Header Ads

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ φ. 1668


Ευρεία Σύσκεψη στο Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη 
ΠΕΝ Κορινθίας Αναστασίου Γκιολή

Με την παρουσία του Περιφερειάρχη 


Π. Νίκα για το ετήσιο Τεχνικό Πρόγραμμα


  ΣΕ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Ο ΔΡΟΜΟΣ 


ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ–ΤΡΙΚΑΛΑ-ΚΑΡΥΑ - ΓΚΟΥΡΑ



Κόρινθος 6/11/2019:   Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας  Αναστάσιος Γκιολής, υποδέχθηκε την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019 τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου  Παναγιώτη Νίκα σε συνάντηση στο γραφείο του. Παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών  Χάρης Βυτινώτης, η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Πολιτισμού Αθηνά Κόρκα, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες – διευθυντές της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας.
Η συζήτηση αναπτύχθηκε πάνω σε δύο βασικούς άξονες, την πορεία του φετινού τεχνικού προγράμματος και τον προϋπολογισμό της ΠΕ Κορινθίας για το 2020. Αναφέρθηκαν σε ζητήματα όπως έργα ανάπλασης για τον Ισθμό και την παραλιακή ζώνη Λουτρακίου, έργα άρδευσης όπως τα φράγματα του Ασωπού και Δόξα καθώς και τη λιμνοδεξαμενή στο Ξυλόκαστρο και το αρδευτικό της Στυμφαλίας.
Αργότερα ο Περιφερειάρχης συναντήθηκε με το Δήμαρχο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτο και τον πρώην δήμαρχο  Δημήτρη Σκούρα, με τους οποίους στάθηκε  εκτενέστερα σε έργα, που αφορούν την περιοχή του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης όπως μεταξύ άλλων ο δρόμος Ξυλόκαστρο – Τρίκαλα – Καρυά σε άμεση συντήρηση και αποκατάστασή του από τις διαβρώσεις.

Σύσκεψη της Πρώτης διαπαραταξιακής

για τα έργα του ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

                                                                               

 Δευτέρα, 04 Νοεμβρίου 2019:: Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην Τρίπολη, υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, η πρώτη συνεδρίαση της διαπαραταξιακής επιτροπής του Περιφερειακού Συμβουλίου σχετικά με τα έργα του ΕΣΠΑ και την πορεία του προγράμματος. Οι συσκέψεις της εν λόγω επιτροπής θα γίνονται κάθε μήνα, και στόχο έχουν, όπως σημείωσε ο Π. Νίκας, να εντοπίζονται προβλήματα, να προτείνονται λύσεις, όπως επίσης να παρέχεται στις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου πλήρης ενημέρωση σχετικά με το πρόγραμμα και τα έργα, προκειμένου να κάνουν επισημάνσεις, να εισηγούνται έργα και προτεραιότητες. “Επιδίωξη είναι να υπάρχει μια κοινή πορεία από την πλευρά της Περιφέρειας, ώστε όλοι να συνδράμουμε για να μη χαθούν πιστώσεις, για να αυξήσουμε την απορροφητικότητα του προγράμματος, με εντάξεις ώριμων έργων” τόνισε ο περιφερειάρχης.

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Συνεδρίασε το Δ.Σ. της Πελοπόννησος Α.Ε.

Εξέλεξε Πρόπεδρο τον Π. Νίκα, και Διευθύνοντα Σύμβουλο 
τον Σωτήηρη Μουρίκη.
  1.   

Τρίπολη, 06/11/2019:   Συνεδρίασε στην Τρίπολη σήμερα Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019 το Δ.Σ. της Πελοπόννησος Α.Ε., θυγατρικής Εταιρείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Πρόεδρος εξελέγη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας και διευθύνων σύμβουλος ο Κορίνθιος επιχειρηματίας Σωτήρης Μουρίκης. Στην επόμενη συνεδρίαση, η οποία έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τετάρτη, το σώμα θα ασχοληθεί με οικονομικά θέματα και συγκεκριμένα με τις υποχρεώσεις της επιχείρησης, αυτές κυρίως που προκύπτουν μέσω προγραμματικών συμβάσεων. Επίσης, θα συζητηθούν και θέματα που αφορούν το προσωπικό της Πελοπόννησος Α.Ε.
                                         

