Header Ads

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ φ. 1669

   Από τις δραστηριότητες Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κορινθίας Αναστάσιου Γκιολή
Αποφασίστηκε από το ΠΕΣ Πελοποννήσου η αποκατάσταση και συντήρηση
βλαβών στο ορεινό δρομολόγιο Ξυλοκάστρου- Τρικάλων – Καρυάς – Γκούρας…



Ο δραστήριος Αντιπεριφερειάρχης αρμόδιος για την Κορινθία, Αναστάσιος Γκιολής, από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του απέδειξε ότι έχει Αυτοδιοικητικές ευαισθησίες και μία από τις πολλές ενέργειες που ιεράρχησε, ήταν να δει από πρώτο χέρι την οικτρή κατάσταση του ορεινού δρόμου Ξυλοκάστρου – Τρικάλων – Καρυάς – Γκούρας.  Μαζί με κλιμάκιο του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης με επικεφαλής τούτου τον νέο Δήμαρχο Βλάση Τσιώτο, έθεσε το πρόβλημα ενώπιον του νέου Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος επέδειξε την αρμόζουσα κι΄αυτός ευαισθησία σε πρώτη φάση και ακολούθως έφερε το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Μετά τη θετική απόφαση του αρμοδίου Οργάνου, η Δημοτική Αρχή  εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής:

Με μεγάλη ικανοποίηση υποδεχόμαστε την χθεσινή απόφαση του ΠΕΣ Πελοποννήσου για το έργο άμεσης συντήρησης και αποκατάστασης βλαβών στον οδικό άξονα Ξυλοκάστρου – Τρικάλων – Καρυάς – Γκούρας , προϋπολογισμού 244.000 ευρώ  στο πρώτο σκέλος. Η θετική αυτή ανταπόκριση της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο αγωνιώδες και κατεπείγον αίτημα του Δήμου μας εξασφαλίζει την βατότητα της οδού προς Καρυά την χειμερινή τουριστική περίοδο.

Η άψογη συνεργασία με τον Περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Νίκα, τον Αντιπεριφερειάρχχη κ. Αναστάσιο Γκιολή, καθώς και με τους αρμόδιους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες κα Αθηνά Κόρκα και Χάρη Βυτινιώτη, δημιουργεί κλίμα αισιοδοξίας όσον αφορά την επίλυση σημαντικών και χρόνιων προβλημάτων του Δήμου μας



Στην Ημερίδα Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης …



Κόρινθος 10/11/2019: Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής, παρευρέθηκε το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019, στην Ανοιχτή Εκπαιδευτική Ημερίδα με θέμα ¨Πρόληψη και προστασία από φυσικές και ανθρωπογενείς καταστροφές» που πραγματοποιήθηκε στην Κόρινθο – στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Κορινθίων – από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης στο πλαίσιο του προγράμματος Act to Protect.

 
Στον χαιρετισμό του, στην έναρξη της ημερίδας τόνισε την ανάγκη που έχουμε ως κοινωνία για ενημέρωση και πρόληψη προ του «θεραπεύειν» όπως είπε χαρακτηριστικά ακόμα και με την ιδιότητά του ως ιατρός.

Γνωρίζοντας τόσο ο ίδιος όσο και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας με την αμέριστη ευαισθησία του και σε αυτό τον τομέα,  πόσο σημαντική είναι η ενημέρωση και η σωστή κατεύθυνση πρόληψης σε θέματα διαχείρισης μίας έκτακτης ανάγκης και της αντιμετώπισης των επιπτώσεων μετά από μία φυσική καταστροφή όπως ο σεισμός, η πυρκαγιά και η πλημμύρα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης μεταξύ άλλων είπε πως «είναι ένας τομέας όπου απαιτείται να μην αφήνουμε τίποτα στην τύχη για αυτό και καθημερινά η Περιφέρεια Πελοποννήσου καθώς και η ΠΕ Κορινθίας, ειδικότερα για την περιοχή, διορθώνει ζημιές των -πριν ενός έτους- καταστροφών της πλημμύρας του Ζορμπά.Πολλά συνεργεία εντός του Νομού καθαρίζουν ρέματα, ανοίγουν νέα αυλάκια και κάνουν ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό προκειμένου να προλάβουμε οιαδήποτε νέα φυσική, τέτοιου μεγέθους, καταστροφή».

