Header Ads

Πνοή Δημιουργίας, Νίκος Σταυρέλης

ΠΡΟΤΕΙΝΑΜΕ ΜΕΙΩΣΗ 40% 
ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 30ης Οκτωβρίου και στο ανάλογο θέμα περί καθορισμού δημοτικών τελών , ως παράταξη, ζητήσαμε την μείωση των δημοτικών τελών για τους πωλητές λαϊκών αγορών σε όλο το Δήμο σε ποσοστό 40%, όπως είχαμε προτείνει προεκλογικά.
Ο λόγος απλός.
Τα δημοτικά τέλη είναι πλεονασματικά.
Επιπλέον ζητήσαμε η είσπραξη των αναλογούντων τελών να γίνεται από υπάλληλο του Δήμου σε ημερήσια βάση, για την διευκόλυνση των πωλητών αγροτών και εμπόρων, αλλά και για να μη δημιουργούνται οφειλές στο Δήμο από την αδυναμία καταβολής των  συγκεντρωτικών ποσών μηνός ή τριμήνου.
Η πρότασή μας αυτή  ψηφίστηκε μόνο από την παράταξή μας.
Οι λοιπές παρατάξεις ενέκριναν την εισήγηση της Υπηρεσίας για καθορισμό τελών στα ίδια επίπεδα με τη περσινή σαιζόν.

ΠΡΟΤΕΙΝΑΜΕ ΜΕΙΩΣΗ 50% 
ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΩΝ

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 30ης Οκτωβρίου και στο ανάλογο θέμα περί καθορισμού δημοτικών τελών , ως παράταξη, ζητήσαμε την μείωση των δημοτικών τελών και δικαιωμάτων νεκροταφείων σε όλο το Δήμο σε ποσοστό 50%, όπως είχαμε προτείνει προεκλογικά.
Ο λόγος απλός.
Πέραν του γεγονότος ότι τα δημοτικά τέλη του Δήμου Κορινθίων είναι από τα πιο υψηλά, στο ταμειακό απόθεμα των ανταποδοτικών τελών νεκροταφείου για το έτος 2020, σύμφωνα με την Οικονομική Υπηρεσία, υπάρχει ποσόν 1.231.000 € επί συνόλου εσόδων 1.965.000 € (δηλαδή 62%). Το ποσόν αυτό αποδεικνύει ότι ο Δήμος αδυνατεί να απορροφήσει πιστώσεις από τα χρήματα των δημοτών.
Η πρότασή μας αυτή  ψηφίστηκε μόνο από την παράταξή μας.
Οι λοιπές παρατάξεις ενέκριναν την εισήγηση της Υπηρεσίας για καθορισμό τελών στα ίδια επίπεδα με τη περσινή σαιζόν.


Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ 
ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 30ης Οκτωβρίου έθεσα των θέμα στέγασης των  συλλόγων  ΑΜΕΑ, Νεφροπαθών, Μεσογειακής Αναιμίας, Καρκινοπαθών κ.ά.
Ζήτησα από τη Δημοτική Αρχή να εξετάσει τη δυνατότητα  επισκευής, συντήρησης, ανακαίνισης του δημοτικού διόροφου κτιρίου στην οδό Πυλαρινού, πρώην κληροδότημα Μιχαήλ Θεοδώρου, το οποίο στέγαζε μέχρι πρόσφατα τη ΔΕΥΑΚ και στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί    είτε από τις υπηρεσίες της δομής ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ είτε από τους ανωτέρω συλλόγους.
Ο Αντιδήμαρχος κ. Γκερζελής απάντησε ότι κτίριο δεν είναι κατάλληλο για τη Δομή Κοινότητας  για τεχνικούς λόγους.
Ο Δήμαρχος πρότεινε ο Δήμος να βάλει σχετικό κονδύλι στον προϋπολογισμό του 2020 για να μισθώσει ιδιωτικό χώρο και στη συνέχεια να παραχωρηθεί έναντι ανταλλάγματος στους συλλόγους.
Αντέτεινα ότι υπάρχουν και δύο διαμερίσματα του Δήμου αχρησιμοποίητα στις οδούς Δαμασκηνού και Πυλαρινού τέρμα τα οποία μπορούν να στεγάσουν δύο συλλόγους.
Οι προτάσεις μας δεν έγιναν δεκτές.
Τελικά προκειμένου να ληφθεί απόφαση συμφωνήσαμε ο Δήμος να μισθώσει αναγκαίο χώρο το 2020 (γι αυτό θα μπει σχετικό κονδύλι στο νέο προϋπολογισμό), θα έλθει θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο εκ νέου και στ συνέχεια να παραχωρηθεί στους συλλόγους.
Στην πρόταση του πρώην Δημάρχου ότι δεν μπορεί να γίνει παραχώρηση σε συλλόγους ο συνάδελφος Παναγιώτης Λαμπρινός εύστοχα απάντησε ότι δεκάδες δημοτικοί χώροι έχουν παραχωρηθεί σε πολιτιστικούς συλλόγους,  είτε με απόφαση είτε χωρίς απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου και δεν τίθεται τέτοιο θέμα.
Η απόφαση λήφθηκε κατά πλειοψηφία. 


ME EKΠΛΗΞΕΙΣ Η ΕΚΛΟΓΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΔ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Εκλογές με μυστική ψηφοφορία έγιναν στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ανάδειξη 10 εκπροσώπων του Δήμου Κορινθίων στη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου.
Επί των 33 παρόντων δημοτικών συμβούλων προέκυψε το εξής αποτέλεσμα:
Η παράταξη Σταυρέλη «ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» έλαβε 10 ψήφους.
Η παράταξη Νανόπουλου «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» έλαβε 9 ψήφους
Η παράταξη Πνευματικού «ΠΟΡΕΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ» έλαβε 8 ψήφους
Η παράταξη Καλλίρη «ΔΥΝΑΜΗ ΕΞΕΛΙΞΗΣ» έλαβε 5 ψήφους.
Η παράταξη Τζέκου «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» έλαβε 1 ψήφο.
Έτσι εκλέγονται :
3 δημοτικοί σύμβουλοι από την παράταξη του κ. Σταυρέλη
3 δημοτικοί σύμβουλοι από την παράταξη του κ. Νανόπουλου
2 δημοτικοί σύμβουλοι από την παράταξη του κ. Πνευματικού
2 δημοτικοί σύμβουλοι από την παράταξη του κ. Καλλίρη

ΚΟΡΙΝΘΟΣ  31/10/2019

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια