Header Ads

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ φ. 1667



ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ
Τοποθετήθηκε η Νέα Αίθουσα 
του 1ου Νηπιαγωγείου Κορίνθου


    Κόρινθος  26-10-2019:   Τοποθετήθηκε σήμερα η νέα προκατασκευασμένη αίθουσα, για να δώσει προσωρινή λύση στο πρόβλημα της στέγασης των μαθητών του 1ου Νηπιαγωγείου Κορίνθου, λόγω έλλειψης αιθουσών διδασκαλίας… Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, η νέα αίθουσα του 1ου Νηπιαγωγείου Κορίνθου είναι στη θέση της και περιμένει τους μικρούς μαθητές της. Μία ακόμα υπόσχεση της νέας δημοτικής αρχής πραγματοποιήθηκε!
     Ο Εορτάζων σήμερα Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Δημήτρης Μπίτζιος,  δήλωσε:στο Korinthownews: ¨Μετά από συντονισμένες ενέργειες και σε συνεργασία με τις υπηρεσίες, έργων και πρασίνου και βεβαίως των εργαζομένων του Δήμου μας, δώσαμε λύση στο πρόβλημα της έλλειψης αίθουσας διδασκαλίας  του 1ου Νηπιαγωγείου Κορίνθου.         Μεταφέραμε και τοποθετούμε σήμερα μια προκατασκευασμένη αίθουσα από την Σπάρτη που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους μικρούς μαθητές την επόμενη εβδομάδα. Ωστόσο η λύση είναι προσωρινή και θα πρέπει εξίσου άμεσα να ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες προκειμένου να δοθεί τέλος στο γενικότερο πρόβλημα της σχολικής στέγης σε όλα τα διαμερίσματα του δήμου μας προκειμένου να δημιουργήσουμε σύγχρονα και οργανωμένα συγκροτήματα «επενδύοντας» στην εκπαίδευση και το μέλλον των παιδιών μας!¨


Δήμαρχος Κορινθίων: 


ειδικοί θα αναλάβουν την μελέτη για το



Κυκλοφοριακό της πόλης! 


Κόρινθος: 25 Οκτ, 2019 Το κυκλοφοριακό της πόλης της Κορίνθου θα το αντιμετωπίσουμε μέσα από το Σχέδιο Αστικής Κινητικότητας και σύντομα θα ανακοινωθεί η προκήρυξη του διαγωνισμού για την μελέτη δήλωσε στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Δήμαρχος Κορινθίων  Βασίλης Νανόπουλος. Οπωσδήποτε πάντως θα ερωτηθούν και οι κάτοικοι σε ανοιχτή διαβούλευση τόνισε ο κ. Δήμαρχος.

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
20 Ουκρανές τουριστικοί πράκτορες στο Λουτράκι 


  
   Tις καλύτερες εντυπώσεις για τη πόλη του Λουτρακίου, απέκτησαν οι 20 τουριστικοί πράκτορες Ουκρανικής καταγωγής που επισκέφτηκαν σήμερα τη Λουτρόπολη. Στην πρώτη από τις 3 ημέρες διαμονής τους στο Λουτράκι, επισκέφτηκαν αρκετά ξενοδοχεία της πόλης, ενώ ξεναγήθηκαν σε διάφορα μέρη της περιοχής που παρουσιάζουν τουριστικό ενδιαφέρον...
     Οι 20 τουριστικοί πράκτορες, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της περιοχής και φυσικά να κάνουν τις ερωτήσεις τους στους ιδιοκτήτες και το προσωπικό, προκειμένου να αποκτήσουν ίδια άποψη για τον προορισμό, ώστε να είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο τρόπο τους πελάτες τους κατά την επιστροφή τους στην Ουκρανία.
     Ακολούθησε ξενάγηση στον Όσιο Πατάπιο, το Φάρο Μελαγκάβι και τη Λίμνη Ηραίου, κατά την οποία οι 20 Ουκρανές τουριστικοί πράκτορες ενημερώθηκαν για την ιστορία και την ιερότητα των χώρων, ενώ το βράδυ δείπνησαν στο εστιατόριο του Club Hotel Casino Loutraki. Στη συνέχεια, αποσύρθηκαν στα δύο ξενοδοχεία του Ομίλου Μαντά, όπου φιλοξενούνται, ενώ αργότερα, θα κάνουν μια βόλτα στην παραλία, προκειμένου να δουν και κάποια νυχτερινά μαγαζιά.
     Μάλιστα, οι πιο θαρραλέες, δεν δίστασαν να κάνουν και μια βουτιά στη Λίμνη Ηραίου ή στην κεντρική παραλία του Λουτρακίου, ενώ οι περισσότερες, φρόντισαν να ενημερώσουν τους ακόλουθούς τους στο Instagram για τις ομορφιές της πόλης.
Πηγή!  Loutraki365
    