Ακόμα είπε πως θα ήταν συνέπεια πρώτα και ύστερα χαρά, να συμμετέχουμε και να δεχθούμε στην Κορινθία τέτοιου είδους αξιόλογες Ημερίδες, όπου χαρακτηρίζονται από καταρτισμένο προσωπικό και ενέργειες και δράσεις, όπως η θεματική ενότητα με τις οδηγίες για την παροχή Πρώτων Βοηθειών σε περιπτώσεις τραυματισμού, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο αυτής της ημερίδας.

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη





Στο 46ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων



Κόρινθος 9/11/2019: Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής, παρευρέθηκε την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019, στην έναρξη του 46ου Ετήσιου Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων, με θέμα «Βυζάντιο: Ιστορία και Πολιτισμός» στο Θέατρο «Θωμάς Θωμαΐδης» στην Κόρινθο, προσκεκλημένος του Συνδέσμου φιλολόγων Κορινθίας.

Μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του μετέφερε το μήνυμα του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκα, όπου λόγο αναλυμένων υποχρεώσεων στην Έδρα της Περιφέρειας δε κατάφερε να παραβρεθεί. Ο ίδιος ο Περιφερειάρχης ως καθηγητής με σπουδές στη Φιλοσοφική και Νομική Αθηνών, αντιλαμβάνεται, γνωρίζει και συμμερίζεται άμεσα τις αγωνίες και τον καθημερινό και δύσκολο μόχθο των καθηγητών και εύχεται καλή επιτυχία στη διεξαγωγή του Συνεδρίου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε επίσης πως τόσο η Περιφέρεια όσο και ο ίδιος προσωπικά θα είναι δίπλα στο Σύνδεσμο Φιλολόγων Νομού Κορινθίας και σε τέτοιου είδους ενέργειες και δράσεις.

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη



Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας  
Αναστάσιος Γκιολής επισκέφθηκε 
το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου




Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής, πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019 επίσκεψη στο Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, στο γραφείο του Αστυνόμου Ά κ. Παναγιώτη Γκιούλη.

Συζήτησαν για θέματα ασφάλειας και καθημερινότητας που απασχολούν όλο το νομό. Ειδικότερα στο δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν στην ενίσχυση των υποδομών του Τμήματος καθώς και στον προγραμματισμό προμήθειας απαραίτητου υλικού όπως οχήματα κ.α. Αναλυτικότερα αναφέρθηκαν στους επισταμένους ελέγχους του ορεινού όγκο του Δήμου όπως τα Τρίκαλα Κορινθίας καθώς και την ανάγκη για σωστή, ολοκληρωμένη και νόμιμη λειτουργία των δομών με αφορμή τη νέα χειμερινή σεζόν και την πληθώρα των επισκεπτών στην περιοχή. Άλλωστε η ευταξία των πόλεων της Πελοποννήσου είναι κάτι που ως προτεραιότητα ο Περιφερειάρχης κ. Παναγιώτης Νίκας τονίζει μεταξύ άλλων για την ασφαλέστερη καθημερινότητα των πολιτών μας.

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη



ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΡΗΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

«Ο ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ»

"ΤΑ ΒΑΣΑΝΑ ΜΟΥ ΧΑΙΡΟΜΑΙ.."



Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής, παρευρέθηκε το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019, στην εκδήλωση της Ένωσης Κρητών Κορινθίας «Τα βάσανά μου χαίρομαι…» στα πλαίσια εορτασμού των 70 χρόνων από την ίδρυση του σωματείου «Ο Ψηλορείτης».

