Header Ads

Η ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» φ. 1667




ΕΞΩ από τα δόντια

Οι ήρωες, πολεμούν σαν Σύριοι και Κούρδοι”.


Η χώρα της Συρίας, ειδικά αυτές της ημέρες της Ελληνικής Επετείου του μεγάλου ΟΧΙ στη Φασιστική Ιταλία του 1940, αποκτά φανταστικό δείγμα φιλοπατρίας, ηρωϊσμού, μαχητικότητας και αυτοθυσίας.  Αν την εποχή του Ελληνοϊταλικού  Πολέμου “Οι ήρωες πολεμούσαν σαν Έλληνες”, κατά τον Βρετανό Πρωθυπουργό Ουϊνστον Τσόρτσιλ, σήμερα, κατά κοινή ομολογία, “ Οι ήρωες, πολεμούν σαν Κούρδοι και σαν Σύριοι”. Οι μαχητές των ερειπωμένων από τους βομβαρδισμούς, τους πυραύλους και άλλα πυρά των μακελάρηδων Τζιχαντιστών πόλεων δεν θυμίζουν την άλλοτε ειρηνική χώρα της Μέσης Ανατολής, που έγινε στόχος της «Αραβικής Άνοιξης». Η μαρτυρική πόλη του Κομπάνι έχει ισοπεδωθεί, αλλά οι μαχητές Κούρδοι μαζί με τις γυναίκες και τα παιδιά είπαν το δικό τους ΟΧΙ στους ισλαμιστές σφαγείς και πήραν την Ελευθερία στα χέρια τους με ποταμούς αιμάτων και χιλιάδες ήρωες.

Εθνικόφρονες Σύριοι, ενώ δεκάδες πτώματα αμάχων βρίσκονται πεταμένα στους δρόμους, την ώρα που τα σπίτια και οι γειτονιές που κάποτε έσφυζαν από ζωή, σήμερα θυμίζουν ένα απέραντο νεκροταφείο, δίνουν το δικό τους αγώνα. Οι ισλαμιστές μακελάρηδες με μισθοφορικό και τουρκικό στρατό με αεροπορία και σύγχρονο εξοπλισμό βομβαρδίζουν με μίσος κατοικημένους τόπους, με τις εντολές του Ερντογάν και τις «πλάτες» της Δύσης, η οποία κάνει τα στραβά μάτια στην επιχειρούμενη γενοκτονία του κουρδικού και του συριακού λαού.

Σαν αυτή την Ημέρα η Ελλάδα όρθωσε το ανάστημά της απέναντι στη Φασιστική Ιταλία και είπε ένα τεράστιο ΟΧΙ στο φασισμό. Οι Σύριοι και οι Κούρδοι μαχητές λένε το δικό τους ΟΧΙ στους ισλαμοφασίστες, στην Τουρκία  και τα κοράκια του Παγκόσμιου Ολοκληρωτισμού.. Λένε ΟΧΙ στην ισλαμιστική λαίλαπα, λένε ΟΧΙ στην επιβολή της απάνθρωπης Σαρίας της Τουρκιάς, λένε ΟΧΙ στην επέλαση του Ισλάμ, εξ ονόματος ολόκληρης της ανθρωπότητας. Ανάμεσα στα ερείπια, ανάμεσα στο θάνατο, που πλανάται στην κάποτε ολοζώντανη Συρία, πολεμούν για την πατρίδα τους, για την οικογένειά τους, την Ελευθερία και τα ιδανικά τους!

Οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ υπό την Ηγεσία του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, που διαλαλεί τις Αρχές Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια της Μαύρης Αδελφότητας, δεν μπήκαν στο Θέατρο των Επιχειρήσεων της Συρίας μαζικά και δυναμικά όπως είχαν πράξει στο παρελθόν στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας  και αλλού.  Η επίσημη Κυβέρνηση της Συρίας, πέτυχει Παγκόσμιο άθλο και νίκη των ηθικών δυνάμεων έναντι της ύλης...


ΈΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΩ 1667

Προτάσεις για νέο Μουσείο
και περιοχή Αγίου Νοκολάου


Σε παλαιότερο φύλλο της εφημερίδας μας είχαμε επισημάνει στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή μία ιδέα να ερευνήσει, να μελετήσει και να προωθήσει την ιδέα ανέγερσης και δημιουργίας ενός νέου σύγχρονου Αρχαιολογικού Μουσείου επί της Νέας Εθνικής Οδού, μεταξύ Κορίνθου και στα εξωτερικά όρια της Αρχαίας Κορίνθου, ώστε να αποτελεί πρόσκληση επίσκεψης των διερχομένων. Σκοπός η αρτιότερη οργάνωση τουριστικού ρεύματος και τόπο προορισμού στην περιοχή μας. Δεν έλαβε υπόψη της την πρότασή μας η Δημοτική Αρχή. Εμείς όμως επανερχόμαστε εκ νέου στη νέα Δημοτική Αρχή επί του προκειμένου.
Θα επανέλθομε όμως σε αυτό το φύλλο της “Φωνής της Κορινθίας” με μίαν άλλη πρόταση, η οποία έχει σαν στόχο πάλι την προσέλκυση επισκεπτών στην περιοχή μας, που έχει παραμεληθεί από τους ιθύνοντες που διοίκησαν το Δήμο και τη Νομαρχία μας. Είναι γνωστό ότι το διπλανό Λουτράκι, έχει αποτελέσει τόπο προορισμού στα πλήθη των επισκεπτών από την Πρωτεύουσα του Κράτους. Γεμίζουν οι παραλίες της Λουτρόπολης, και μάλιστα πολλές φορές οι επισκέπτες δεν βρίσκουν χώρους κατάλληλους να καθίσουν να περάσουν την ώρα και την ημέρα τους, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες και τα Σαββατοκύριακα.
Ακούγαμε να λέγεται ότι ο Δήμος πρόκειται να αναπλάσει σε παιδικές χαρές και γήπεδα αναψυχής τον χώρο που έχει δημιουργηθεί στην παραλία Αγίου Νικολάου. Αντί αυτού, μπορεί να μεταφερθεί στον χώρο του Σιδηροδρομικού Σταθμού με κατάλληλες ενέργειες παραχώρησης και αναμόρφωσης.
Για να δοθεί στον επισκέπτη του Λουτρακίου η αίσθηση συνέχειας του παραλιακού δρόμου προς την Κόρινθο, ως τόπου προορισμού, να μελετηθεί η περιοχή Αγίου Νικολάου  - Ποσειδωνίας και να δημιουργηθούν κτιριακά συγκροτήματα Αναψυκτηρίων και Ταβερνών, εν σειρά, πάνω από το δρόμο που υπάρχει  με κιόσκια τύπου Δαμασκηνού – Λιμένος, με πρόσοψη προς τη θάλασσα, ενοικιαζόμενα σε επιχειρηματίες υπό ειδικούς όρους.
Είμαστε βέβαιοι, ότι η Κόρινθος, θα τραβήξει χιλιάδες επισκέπτες και οι Αθηναίοι θα έρχονται να απολαύσουν αντί της αποπνικτικής Αττικής την ημέρα τους κοντά μας με ό,τι αυτό συνεπάγεται θετικό σε Πρόοδο, Ανάπτυξη και Έξαρση τουριστικού ρεύματος με συναφή σημεία προορισμού στην πόλη της Κορίνθου ...Έτσι τα βλέπω…



Δεν υπάρχουν σχόλια