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ – 
Ο Εμπρησμός είναι εμπρησμός εκούσιος ή ακούσιος
Πήγα να κάψω χόρτα και έφυγε η φωτιά



26 Οκτ, 2019 :   Ο Εμπρησμός είναι εμπρησμός εκούσιος ή ακούσιος. Η φωτιά που ξέσπασε το Σάββατο στους Αγίους Θεοδώρους, ευτυχώς   ελέγχθηκε έγκαιρα χωρίς να προλάβει να πάρει μεγάλες διαστάσεις. Στην κάμερα του agioitheodoroi.blogspot.com ο δράστης άτομο παραδέχεται ότι πήγε να κάψει χόρτα και του ξέφυγε η φωτιά.
Υπενθυμίζεται ότι βρισκόμαστε ακόμη σε αντιπυρική περίοδο και απαγορεύονται τέτοιου είδους ενέργειες, που απαιτούν μεγάλη προσοχή, γνώση αντίδρασης και ετοιμότητα.

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Δύο ανήλικοι έβαλαν φωτιά 

σε κάδους απορριμμάτων στην Κόρινθο

και Συνελήφθησαν δικαιολογημένα, 

ως υπόλογοι, οι γονείς τους…




Συνελήφθησαν τη Δευτέρα  (28.10.2019) το βράδυ, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, 41χρονος ημεδαπός και 33χρονη αλλοδαπή, γιατί οι ανήλικοι γιοί τους, λίγο νωρίτερα, προκάλεσαν φθορές με φωτιά σε κάδους απορριμμάτων του Δήμου Κορινθίων. Από αρμόδιο της Δημοτικής Αρχής αναφέρθηκε ότι ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να διαφυλάξει την τάξη και ευνομία, αλλά και να περιφρουρήσει τα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου που αγοράζονται από το μόχθο και το βαλάντιο των δημοτών

Σύσκεψη στον Δήμο Κορινθίων 
με τους Διευθυντές των Σχολείων...


  Ο Δήμος Κορινθίων συγκάλεσε διευρυμένη σύσκεψη στο Δημαρχείο Κορίνθου με τααρμόδια, στο τομέα Παιδείας, δημοτικά όργανα και τους Διευθυντές των Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
    Το παρών έδωσε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος,ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος σε θέματα Παιδείας Τιμολέων Πίετρης, ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Μιχάλης Κλεμπετσάνης, ο Πρόεδρος της
  Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Αναστάσιος Ταγαράς καθώς και μέλη των διοικητικών συμβουλίων τους. Ζητήθηκε η καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα σχολεία του Δήμου μας καθώς επίσης και η ιεράρχησή τους ώστε να δοθεί έμφαση στα πιο άμεσα και σημαντικά, μιας και η σχολική χρονιά έχει ήδη ξεκινήσει και η νέα Δημοτική Αρχή ανέλαβε καθήκοντα 1/9 και θα πρέπει να διαχειριστεί τον υφιστάμενο δημοτικό προϋπολογισμό που παρέλαβε από την απερχόμενη διοίκηση μέχρι το τέλος αυτής της χρονιάς .
O Αντιδήμαρχος

Τιμολέων Πιέτρης


Ο Αντιδήμαρχος Τιμολέων Πιέτρης 
στην έναρξη των μαθημάτων 
Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Κορινθίων



