Header Ads

ΟΙ ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΟΙ ΤΑ ΛΕΝΕ ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ…



 Τα απόνερα της συμφωνίας 
των Πρεσπών:
Σχεδόν όλα τα ΜΜΕ στα Σκόπια αναφέρουν τη χώρα τους, 
ως «Μακεδονία»


       Μόνο τα κρατικά ΜΜΕ και ίσως κάποιες ακόμη ελάχιστες εξαιρέσεις, αναφέρονται στα Σκόπια με την ονομασία που είχε συμφωνηθεί μέσα από τις Πρέσπες, αφού συνεχίζουν την εθνικιστική προπαγάνδα, μιλώντας για τη χώρα ως «Μακεδονία».
      Ελάχιστα ή μάλλον μηδαμινά είναι τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων που αναφέρουν τη χώρα τους σύμφωνα με τη Συμφωνία των Πρεσπών, Βόρεια Μακεδονία. Όλες οι τοπικές ειδήσεις αναφέρονται σε «Ειδήσεις από την Μακεδονία», δεν αναφέρεται πουθενά το «Βόρεια Μακεδονία» παρά μόνο στα κυβερνητικά κανάλια. Ένα ακόμη παράδειγμα, βλέπουμε στην εφημερίδα ‘Βέτσερ’ των Σκοπίων, σήμερα στη φωτό επάνω.
      Παρουσιάζει μια πρόσκληση για μια εκδήλωση που μάλιστα γίνεται με τη συνεργασία της πρεσβείας του Ηνωμένου Βασιλείου, «DMWC Fashion show made in North Macedonia: Fashion Brands” στην οποία αναφέρεται η τωρινή συνταγματική ονομασία «North Macedonia»/ «Βόρεια Μακεδονία». Ο τίτλος του σλαβικού άρθρου καθώς και στο σλαβικό κείμενο που ακολουθεί αναφέρεται ως Made in Macedonia (στη σλαβική), που δεν υπάρχει, φυσικά, στην πρόσκληση…
Ένα τυπικό παράδειγμα από τα αμέτρητα των τοπικών μέσων ενημέρωσης.
      Είχαμε επισημάνει ότι και στις αναφορές του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ για τη χώρα, που την αποκαλεί ‘Βόρεια Μακεδονία», σχεδόν όλα τα κανάλια και οι εφημερίδες αναφέρουν ότι «Ο Ζάεφ είπε ότι η Μακεδονία…» -έχουν καταπιεί, δηλαδή, το Βόρεια… Οπωσδήποτε, δεν είναι εύκολο μέσα με μερικούς μήνες να αλλάξεις αυτό που έχεις συνηθίσει επί δεκαετίες… Ούτε βέβαια και να τους πεις ότι δεν έχουν σχέση με τους αρχαίους Μακεδόνες, όταν έχουν στολίσει την πρωτεύουσά τους με τους αρχαίους Μακεδόνες και βάλανε τώρα ένα ανούσιο χαρτάκι από κάτω που λέει ότι «ανήκει στον ελληνικό πολιτισμό».
      Θέλει περισσότερο χρόνο από μια ή δύο γενιές… αλλαγή διαπαιδαγώγησης και γνώση της αληθινής ιστορίας τους. Όχι, δεν θα πούμε ότι είναι …Βούλγαροι, όπως το θέλουν οι γείτονές τους. Είναι απόγονοι Σλαβικών φυλών και το ξέρουν.
Αναμφίβολα υπάρχει και η παρουσία του ελληνικού στοιχείου μέσα τους και του βουλγαρικού, μετά από τόσους αιώνες από τον 6ο αιώνα που περιπλανώμενοι εγκαταστάθηκαν στην περιοχή. Οφείλουν να το αποδεχθούν, να δουν την πραγματικότητα και να είναι υπερήφανοι για αυτήν, για να προχωρήσουν ως λαός…
Πηγή: 5ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ 24 Οκτωβρίου 2019,


ΕΘΝΙΚΑ  ΘΕΜΑΤΑ
ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ;;;

Λαθροεισβολή με τη βοήθεια οργάνων ΜΚΟ με άφαντο το Λιμενικό ή γιατί όχι 
το Στρατό, που οφείλει να φυλάει τα σύνορα της Ελλάδας;

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
      Ο τρόπος εσπευσμένου και σκόπιμα επιλεγμένου διασκορπισμού των λαθρό σε κομβικά σημεία όλη την επικράτεια και η μεγάλη, από το πολιτικό κατεστημένο σπουδή να ταχτοποιηθούν σε μόνιμη εγκατάσταση, ενώ τα παιδιά τους να ενταχτούν αμέσως και με εγκύκλιο σε σχολικές μονάδες, δημιουργεί πολλά ερωτήματα.
      Η ταχεία δημιουργία ενός ξένου σώματος στα σπλάχνα της ελληνικής κοινωνίας και μάλιστα με μια ροη αυξήσεως τελείως ανεξέλεγκτη, δημιουργεί πολλά ερωτήματα.
Η θρησκευτική και πολιτιστική δομή αυτού του σώματος είναι τελείως ξένη προς αυτή της ελληνικής κοινωνίας, ενώ συχνά το κυριαρχεί ένας άτεγκτος ισλαμικός φανατισμός που δημιουργεί πολλά ερωτήματα στις επιπτώσεις του.
      Η δουλικότητα των ελληνικών κυβερνήσεων, που αντί να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά αυτό το θέμα, λες και εκτελούν εντολές να νοθεύσουν ότι ακόμα κρατά ζωντανό την ελληνική ψυχοσύνθεση, δημιουργεί πολλά ερωτήματα.
      Ενώ την ίδια ώρα άλλες χώρες ορθώνουν μεγάλα φράγματα σε αυτή την μετακίνηση ξένων πληθυσμών, η χώρα μας μόνο που δεν απλώνει κόκκινα χαλιά υποδοχής στους χιλιάδες αυτούς μουσουλμάνους λαθρό και αυτό γεννά πολλά ερωτήματα.
      Αναρωτηθήκατε γιατί όλο αυτό το σκηνικό συγχρονίζεται με την ολοένα και αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα, η οποία αφού έχει πετάξει στα σκουπίδια το επικαλούμενο συνεχώς από την πολιτική μας ηγεσία διεθνές δίκαιο, διεκδικεί όλο και περισσότερα από την εθνική μας κυριαρχία ;
      Αναρωτηθήκατε φραπέδες και fredo-καπουτσίνοι, τι έπεται και ότι ο καναπές, η υπνηλία και η νιρβάνα σας φτάνει σε οικτρό και τραγικό τέλος ;;Αλήθεια αναρωτηθήκατε ποιοι είστε και τι σας περιμένει ;;;
      Α ξέχασα, όλα αυτά είναι…συνομωσιολογίες!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια