Header Ads

ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ...




Βουλευτής Ν.Δ. Μαριλένα Σούκουλη--Βιλιάλη
Μήνυμα για την Εθνική Επέτειο 
της 28ης Οκτωβρίου 1940



     Η Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου σηματοδοτεί και θα σηματοδοτεί την αταλάντευτη λαϊκή βούληση του Έθνους ενάντια σε οποιαδήποτε απειλή που θα προσπαθήσει να επιβουλευτεί την Εθνική μας ακεραιότητα, αλλά και τα εθνικά μας δίκαια. Σε μια περίοδο έντονης γεωπολιτικής ρευστότητας στην περιοχή μας, ωφείλουμε άμεσα να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες προκειμένου να προστατεύσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα. Ο νέος #Πατριωτισμός επιτάσσει μια #Ελλαδα οικονομικά ισχυρή, με στέρεα κοινωνική συνοχή, ενισχυμένη αποτρεπτική ισχύ και φυσικά σταθερά προσηλώμενη στις Αρχές του Διεθνούς Δικαίου. Το #Έθνος μας έρχεται απο μακρυά και έχει μάθει να ξεπερνάει τα εμπόδια. Ενωμένοι, με #Αυτοπεποίθηση, αλλά και #Πίστη μπορούμε να σηκώσουμε την Ελλάδα εκεί που της αξίζει, Ψηλά. Χρόνια πολλά !
( Οι δηλώσεις έγιναν μετά την παρέλαση σε τοπικά ΜΜΕ στην Κόρινθο )

Απόσπασμα από την oμιλία 
της Μαριλένας Σούκουλη 
στην Ολομέλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου 
για το Σχέδιο Νόμου 
"Επενδύω την Ελλάδα"...