     Ο Δήμος Κορινθίων ξεκινά μέσω του κέντρου Δια Βίου μάθησης δωρεάν προγράμματα  πληροφορικής τα οποία απευθύνονται σε άτομα πέραν των  60 +ετών και στοχεύουν στην από μέρους τους απόκτηση βασικών ψηφιακών δεξιοτήτων:  Πρόκειται για προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων  διάρκειας  80 ωρών για την εκμάθηση ψηφιακών δεξιοτήτων, με έμφαση στη χρήση του διαδικτύου και των βασικών εφαρμογών του σε περιβάλλον

Windows, στη χρήση έξυπνων κινητών και tablets.

     Κύριος στόχος των προγραμμάτων είναι να δώσουν τη δυνατότητα σε πρόσωπα

τρίτης ηλικίας να αποκτήσουν «πρόσβαση» στον κόσμο της πληροφορικής και των επικοινωνιών και να συμβάλουνστην ενίσχυση του αισθήματοςανεξαρτησίας και κοινωνικής συμμετοχής των προσώπων αυτών.

Περίοδος υλοποίησης 25-10-2019 έως 4-2-2020

     Στην έναρξη των μαθημάτων βρέθηκε ο Αντιδήμαρχος σε θέματα ΠαιδείαςΤιμολέων Πιέτρης , ο οποίος εφόσον μετέφερε τους χαιρετισμούς του Δημάρχου κ. Νανόπουλου ,δήλωσε: "Να ευχαριστήσουμε όλους τους συμμετέχοντες που ξεπερνάνε τα 50 άτομα,καθώς και τον διευθυντή του 2ουΓυμνασίου τον κ. Παρασκευόπουλο για την άψογη  συνεργασία!"


ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΛΟΥ ΒΟΧΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                  

ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                                          

ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

Ζευγολατιό, 30 Οκτωβρίου 2019


ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέλου Βόχας στις 30 Οκτωβρίου 2019 ημέρα Τετάρτη και ώρα 20.30 αποφασίσθηκε ομόφωνα από το σώμα η κατάθεση του κατωτέρω ψηφίσματος
Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
O Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο, λαμβάνοντας υπόψη διάφορα ασαφή και επαναλαμβανόμενα δημοσιεύματα, που αφορούν πιθανή εγκατάσταση προσφύγων και  μεταναστών στην περιοχή μας, προβαίνει στην κατάθεση του παρόντος ψηφίσματος- διαμαρτυρίας:
-          Θεωρούμε απαράδεκτη την μη ενημέρωση της Δημοτικής Αρχής για την όποια πιθανή εγκατάσταση των μεταναστών και προσφύγων, χωρίς την πλήρη ενημέρωσή της, παρά το γεγονός ότι έχει γίνει προσπάθεια επικοινωνίας με όλους  τους αρμόδιους φορείς, όπου δεν έχουμε αποσπάσει καμία έγκυρη πληροφορία.
-          Για την σωστή και εύρυθμη λειτουργία του Δήμου μας και την προάσπιση των δικαιωμάτων των δημοτών μας, θεωρούμε ότι θα πρέπει να υπάρξει άμεση και σωστή  ενημέρωση για τις προθέσεις των αρμοδίων, όσον αφορά την όποια πιθανότητα εγκατάστασης μεταναστών και προσφύγων στο Δήμο μας και τον πιθανό αριθμό των ατόμων.
-          Στο Δήμο μας υπάρχουν σοβαρότατα προβλήματα σε βασικές υποδομές, όπως στον τομέα της ύδρευσης και της καθαριότητας και όποια κίνηση επιβάρυνσης των ανωτέρω υποδομών πρέπει να ακολουθείται από σχετικό Τεχνικό και Οικονομικό Σχεδιασμό αντιμετώπισής τους .
-          Ο Δήμος μας πρέπει να έχει το κύριο λόγο όλων των κινήσεων και του στρατηγικού σχεδιασμού του τόπου του, λόγω ύπαρξης περιοχής Τουριστικής Σημασίας και δεν μπορεί ο καθένας αυθαίρετα να ενεργεί προς οποιαδήποτε κατεύθυνση και να διαταράσσει την ασφαλή διαβίωση των δημοτών μας .
-          Ο Δήμος μας, έχοντας δείξει το Κοινωνικό του πρόσωπο και χωρίς καμία ρατσιστική διάθεση, δεν μπορεί να μένει αμέτοχος και απλός θεατής στον προγραμματισμό άλλων για εμάς.  

