Header Ads

14η αγωνιστική της Ευρωλίγκας





Παναθηναϊκός-Φενέρμπαχτσε 81-78


Αποτέλεσμα εικόνας για Παναθηναϊκός-Φενέρμπαχτσε 81-78


Στο καλύτερο ματς του Φριντέτ, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 81-78 της Φενέρμπαχτσε, αν και έπαιξε με την φλόγα αφού βρέθηκε να προηγείται και με 13 πόντους. Εξαιρετικός ο γκαρντ των πράσινων με 22 πόντους και τεράστια ψυχραιμία στο τέλος στις βολές.

17 Δεκεμβρίου 2019:   Άδειο το ΟΑΚΑ, αλλά η θερμοκρασία ήταν στα ύψη και εξαιτίας του «καυτού» Τζίμερ Φριντέτ και εξαιτίας του ντέρμπι που εξελίχθηκε ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την Φενέρμπαχτσε. Οι Πράσινοι είχαν τον Αμερικανό γκαρντ στην κορυφαία του βραδιά στην Ελλάδα, καθώς μέσα από τους πόντους του και την οξυδέρκειά του, κατέκτησαν τη νίκη με 81-78 επί της Φενέρ για την 14η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, μπαίνοντας με το… δεξί στην διαβολοβδομάδα.μ Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είχε τον Κώστα Σλούκα σε κέφια στο πρώτο μισό, όμως η αποτελεσματική άμυνα των γηπεδούχων επάνω του στο β’ μέρος ήταν και αυτή που σε μεγάλο βαθμό βραχυκύκλωσε την τούρκικη ομάδα.

Από την αρχή αμφότερες οι ομάδες μπήκαν… κρύες, ελέω και του άδειου γηπέδου. Ο Καλάθης βοήθησε για να χτίσει μία μικρή διαφορά ο Παναθηναϊκός, όμως τα πολλά λάθη των αθλητών του Πιτίνο στο πρώτο μισό, οδήγησαν τους φιλοξενούμενους στο να μειώσουν και να κλείσει το δεκάλεπτο στον πόντο. Ο ρυθμός ήταν ίδιος. Κακές επιλογές στην επίθεση, ο Σλούκας οργάνωνε όπως έπρεπε και η Φενέρ ουσιαστικά με 13/17 δίποντα να πηγαίνει μπροστά στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.Επιστρέφοντας στο ματς ο Παναθηναϊκός είδε τον Φριντέτ να αναλαμβάνει σε άμυνα και επίθεση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βοηθήσει για την ανατροπή με την διάφορά να φτάνει ακόμα και στους 10 πόντους ! Οι γηπεδούχοι έφτασαν να προηγούνται ακόμα και μέχρι 13 πόντους, όμως το 5ο φάουλ του Καλάθη άλλαξε τις ισορροπίες. Ο Παναθηναϊκός κράτησε την ψυχραιμία του, ο Φριντέτ ήταν σχεδόν αλάνθαστος, από την γραμμή της φιλανθρωπίας και ευτυχώς το τελευταίο τρίποντο του Ντε Κολό βρήκε σίδερο!

ΕΝΑ ΝΤΕΡΜΠΙ ΣΕ ΑΔΕΙΟ ΓΗΠΕΔΟ

Με στόχο να χτυπήσουν στο ποστ ξεκίνησαν οι δύο ομάδες το ματς, οι Πράσινοι πέτυχαν το τρίποντο με τον Τόμας για το 3-2, με τον Καλάθη να βάζει το ντράιβ για το 6-4 για τους γηπεδούχους. Ο Καλάθης ήταν αυτός που ανέλαβε όπως πάντα πρωτοβουλίες, οργάνωσε και εκτέλεσε μαζί με τον Φριντέτ, για να πετύχει ο Αμερικανός το τρίποντο για το 11-6! Οι γηπεδούχοι πέτυχαν 15 πόντους σε 5 αγωνιστικά λεπτά (15-10), με τον Μήτογλου να σκοράρει 2 βολές για το 17-10. Δύο απανωτά λάθη του Παναθηναϊκού και ισάριθμα κλεψίματα του Ντατόμε ήταν η αιτία του 17-14, με τους γηπεδούχους να βλέπουν τον Μπράουν στο παρκέ, με τον παλιό παίκτη του Προμηθέα να πετυχαίνει το πρώτο του καλάθι στην Ευρωλίγκα κάνοντας το 22-16. Και όμως τα λάθη των Πρασίνων συνεχίστηκαν και οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 22-21 με τρίποντο του Μαχμούτογλου στο τέλος της περιόδου.

Η Φενέρ γύρισε όπως έπρεπε την μπάλα στην επίθεση και έσφιξε την άμυνά της. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα με τρίποντα των Σλούκα και Ντατόμε να περάσει με 5 πόντους (24-29), την ώρα που οι παίκτες του Πιτίνο ήταν εγκλωβισμένοι στην άμυνα του Ζέλικο. Το τρίποντο του Τομας μείωσε σε 27-29, η τούρκικη ομάδα δεν βγήκε εκτός ρυθμού από αυτό και προηγήθηκε εκ νέου με έξι πόντους (29-35) με δίποντο του Σλούκα.