".....Σήμερα καλούμαστε με το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στην ολομέλεια να απαντήσουμε με αποτελεσματικότητα στα προβλήματα, που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία και επιτέλους να απελευθερώσουμε τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και των ανθρώπων μας. Πώς όμως; Ξεκινώντας από τα βασικά. 
      Είναι πλέον καθαρό ακόμα και στους πιο δύσπιστους ότι χρειάζεται να παραχθεί, αλλά και να εισρεύσει Νέος πλούτος στην χώρα. Μόνο έτσι θα δημιουργηθούν ποιοτικές θέσεις εργασίας για όλους και φυσικά θα αυξηθούν τα εισοδήματα των πολιτών. Όπως το πολυνομοσχέδιο προβλέπει, αλλάζουμε άμεσα το θεσμικό πλαίσιο προσέλκυσης επενδύσεων και μάλιστα στρατηγικών επενδύσεων, που θα δώσουν έναυσμα  και θα πυροδοτήσουν ακόμα μεγαλύτερο όγκο από μικρότερης κλίμακας επενδύσεις. 
      Παρεμβαίνουμε ουσιαστικά στη χωροταξική, περιβαλλοντική και πολεοδομική νομοθεσία, πάντα με μέριμνα για την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος, αλλά και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας . Με αυτο τον τρόπο προσφέρουμε ένα ελκυστικό θεσμικό πλαίσιο για όποιον έλληνα ή ξένο επενδυτή θέλει να εμπιστευτεί τη χώρα μας. 
      Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ότι τους προστατεύουμε από μεταγενέστερους δυσμενείς νόμους με αναδρομική ισχύ. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό, ότι αγγίζουμε το σημαντικότερο πρόβλημα ακόμα και από αυτό της φορολογίας των επενδυτών. Οι επενδυτές θα ξέρουν πλέον , πως δεν θα υπάρχει η επενδυτική ανασφάλεια από την πολιτική εργαλειοποίηση κάθε επένδυσης.Θα υπάρχουν κανόνες, θα τηρούνται και δεν θα αλλάζουν καθε τρείς και λίγο. Αυτό ζητάει η επενδυτική αγορά. 
      Επιτέλους καθιερώνεται ο Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης και εδω μιλάω και με την ιδιότητα μου, ως πολιτικός μηχανικός.  Κάθε ενδιαφερόμενος επενδυτής, μπορεί πλέον να έχει πρόσβαση σε έγκυρες γεωχωρικές πληροφορίες, που σήμερα βρίσκονται διάσπαρτες σε διάφορες υπηρεσίες , με δύνατη την πρόσβαση τους όποτε ειναι αναγκαίο για αυτούς .      Η σωστή και εύκολη πρόσβαση στην πληροφορία σημαίνει εξοικονόμηση πόρων, αλλά και διευκόλυνση στον προγραμματισμό των επιχειρησιακών δράσεων. Μακριά από ομηρίες , καθυστερήσεις , ασάφειες. Αυτό όμως, που προσωπικά, μου δίνει μεγάλη χαρά, αλλά και την βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση μας, επιθυμεί να χτυπήσει στη ρίζα τους προβλήματα,που ταλανίζουν τη χώρα εδώ και δεκαετιες, είναι το Εθνικό Πρόγραμμα Απλούστευσης Διαδικασιών, που αφορά το μεγάλο μας εθνικό στόχο δηλαδή την πάταξη της γραφειοκρατείας. 
     Αποτελεί πολιτική μου πεποίθηση ότι η επιδιωκόμενη οικονομική, και όχι μόνο, ανάταση της αναπτυξιακής διαδικασίας δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί, εάν δεν αρθούν οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, που παραμονεύουν σε κάθε γωνιά της επαφής του πολίτη ή του επενδυτή με το ελληνικό δημόσιο. Και γνωρίζετε ότι όπου υπάρχουν γραφειοκρατικές αγκυλώσεις υπάρχουν και φαινόμενα διαφθοράς, αλλά και εν γένει παραβατικής συμπεριφοράς. 
      Η απλούστευση των διαδικασιών,αλλά ιδιαίτερα η τοποθέτηση των επιμέρους αλλαγών, που προτείνει κάθε φορέας υπό μια κεντρική στρατηγική κατεύθυνση εξασφαλίζει την καταπολέμηση της αποσπασματικότητας και της μη συνεκτικότητας των επιμέρους δράσεων των φορέων διοικητικής λειτουργίας του ελληνικού δημοσίου. Επομένως καταπολεμάμε την πολυνομία και την κακονομία, μειώνουμε τα βήματα διοικητικών διαδικασιών για να κάνουμε την επαφή του πολίτη με το ελληνικό δημόσιο πιο φιλική , πιο λειτουργική,αλλά και την παροχή υπηρεσιών προς αυτόν πιο ποιοτική και πιο έγκυρη...............  
      Αγαπητοί συνάδελφοι,η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός από τους πρώτους κιόλας μήνες, που αναλάβαμε την ευθύνη της χώρας αποφάσισε έμπρακτα να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας. Και αυτό ακριβώς συντελείται με αυτό το πολυνομοσχέδιο δημιουργείται ένα μοντέλο, που πλέον διευκολύνει την παραγωγή πλούτου στον τόπο μας. Η αναπτυξιακή διαδικασία δεν ήταν και δεν είναι μια διαδικασία στατική. 
      Η δυνατότητα προσαρμογής μας, στα νέα οικονομικά και τεχνολογικά δεδομένα θα χαρακτηρίζει πάντα το βαθμό της οικονομικής και της κοινωνικής μας εξέλιξης. Για να διευκολύνουμε όμως την προσαρμογής μας χρειάζεται να έχουμε ένα στέρεο θεσμικό πλαίσιο αναπτυξιακής βάσης, πάνω στο οποίο θα μπορούμε να κάνουμε τις όποιες βελτιώσεις. Το πολυνομοσχέδιο απαντάει ακριβώς σε αυτή την δομική ανάγκη και για αυτό είναι ένα αποφασιστικό βήμα προς την σωστή κατεύθυνση...", κατέληξε η Βουλευτής Κορινθίας της Νέας Δημοκρατίας Μαριλένα  Σούκουλη - Βιλιάλη...

...

Δεν υπάρχουν σχόλια