Θεωρούμε ότι ως Δημοτική Αρχή, είναι υποχρέωσή μας να προστατεύσουμε τα συμφέροντα του τόπου και των δημοτών μας και έχοντας σωστή ενημέρωση θα μπορέσουμε να  συμπράξουμε  αποτελεσματικά για το καλό όλων.
Αφού συντάχθηκε το παρόν υπογράφεται όπως ακολουθεί :
 Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ 

                                ΑΝΝΙΒΑΣ ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΣ                                        

ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
                                                                                                                  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
    
     ΣΔΡΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛ


Λίγα λόγια για τον Μεγάλο Γιάννη Σπανό
ΑΠΟ ΤΟΝ NIKO ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ»                         ΚΙΑΤΟ     4  - 11  - 2019
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ-Δ.Σ.                                 
ΔΗΜΟΥ  ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ                                                                        
ΝΙΚΟΣ  ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΗΛ. 6937056614 Email. nikos.zacharopoulos@gmail.com

-Όπως όλοι γνωρίζουμε «έφυγε» από κοντά μας ο μεγάλος Κιατανιώτης- Σικυώνιος πατριώτη μας, ο μεγάλος Έλληνας και  παγκόσμιος Καλλιτέχνης, συνθέτης και  μουσικός Γιάννης Σπανός.
-Η μουσική και τα τραγούδια του που μαζί μεγαλώσαμε και  άγγιξαν την ψυχή και την καρδιά μας θα μας λείψουν.
-Θα λείψει από όλους μας και ιδιαίτερα σ αυτούς που τον γνώριζαν προσωπικά η ταπεινότητά του,  το πηγαίο του χαμόγελο, η παιδική του  ψυχή και καλοσύνη.
Η Ελληνική μουσική έγινε φτωχότερη.
Το Κιάτο, ο Δήμος Σικυωνίων, έχασε έναν μεγάλο Πατριώτη έναν μεγάλο Καλλιτέχνη, μουσικό και συνθέτη, έγινε πολύ φτωχότερος.
-Η μνήμη του θα είναι αιώνια, θα ζει για πάντα στις καρδιές μας, θα σιγοτραγουδάμε τα τραγούδια του.
-Ο Γιάννης Σπανός η αλλιώς ο δικός μας Γιάννης «έφυγε» από κοντά μας χωρίς δυστυχώς να τιμηθεί με επίσημο τρόπο, όπως του άρμοζε, από τον Δήμο μας τον Δήμο Σικυωνίων.
-Η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και κατ επέκταση όλων των πολτών και Δημοτών του Δήμου Σικυωνίων  για την ονομασία του πολιτιστικού Πολύκεντρου που κατασκευάζεται, σε «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ»  είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής που οφείλουμε στον μεγάλο  πατριώτη μας και καλλιτέχνη.
-Η αναγνώριση από τον Δήμο μας της μεγάλης του προσφοράς στον πολιτισμό, στη σύνθεση και τη μουσική,  τόσο στον τόπο  μας, όσο και στην Ελλάδα αλλά και παγκόσμια ήταν πρώτη προτεραιότητα και δυστυχώς δεν έγινε όταν  έπρεπε και όπως έπρεπε.
-Πρόκειται για μεγάλο ατόπημα και εγκληματική αδιαφορία από τους αρμοδίους της Δημοτικής αρχής. Το μόνο που είδαμε και ακούσαμε ήταν η μικρότητα και  τα κροκοδείλια δάκρυα και διασκεδάσεις στην Αριστοπέλους, όταν ακόμα ο επικεφαλής και άλλα στελέχη της Δημοτικής αρχής του Δήμου Σικιωνίων  δεν γνώριζαν κατά πού πέφτει η πόλη του Κιάτου.
-Να υπογραμμισθεί το γεγονός ότι το  πολιτιστικό πολύκεντρο που κατασκευάζεται στις αποθήκες του Α.Σ.Ο. Κιάτου παραχωρήθηκαν στον Δήμο μας από την πρώην Α.Τ.Ε. με πρωτοβουλία του συμπατριώτη μας  πρώην  Γ.Γ. και Υφυπουργού του Υπουργείου Γεωργίας Λάμπρου Λαμπρόπουλου, καθώς και η πρωτοβουλία και παρέμβαση του ιδίου, ως Γ.Γ. του Υπουργείου  Εμπορικής Ναυτιλίας,  για ένταξη στο ΕΠ.ΑΛ 2000-2006 και χρηματοδότηση του αλιευτικού καταφυγίου με το ποσό των 4.000.000 ευρώ . Όχι μόνο δεν έχει τιμηθεί ο άξιος  συμπατριώτης μας ευεργέτης της περιοχής, αλλά κανένας από τη Δημοτική  αρχή, όχι μόνο από τη σημερινή,  δεν φρόντισε να ενημερώσει τους πολίτες  του Δήμου Σικυωνίων για την  προσφορά  του και να τιμήσει όπως  αρμόζει τον  μεγάλο αυτόν συμπατριώτη μας,  ως μεγάλο ευεργέτη της περιοχής.
                                                                                      ΝΙΚΟΣ  ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ



ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ''ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ''
ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ 
ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940!


Ημέρα γιορτής, υπερηφάνειας αλλά και μνήμης, είναι για το Έθνος μας η 28η Οκτωβρίου 1940. Γιορτάζουμε, θυμόμαστε και τιμούμε όλους εκείνους που σε μια στιγμή μεταμορφώθηκαν από απλοί καθημερινοί άνθρωποι σε ήρωες και αγωνίστηκαν με σθένος και αυταπάρνηση για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της πατρίδας μας.
Τα διδάγματα της εποποιίας του 1940, εκτός από πολύτιμα αποτελούν επιτακτική ανάγκη να παραμείνουν αναλλοίωτα καθώς εξακολουθούν μετά από 79 χρόνια να είναι επίκαιρα, σε μια εποχή όπου οι εθνικές προκλήσεις είναι διαφορετικές, αλλά εξίσου σημαντικές.
Η επέτειος του "ΟΧΙ" μας διδάσκει τι μπορεί να πετύχει ένας μικρός λαός, όταν υπερασπίζεται ενωμένος την ανεξαρτησία και την αξιοπρέπειά του, αφού έγραψε με το αίμα του, διαχρονικά, σελίδες δόξας και υπέρτατου ψυχικού μεγαλείου, ανατρέποντας όλα τα προγνωστικά  για την έκβαση ενός πολέμου και δημιουργώντας πρότυπα ηρωισμού και αυτοθυσίας για ολόκληρη την Υφήλιο. Γιατί η ελευθερία δεν χαρίζεται αλλά κατακτιέται με τόλμη, αρετή, κόπο και θυσίες.
Ας αποδώσουμε έμπρακτα φόρο τιμής στον αγώνα των προγόνων μας, οι οποίοι επέλεξαν το δρόμο του εθνικού και κοινωνικού χρέους, αντλώντας έμπνευση και δύναμη από το παράδειγμά τους και να δώσουμε τις δικές μας μάχες, με αποκλειστικό γνώμονα το καλό του τόπου μας, προχωρώντας μπροστά ενωμένοι, με αισιοδοξία και πίστη 
στις δυνάμεις μας.
ΤΙΜΗ και ΔΟΞΑ στους ΗΡΩΕΣ του ΕΠΟΥΣ του '40.

Ιωάννης Β. Καραπανάγος

Επικεφαλής του Δημοτικού Συνδυασμού  
"αλλάzουμε ΜΑΖΙ"







Δεν υπάρχουν σχόλια