Header Ads

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΑΡΘΡΟ φ. 1670.



ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ 





Καλά τα μέτρα, αλλά όχι με μετακίνηση «λαθρό»

προς την ενδοχώρα…



Επιτέλους είδαμε να προγραμματίζονται κάποια μέτρα περιορισμού του κακού που συμβαίνει στην χώρα μας από τις ορδές του Μεταναστευτικού, που μετουσιώνεται, όσο περνούν οι ημέρες σε Ειρηνική κατάληψη της Ελλάδας. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε για το Μεταναστευτικό τις περιοχές στις οποίες θα ανοίξουν οι κλειστές δομές, ενώ παράλληλα προανήγγειλε το κλείσιμο της Μόριας. Συγκεκριμένα, κλειστά κέντρα θα δημιουργηθούν σε πέντε νησιά, ενώ σταδιακά θα κλείνουν οι άλλες δομές. Ειδικότερα: Στη Λέσβο θα κλείσει σταδιακά η υπάρχουσα δομή της Μόριας και θα δημιουργηθεί κλειστό κέντρο χωρητικότητας 5.000 μεταναστών. Τα ίδια ισχύουν για την Χίο  Στην Σάμο χωρητικότητας 2.000 μεταναστών. Στην Κώ χωρητικότητας 2.000 μεταναστών. Στην Λέρο χωρητικότητας 1.000 μεταναστών. Οι 5+1 δράσεις της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό:

Ασυνόδευτα παιδιά: Θα οριστεί Εθνικός Συντονιστής μέσω της Προεδρίας της Κυβέρνησης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

ΜΚΟ:  Καθορισμός πλαισίου υποχρεώσεών τους και συγκεκριμένων κριτηρίων που απαιτείται να έχουν. Παραμονή και λειτουργία στην χώρα, μόνο όσων πληρούν τις προϋποθέσεις.

Άσυλο και Επιστροφές: Νέος νόμος που παρέχει το πλαίσιο, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την έγκριση του ασύλου ή την επιστροφή όσων δεν πληρούν τις προϋποθέσεις. Πρόσληψη 500 ατόμων στις Υπηρεσίες Ασύλου.

Κατασκευή και επέκταση κλειστών δομών σε νησιά: Ανοίγουν πέντε κλειστά κέντρα σε νησιά του Αιγαίου.

Ανταποδοτικά έργα ενίσχυσης των τοπικών κοινωνικών: Παράταση – έως 31.12.2020 – των μειωμένων κατά 30% συντελεστών ΦΠΑ για τα νησιά Λέρο, Λέσβο, Κω, Σάμο, Χίο. Τη βελτίωση των δομών Υγείας, Παιδείας, Κοινής Ωφέλειας και Τουρισμού στις περιοχές που υποδέχονται μετανάστες και πρόσφυγες.

Φύλαξη των συνόρων: Στεγανοποίηση διόδων με τη συγκρότηση ενιαίου φορέα ελέγχου συνόρων, καθώς έχει προγραμματιστεί η ενίσχυση με συνοριοφύλακες σε Έβρο και Νησιά.

Εδώ θα θέλαμε να επισημάνουμε κάποια θέματα που δεν ηχούν καλά στην πλειοψηφία της κοινής γνώμης. Σε ό,τι αφορά στο θέμα της παραχώρησης παροπλισμένων στρατοπέδων ή άλλων δομών των ενόπλων δυνάμεων για τη δημιουργία προσφυγικών κέντρων, υπάρχει « θεσμικό πλαίσιο, που διέπει την ακίνητη περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Είναι ιδιαίτερα περιοριστικό για να επιτρέψει μία γρήγορη αξιοποίηση των χώρων» και απορούν οι επαϊοντες πάνω σε δύο καυτά ερωτήματα: Πως στο Στρατόπεδο του 6ου Σ.Π. καταστράφηκε ένα στάδιο ποδοσφαίρου και ασφαλτόδρομος για να στηθεί ένα ολόκληρο χωριό 900 αλλόθρησκων σε δέκα ημέρες; Γιατί δεν χρησιμοποιούνται οι Στρατιωτικές Μονάδες στον Έβρο και στα νησιά στο βασικό ρόλο της αποτροπής παραβίασης των Ελληνικών Συνόρων; Υπάρχει απάντηση;            

Ο «Κορίνθιος»

Δεν υπάρχουν σχόλια