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε μία άλλη ιστορική πτυχή, αυτή των μουσουλμάνων της Κρήτης κατά την περίοδο 1645 – 1924. Φώτισε αθέατες πλευρές της Κρητικής Ιστορίας και μουσικής μέσα από εξαιρετικές εισηγήσεις, χορούς και τραγούδια. Ο Αντιπεριφερειάρχης, ανάμεσα σε όλους όσους παρευρίσκονταν, συνομίλησε και στάθηκε με φίλους, απολαμβάνοντας και θαυμάζοντας τόσο τα χορευτικά τμήματα του «Ψηλορείτη» όσο  και αυτά της Μικρασιατικής Στέγης Κορίνθου συνοδευόμενα με μουσική από εξαίρετους και καταξιωμένους μουσικούς στο χώρο της παράδοσης .

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη





Μετά από πρόταση του  Αντιπεριφερειάρχη 
Αναστασίου Γκιολή,

προχωράει ο Εκσυγχρονισμός
 και Λειτουργική Αναβάθμιση Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Καλλιάνων»,





Διαβάστε τη διακήρυξη του έργου:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜOΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ,
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΥΠΟΔΟΜΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ





ΕΡΓΟ:



ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ:  
ΤΡΙΠΟΛΗ,   12-11-2019

ΑΡ. ΠΡΩΤ. : 213584/52697

 «Εκσυγχρονισμός και Λειτουργική Αναβάθμιση Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Καλλιάνων» 

 «Πελοπόννησος 2014-2020»
2019ΕΠ02610006                   



ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ


Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Πελοποννήσου προκηρύσσει «ανοικτή διαδικασία» επιλογής αναδόχου του άρθρου 27 του Ν. 4412/2016 μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά με βάση την τιμή (άρθρο 95 παρ. 2.α του Ν. 4412/2016) για το έργο με τίτλο:

«Εκσυγχρονισμός και Λειτουργική Αναβάθμιση Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Καλλιάνων»,  προϋπολογισμού 339.000,00 €.

Το έργο αποτελείται από τις κατηγορίες Οικοδομικών και Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων με δαπάνη εργασιών 198.436,67€, Γενικά έξοδα και Όφελος εργολάβου (Γ.Ε.+Ο.Ε.) 35.718,60 €, Απρόβλεπτα (ποσοστού 15% επί της δαπάνης εργασιών και του κονδυλίου Γ.Ε.+Ο.Ε.) 35.123,29 €,  που αναλώνονται σύμφωνα με τους όρους του άρθρου 156 παρ. 3.(α) του ν. 4412/2016, κόστος απόθεσης υλικών 1.625,00 €, αναθεώρηση στις τιμές ποσού 2.483,53  € σύμφωνα με το άρθρο 153 του ν. 4412/2016 και ΦΠΑ (24%) 65.612,90 €.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν τα συμβατικά τεύχη του διαγωνισμού από τον χώρο «Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) - Δημόσια Έργα – Αναζήτηση Διαγωνισμών Δημοσίων Έργων» της πύλης www.promitheus.gov.gr για τον ηλεκτρονικό διαγωνισμό με συστημικό κωδικό 86363.

Ως ημερομηνία λήξης παραλαβής των προσφορών ορίζεται η 27-11-2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 15:00.

Ως ημερομηνία ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών ορίζεται η 04-12-2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11:00 π.μ.

Στον διαγωνισμό δικαιούνται να συμμετάσχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή ενώσεις αυτών που δραστηριοποιούνται στις κατηγορίες Οικοδομικών και Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων αντίστοιχες με την εκτιμώμενη αξία της σύμβασης και που είναι εγκατεστημένα σε:

α) κράτος-μέλος της Ένωσης, β) κράτος-μέλος του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.), γ) τρίτες χώρες που έχουν υπογράψει και κυρώσει τη ΣΔΣ, στο βαθμό που η υπό ανάθεση δημόσια σύμβαση καλύπτεται από τα Παραρτήματα 1, 2, 4 και 5 και τις γενικές σημειώσεις του σχετικού με την Ένωση Προσαρτήματος I της ως άνω Συμφωνίας, δ) τρίτες χώρες που δεν εμπίπτουν στην περίπτωση γ’ και έχουν συνάψει διμερείς ή πολυμερείς συμφωνίες με την Ένωση σε θέματα διαδικασιών ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων.