Ο Παπαγιάννης δέχθηκε τις επόμενες πάσες, τελείωσε δύο φάσεις με καρφώματα και το τρίποντο του Φριντέτ οδήγησαν το ματς στον πόντο (34-35). Η Φενέρ οδηγήθηκε μέσω των βολών, όμως οι βολές του Καλάθη και στη συνέχεια το δίποντο του Παπαπέτρου ισοφάρισαν και πάλι την αναμέτρηση (40-40). Η Φενέρ μέσω των βολών έτρεξε ένα 6-2 επιμέρους σκορ και άφησε το συγκρότημα του Πιτίνο στο -4 στο τέλος του ημιχρόνου.

ΚΡΥΟ ΓΗΠΕΔΟ, ΚΑΥΤΟ ΜΑΤΣ, ΤΟ ΕΚΡΙΝΕ Ο ΤΖΙΜΕΡ

Με το σκορ στο 42-46 ξεκίνησε το δεύτερο μισό της αναμέτρησης. Οι Τούρκοι βρήκαν δύο πόντους για το 44-48 (βολές Σλούκα) για να ακολουθήσει μία μίνι Τζιμερμάνια. Ο Φριντέτ ήταν θετικότατος και στις δύο μεριές του παρκέ, από δύο προσπάθειές του ο Παναθηναϊκός όχι απλά πλησίασε αλλά προσπέρασε σε 52-48 με λέι απ έπειτα από κλέψιμό του.  Το παιχνίδι είχε ένταση, όμως η ποιότητά του είχε πέσει αισθητά. Οι άμυνες είχαν τον πρώτο λόγο, αμφότερες οι ομάδες έχαναν σερί επιθέσεις, με τον Παπαγιάννη να σώζει μία χαμένη μπαλιά και να κάνει το 58-53, την ώρα που ο Καλάθης, εκμεταλλευόμενος τις κακές επιλογές της Φενέρμπαχτσε, έτρεξε καλά το παρκέ και ανέβασε την διαφορά στους 9 πόντους (62-53).

Με το ματς… παιζόμενο, οι Πράσινοι έμειναν πίσω την επίθεση, αλλά δεν είχαν πρόβλημα στα.. .μετόπισθεν. Το τρίποντο του Παπαπέτρου έκανε το 65-55, με τους γηπεδούχους να μπαίνουν στην τελευταία περίοδο όντας 8 πόντους μπροστά στο σκορ (65-57).  Ο Παναθηναϊκός είχε επιβάλλει τον ρυθμό του. Και μέσω της άμυνάς του έφτασε στο ματς στο 70-57. Όμως το τέταρτο φάουλ του Καλάθη έμπλεξε προσωρινά τους γηπεδούχους. Στο 70-61 όμως  δεν υπήρχε συνέχεια από την Φενέρ και ο Παναθηναϊκός έκανε ότι έπρεπε για να πάρει τη νίκη. Το 74-61 έγινε γρήγορα 74-68 αφού η Φενέρμπαχτσε έπαιξε όπως έπρεπε για να καλύψει την διαφορά όσο ο αρχηγός έλειπε. Με βολές και προσωπικές ενέργειες πλησίασε, ενώ με το που πέρασε ο Καλάθης, πήρε τρίτο επιθετικό φάουλ και 5ο προσωπικό και αποβλήθηκε! Ο Ντουβερίογλου μείωσε στους 4 (74-70), όμως στην πρώτη φάση που έπρεπε να παίξει άμυνα, έκανε φάουλ στον Ράις, ο οποίος με 2/2 έκανε το 76-70. Ο Παναθηναϊκός έπαιζε με την φλόγα όμως. Ντε Κολό και Ντατόμε έκαναν το 76-74 και το ματς ήθελε ένα λεπτό μόνο. Οι Πράσινοι δεν σκόραραν, ευτυχώς ούτε οι παίκτες του Ζέλικο και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην ρουλέτα των ελευθέρων βολών.

Σλούκας και Φριντέτ ήταν εύστοχοι σε μεγάλο βαθμό (2/2 ο πρώτος, ¾ ο δεύτερος), με 9,8’’ να απομένουν. Η κακή αμυντική λειτουργία έφερε το τρίποντο που έγινε σωστά δίποντο από τον Ντε Κολό (79-78), οι πράσινοι βρήκαν και πάλι βολές από τον Φριντέτ, έκαναν κακή εκτίμηση στην τελευταία επίθεση της Φενέρ, δεν προχωήρησαν σε φάουλ στον Ντε Κολό, όμως ευτυχώς ο Γάλλος αστόχησε.

Τα δεκάλεπτα: 22-21, 42-46, 65-57, 81-78

Δεν υπάρχουν σχόλια