  ΔΗΛΩΣΗ  ΘΑΝ.  ΠΕΤΡΑΚΟΥ
Επιμένει  να εκτίθεται ο κ. Περιφερειάρχης
   Ο κ. Νίκας για να  μην στεναχωρηθεί ο κ. Μητσοτάκης από  το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, επιμένει   να εκτίθεται  ο  ίδιος. Για να μην υλοποιήσει την απόφαση του ΠΕΣΥΠ , για τη διάλυση της ΔΕΗ και την ερημοποίηση της Μεγαλόπολης, είπε χθες ότι  «Δεν υπάρχει πλειοψηφική απόφαση του ΠΕΣΥΠ». παρότι ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥΠ μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ανακοίνωσε ότι «περνάει η πρόταση του κ. Πετράκου κατά πλειοψηφία».
    Οφείλουμε να πούμε στον κ. Περιφερειάρχη  ότι:
 α) Το 18  είναι  μεγαλύτερο από το 17 σε όλα τα μήκη και πλάτη της  γης .
β) Οι  παρατάξεις που στήριξαν τη πρόταση της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» αριθμούν στο ΠΕΣΥΠ 31 Περιφερειακούς Συμβούλους  συνεπώς όχι μόνο είμαστε  η απόλυτη πλειοψηφία του ΠΕΣΥΠ αλλά πολύ παραπάνω.
γ) Για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία αν υπάρχει «πλειοψηφική απόφαση» καλώ τον κ. Περιφερειάρχη  να δεχτεί την πρόταση που διατυπώνω : «Στην αρχή της επόμενης συνεδρίασης του ΠΕΣΥΠ να επαναληφτεί η ψηφοφορία».
δ)  Ο κ. Νίκας θα πρέπει να συνηθίσει στην ιδέα ότι αποτελεί μειοψηφία στο εκλογικό σώμα και ως εκ τούτου  και στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Μπορεί το πραξικόπημα Θεοδωρικάκου να  του προσφέρει δικτατορικά πλειοψηφία  και να μην τον ενοχλούν οι χαρακτηρισμοί "πραξικόπημα" όπως φρόντισε να το αποδείξει για μια ακόμη φορά με την τροπολογία  των απαλλοτριώσεων για το σκουπιδοεργοστάσιο ,αλλά πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η σπουδή του  να δώσει διαπιστευτήρια νομιμοφροσύνης στην κυβέρνηση  για  τη διάλυση της ΔΕΗ και την ερημοποίηση της Μεγαλόπολης   τον εκθέτει  ανεπανόρθωτα .   Είναι και θα είναι μειοψηφία όμως και θα το αντιλαμβάνεται όλο και περισσότερο έντονα όσο θα ενεργεί ως μακρύ χέρι της κυβέρνησης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Μια ελπίδα έχει: Να τα βρει με τον κ. Τατούλη, με ό, τι συνεπάγεται αυτό...
ΤΟ  ΓΡΑΦΕΙΟ  ΤΥΠΟΥ


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΦΑΣΜΑ 
ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ


    Εκπρόσωποι του σωματείου γονέων παιδιών με αυτισμό και asperger Κορινθιας "Φάσμα" συνάντησαν την αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου για την παιδεία και τον πολιτισμό, Αθηνά Κόρκα. Το σωματείο παρουσίασε στην αντιπεριφερειάρχη σειρά προτάσεων και λίστες με ελείψεις υποδομών που αφορούν στην παιδεία των παιδιών στο φάσμα του αυτισμού αλλά και γενικά παιδιών με ειδικές ικανότητες και ΑμεΑ.
    Στη συνάντηση παραβρέθηκε επίσης η πρόεδρος του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος, κα Μαρία Χριστάρα.  Μετά το τέλος της συνάντησης η κα Κόρκα δήλωσε:
"Συναντήθηκα με την Ελένη Ζερβού και το Βαγγέλη Καρατζά, εκπροσώπους του "Φάσματος", στο γραφείο μου στην περιφερειακή ενότητα Κορινθίας.
Είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση και έλαβα σειρά προτάσεων του σωματείου για προγράμματα που δεν επωφελούν μόνο τα παιδιά στο φάσμα του αυτισμού αλλά γενικότερα παιδιά με ειδικές ικανότητες και ΑμεΑ.
    Ενημερώθηκα επίσης για τις ελλείψεις υποστηρικτικών δημοσίων δομών για τα ΑμεΑ και έλαβα με χαρά τις προτάσεις του σωματείου για επιμορφωτικά προγράμματα για τους εκπαιδευτικούς γενικής παιδείας σε θέματα ειδικής αγωγής και μαθησιακών δυσκολιών.
Ήταν μεγάλη χαρά που σε αυτή τη συνάντηση παραβρέθηκε και η πρόεδρος του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος Μαρία Χριστάρα η οποία τόνισε με τη σειρά της την ανάγκη εξειδικευμένων δράσεων και προγραμμάτων για τα παιδιά στο φάσμα του αυτισμού και γενικότερα για παιδιά ΑμεΑ.
Είναι γνωστή σε όλους άλλωστε η στήριξη του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου.
    Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι παρούσα στην ανάπτυξη των προγραμμάτων εκπαίδευσης παιδιών με αυτισμό και ΑμεΑ όπως οφείλει, για την ουσιαστική ένταξη και στήριξη τους στην κοινωνία."



Δεν υπάρχουν σχόλια