Για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό απαιτείται η κατάθεση εγγυητικής επιστολής ύψους 5.467,00 € και έχει χρόνο ισχύος μέχρι 26-05-2020.

Ο χρόνος ισχύος των προσφορών είναι για διάστημα έξι (6) μηνών από την ημερομηνία λήξης παραλαβής των προσφορών.

Προβλέπεται η χορήγηση προκαταβολής στον Ανάδοχο, ύψους 10% του ποσού της προσφοράς του (μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι δέκα (10) μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020», με κωδικό ΟΠΣ 5033580, και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους, Π.Δ.Ε.-ΣΑΕΠ 0261, κωδικός ενάριθμου 2019ΕΠ02610006.

Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας θα εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου (Προϊσταμένη Αρχή).


Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΑΣ





Η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΘΗΝΑ ΚΟΡΚΑ ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ 

ΕΡΓΑ 11.3 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Η ΑΘΗΝΑ ΚΟΡΚΑ

ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ




Με την επίσκεψη της υπουργού πολιτισμού κας Λίνας Μενδώνη στην έδρα της περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, έκλεισε η πρώτη φάση μιας μακροσκελούς συνεργασίας μεταξύ των εφορειών αρχαιοτήτων της περιφέρειας και της αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου για την παδεία και τον πολιτισμό, Αθηνά Κόρκα.


Στο τέλος της σύσκεψης ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας και η κα Κόρκα παρέδωσαν στην υπουργό προτάσεις έργων πολιτισμού προς ένταξη τους στο ΕΣΠΑ 2014-2020 ύψους 11.3 εκατομμυρίων ευρώ.

Στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε η κα Κόρκα δήλωσε τα ακόλουθα: 

"Είχαμε μια εξαιρετική συνάντηση με την υπουργό πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στην έδρα της περιφερειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη.

Δώσαμε στην υπουργό προτάσεις έργων για όλες τις περιφερειακές ενότητες της περιφέρειας Πελοποννήσου - ύψους €11,3 εκατομυρίων - για ένταξη τους στο ΕΣΠΑ 2014-2020.

Όσων αφορά την περιφερειακή ενότητα Κορινθίας, τα έργα αυτά συμπεριλαμβάνουν:

• τη στερέωση και αποκατάσταση του Εξαμίλιου τείχους

• τον ηλεκτροφωτισμό του κάστρου της Αρχαίας Κορίνθου

• τη στερέωση και αποκατάσταση της νότιας και δυτικής πτέρυγας της ιερέα μονής Προφήτη Ηλία Ζάχολης στο δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστινης

• την ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου Συκιώνας και του αρχαίου σταδίου Συκιωνίων

• τη στερέωση, αποκατάσταση και συντήρηση βυζαντινών ναών της περιφερειακής ενότητας

•την προστασία, αποκατάσταση και ανάδειξη μνημείων εντός του αρχαιολογικου χώρου της Αρχαίας Κορίνθου.

Είμαι πολύ ικανοποιημένη από την συνεργασία με την υπουργό, τους προισταμένους των εφοριών αρχαιοτήτων της περιφέρειας και τους συναδέλφους αντιπεριφερειάρχες που δίνει σάρκα και οστά σε όλες αυτές τις προσπάθειες που καταβάλαμε από την αρχή που αναλάβαμε την διοίκηση της περιφερειας για την ανάδειξη μνημείων πολιτισμού και την ένταξη τους σε επενδυτικά πλαίσια.  Συνεχίζουμε δυναμικά την προσπάθεια ανάδειξης του τόπου μας."

Δεν υπάρχουν σχόλια