Header Ads

Champions League στο πόλο.


Ολυμπιακός – Γιαντράν Χέρτσεγκ Νόβι 8-7

Ο Ολυμπιακός με όπλο του την άμυνα και τον παίκτη παραπάνω πήρε πολύ δύσκολη νίκη (8-7) επί της ουραγού  Γιαντράν Χέρτσεγκ Νόβι και έκανε το 3/3 στη φάση των Ομίλων του Champions League στο πόλο.


                                                                             

Πηγή:  in.gr  29 Οκτωβρίου 2019, 21:14

Ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε την Γιαντράν Χέρτσεγκ Νόβι από το Μαυροβούνιο στο Παπαστράτειο για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Champions League πόλο.
Οι φιλοξενούμενοι αν και ουραγοί στον όμιλο, έβγαλαν το… λάδι στον Ολυμπιακό που πήρε τελικά τη νίκη με 8-7, με μόλις 84’’ να απομένουν για τη λήξη του ματς.
Η αναμέτρηση για τους ερυθρόλευκους φάνηκε δύσκολη με το… καλησπέρα.
Η άμυνα της Γιαντράν έκανε καλή δουλειά και ο Τεσάνοβιτς κάτω από τα δοκάρια, έκανε την μία απόκρουση πίσω από την άλλη κερδίζοντας ψυχολογία.
Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα άνοιξαν το σκορ με τον Πόπανιτς, με τον Ολυμπιακό να απαντά με δύο γκολ σε παίκτη παραπάνω με τους Γιόκοβιτς και Γούνα, για το 2-1 του πρώτου οκταλέπτου.
Στο δεύτερο οκτάλεπτο ο Ολυμπιακός έκανε το 3-1 με τον Γιόκοβιτς. Όμως αντί να πάρει ψυχολογία και να βάλει τους Μαυροβούνιους από κάτω, αυτοί απάντησαν με δύο γκολ των Πέτκοβιτς και Μπανίσεβιτς, έφτασαν το σκορ σε 3-3.
Το 4-3 του ημιχρόνου διαμόρφωσε για το δεύτερο γκολ του ο Γιόκοβιτς, δίνοντας το προβάδισμα στους ερυθρόλευκους.
Ο Ράντοβιτς συνέχισε να πυροβολεί από την περιφέρεια και έκανε με δύο γκολ του το 5-4 υπέρ της Γιαντράν, με το ματς να γυρίζει τούμπα.
Ο Τεσάνοβιτς θύμισε… Πάβιτς κάνοντας μια εμφάνιση καριέρας με έξοχες αποκρούσεις. Ευτυχώς όμως για τον Ολυμπιακό, και ο Ζερδεβάς στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, όπως και όλη η άμυνα, ισοσκελίζοντας το μπλοκάρισμα της επίθεσης.
Ο Γιόκοβιτς, πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης, έδωσε ανάσα στον Ολυμπιακό ισοφαρίζοντας σε 5-5. Η μονομαχία των αρχισκόρερ, Ράντοβιτς και Γιόκοβιτς συνεχίστηκε μέχρι το τέλος του οκταλέπτου, σκοράροντας αμφότεροι για το 6-6.
Στη τελευταία περίοδο, όσοι περίμεναν… θρίλερ, επιβεβαιώθηκαν πανηγυρικά. Ο Ολυμπιακός πήρε το προβάδισμα με 7-6, με τον Μίτροβιτς, αλλά ο Πέτκοβιτς έκανε το 7-7 με γκολ του στα 5:25 πριν το τέλος.
Από το σημείο αυτό και μετά μίλησαν και πάλι οι άμυνες, οι τερματοφύλακες αλλά και οι… νευρικές επιθέσεις. Η έμπνευση του Βλάχουν να περάσει τον Αργυρόπουλο αντί του Μουρίκη απέδωσε με τον πρώτο να σκοράρει με γκολάρα το 8-7.
Μπορεί να έχασε το… άχαστο σε κόντρα με δευτερόλεπτα να απομένουν για τη λήξη του ματς, η άμυνα του Ολυμπιακού όμως έδωσε άλλη μια λύση, με αποτέλεσμα το 8-7 να είναι το τελικό αποτέλεσμα.
Οι Πειραιώτες κάπως έτσι πέρασαν δια πυρός και σιδήρου το εμπόδιο της Γιαντράν Χέρτσεγκ Νόβι κάνοντας το 3/3 στον Όμιλο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια