Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ>>>





“Δημιουργούμε μητρώο 
νεοφυών επιχειρήσεων”
Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για την Έρευνα και την Καινοτομία,
Βουλευτής Κορινθίας, κ. Χρίστος Δήμας
βρέθηκε στο EU-Arab World Summit

Αθήνα 30/10/2019
 Την πρόθεση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων να καταγράψει για πρώτη φορά το ελληνικό οικοσύστημα νεοφυούς επιχειρηματικότητας με στόχο να ξεκλειδώσουν δυνατότητες και κίνητρα ανάπτυξής τους, τόνισε κατά την εισήγηση του στο EU-Arab World Summit ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για την Έρευνα και την Καινοτομία, Βουλευτής Κορινθίας, κ. Χρίστος Δήμας.
Ο κ. Δήμας μιλώντας σε επενδυτές και μέλη του οικοσυστήματος νεοφυών επιχειρήσεων από την Ευρώπη και τις αραβικές χώρες, παρουσίασε την πολιτική της κυβέρνησης για περισσότερες νεοφυείς επιχειρήσεις, ιδιαίτερα σε τομείς όπως οι Βιοεπιστήμες, η Ενεργειακή μετάβαση, η Τεχνητή Νοημοσύνη, το Blockchain, οι Έξυπνες μεταφορές, οι Χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και ο Τουρισμός.
 «Θέλουμε να στηρίξουμε στην πράξη το οικοσύστημα. Για το λόγο αυτό, προχωράμε στη συγκρότηση ενός online μητρώου νεοφυών επιχειρήσεων, προκειμένου να καταγράψουμε το οικοσύστημα, ώστε να γίνει ευκολότερη και περισσότερο ρεαλιστική η στήριξη της ανάπτυξης τους. Δεν επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε μια ακόμα δομή, ούτε περισσότερη γραφειοκρατία. Αντίθετα δημιουργούμε μία πλατφόρμα στην οποία κάθε startup θα διαχειρίζεται η ίδια και θα έχει συμφέρον να ενταχθεί σε αυτή, προκειμένου να μπορεί να επωφελείται από τα εξειδικευμένα κίνητρα που θα προσφέρει η Πολιτεία.
Με τον τρόπο αυτό, το κράτος θα έχει σε πραγματικό χρόνο, μια πολύ συγκεκριμένη εικόνα για το δημοσιονομικό κόστος των πολιτικών του για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα, που μέχρι σήμερα παραμένει θολή και δυσχεραίνει τη χορήγηση περισσότερων κινήτρων, σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα εύκολη διαδικασία, η οποία θα λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες της μορφής των startup επιχειρήσεων, προκειμένου δίχως φυσική παρουσία να μπορούν να αποδείξουν σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, πως εντάσσονται στο πεδίο της νεοφυούς επιχειρηματικότητας.
Δεν πάμε να ελέγξουμε το οικοσύστημα. Η ευθύνη για τη διαχείριση της πληροφορίας θα παραμένει στους ενδιαφερόμενους. Οι δομές του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων θα έχουν απλά την εποπτεία». 
Επιπλέον, ο κ. Δήμας παρουσίασε το σχεδιασμό της Κυβέρνησης για τα δύο Innovation Districts σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενθαρρύνοντας εταιρίες και επενδυτές από τις αραβικές χώρες να επενδύσουν στην ελληνική καινοτομία και τα ερευνητικά Κέντρα. 
 «Έχουμε σημαντικούς Ερευνητές και Επιστήμονες στη χώρα. Αυτό που χρειάζονται είναι η στήριξη μας, ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες εκείνες που θα τους επιτρέψουν να μετασχηματίσουν τα ερευνητικά τους αποτελέσματα σε καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες. Δημιουργούμε το περιβάλλον, ώστε αυτή η προσπάθεια να ευδοκιμήσει, ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό, την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Mε τη συμβολή του Χρίστου Δήμα
Αναβαπτίζονται δύο Γήπεδα  στην Κορινθία...


Μαθαίνουμε ότι με τη συμβολή του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστου Δήμα, εγκρίθηκαν δύο μεγάλες χρηματοδοτήσεις από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» για την αναβάθμιση των γηπέδων του Ξυλοκάστρου και του Βέλου. Πρόκειται για μία πολύ θετική εξέλιξη που θα ανεβάσει επίπεδο τις αθλητικές υποδομές των δύο περιοχών. Ο Χρίστος Δήμας, παράλληλα με τα υπουργικά του καθήκοντα, κάνει ό,τι μπορεί για να προωθεί τα ζητήματα που αφορούν το Νομό Κορινθίας και βλέπουμε ότι το κάνει με τρόπο ουσιαστικό και αποτελεσματικό.

Η Εισήγηση, του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων,
Βουλευτή Κορινθίας Χρίστου Δήμα
για το σχέδιο νόμου 
«Επενδύω στην Ελλάδα»




Αθήνα 25/10/2019  Στη παρέμβασή του στη Βουλή, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για την Έρευνα και την Καινοτομία, Βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας,  στη συζήτηση του σχεδίου νόμου «Επενδύω στην Ελλάδα», παρουσίασε το πρώτο βήμα στρατηγικής της χώρας για την Έρευνα και την Καινοτομία.
«Δικός μας εχθρός, δεν είναι οποιαδήποτε προηγούμενη Κυβέρνηση. Εχθρός δικός μας είναι η χαμηλή θέση της χώρας σε όλους τους δείκτες ανταγωνιστικότητας. Με σκληρή δουλειά θα καταφέρουμε να βελτιώσουμε τη σημερινή κατάσταση.
Με το Άρθρο 143 προτείνουμε την ίδρυση του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας-Τεχνολογίας και Καινοτομίας.
Πρόκειται για την πρώτη οργανωμένη πρωτοβουλία να χαραχθεί συγκροτημένη στρατηγική για την Έρευνα και την Καινοτομία στη χώρα. Στόχος είναι με στοχευμένες πολιτικές να καλυφθεί το σημερινό χάσμα, να ενισχυθεί ο μετασχηματισμός ερευνητικών αποτελεσμάτων σε καινοτόμα προϊόντα  & υπηρεσίες και να βελτιωθεί το περιβάλλον μέσα στο οποίο καλείται να αναπτυχθεί η νεοφυής επιχειρηματικότητα.
Η Ελλάδα χρηματοδοτεί υπό τη ΓΓΕΤ 14 Ερευνητικά Κέντρα και Τεχνολογικούς Φορείς, δανείζεται για να χρηματοδοτεί τη λειτουργία του ΕΛΙΔΕΚ  και παράγει γνώση που οφείλει να αξιοποιεί παραγωγικά και στη λειτουργία του κράτους. Τόσο για να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της, όσο και να βελτιώσει τις πολιτικές της προς το κοινωνικό σύνολο.
Σε ότι αφορά το άρθρο 142 τροποποιούμε τις διατάξεις που αφορούν την αξιολόγηση των ερευνητικών κέντρων και ινστιτούτων της χώρας. Η τελευταία αξιολόγηση έγινε πριν πολλά χρόνια, γεγονός που αποτελεί πρόβλημα για τα ίδια τα Ερευνητικά Κέντρα, αλλά ταυτόχρονα και μια σημαντική ολιγωρία της προηγούμενης Κυβέρνησης. Νομοθετούμε λοιπόν για να προχωρήσει η διαδικασία και να μπορεί να γίνει αξιολόγηση και από ελληνικά η διεθνή νομικά πρόσωπα με αποδεδειγμένη εμπειρία, τεχνογνωσία και διεθνές κύρος».


Δεν υπάρχουν σχόλια