.**

**Το όλο περιεχόμενο του ιερού βιβλίου περιλαμβάνει όχι μόνον περί Θεού θέματα αλλά και πρακτικά θέματα του καθημερινού βίου του πιστού.**

**Είναι λοιπόν αφομοιώσιμοι οι Μουσουλμάνοι στον ευρωπαϊκό πολιτισμό; **

**Άτυπον το ενύπνιον.**

**Γεώργιος Β. Φάκος**

[**



** ](https://elthraki.gr/wp-content/uploads/2019/11/%CE%9A%CE%9F%CE%A1%CE%91%CE%9D%CE%99-2-300x200.jpg)

**Πηγή: [Ελεύθερη Θράκη](https://elthraki.gr/2019/11



Έσπασε η εκεχειρία στην Συρία:

70 νεκροί σε συγκρούσεις στην Ιντλίμπ…

Αποτέλεσμα εικόνας για Έσπασε η εκεχειρία στην Συρία:  70 νεκροί σε συγκρούσεις στην Ιντλίμπ…


·         Δεκέμβριος 2, 2019


Η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στην Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία,

επλήγη από δύο μέρες σφοδρών συγκρούσεων μεταξύ φιλοκυβερνητικών δυνάμεων και ομάδων τζιχαντιστών και ανταρτών, οι οποίες άφησαν πίσω τους σχεδόν 70 νεκρούς, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Στις συγκρούσεις σκοτώθηκαν 36 μέλη των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων και 33 μαχητές του αντίπαλου στρατοπέδου, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

“Πρόκειται για τις πιο βίαιες συγκρούσεις στην επαρχία Ιντλίμπ από τότε που άρχισε να ισχύει η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός”, που ανακοινώθηκε στα τέλη Αυγούστου από τη συριακή κυβέρνηση και τον Ρώσο σύμμαχό της, δήλωσε σήμερα ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι ‘Αμπντελ Ραχμάν.  Σήμερα το πρωί, πυκνός καπνός κάλυπτε τον ουρανό της περιοχής Μααρέτ αλ Νουμάν, ενώ αεροσκάφη που πετούσαν εκεί βομβάρδισαν θέσεις οργανώσεων τζιχαντιστών και ανταρτών, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.

“Οι κυβερνητικές δυνάμεις πραγματοποιούν αντεπίθεση σε νοτιοανατολική περιοχή της Ιντλίμπ, όπου ομάδες τζιχαντιστών και ανταρτών είχαν πάρει τον έλεγχο τεσσάρων χωριών το Σάββατο”, διευκρίνισε ο Ραχμάν. “Κατάφεραν να ανακτήσουν πλήρως τον έλεγχό τους”, πρόσθεσε κάνοντας λόγο για “συνέχιση των μαχών”.Το απόγευμα, το πεδίο των αεροπορικών βομβαρδισμών διευρύνθηκε για να συμπεριλάβει και άλλες περιοχές, ανατολικές και νότιες της Ιντλίμπ, όπως η πόλη Σαρακίμπ.

Η επαρχία Ιντλίμπ ελέγχεται από τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Χάγιατ Ταχρίρ αλ-Σαμ (HTS), το πρώην συριακό παρακλάδι της αλ-Κάιντα. Η περιοχή αυτή και οι παρακείμενες των επαρχιών του Χαλεπίου, της Χάμας και της Λαττάκειας, εξακολουθεί να διαφεύγει στη συντριπτική πλειονότητά της από τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων. Στις περιοχές αυτές έχουν καταφύγει επίσης αρκετές άλλες μικρές αποδυναμωμένες οργανώσεις τζιχαντιστών και ανταρτών.


Δεν υπάρχουν σχόλια