Header Ads

ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ


ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
ΣΤΟΝ Ι. ΝΑΟ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΚΙΑΤΟΥ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΕΓΧΡΕΩΝ κ. ΑΓΑΠΙΟ.



Στον Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Νεάπολης Κιάτου μετέβη χθες Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2019, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, ο οποίος πλαισιούμενος από τον Αιδεσ. Πρωτ. π. Αθανάσιο Κοντογιάννη, τον Εφημέριο του Ι. Ναού Αιδεσ. Πρωτ. π. Σάββα Φιλίππου και τον Διάκονο π. Γεώργιο Μαρινάκη, τέλεσε την Θ. Λειτουργία.
Ο Θεοφιλέστατος άγιος Πρωτοσύγκελλος κηρύττων αναφέρθηκε αρχικά στην μνήμη των Αγίων Πατέρων της Ζ΄ Οικουμενικής Συνόδου και στη συνέχεια ανέλυσε την Ευαγγελική περικοπή της Κυριακής, τονίζοντας ότι δεν αρκεί μόνο να ακούουν οι πιστοί τον λόγο του Θεού αλλά θα πρέπει και να υπακούουν σ᾿ αυτόν. Να μην είναι μόνον ακροατές αλλά ποιητές και τηρητές των λόγων του Ι. Ευαγγελίου, όπως οι Άγιοι Πατέρες της Ζ΄ Οικουμενικής Συνόδου, που άκουσαν και ενστερνίστηκαν τον λόγο του Θεού και καρποφόρησαν καρπούς, τους οποίους η Εκκλησία γεύεται ανά τους αιώνες.
Ολοκληρώνοντας και αφού μετέφερε τις ευχές του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου ευχήθηκε να αποτελέσουν όλοι «καλό χωράφι» και ο σπόρος του Ευαγγελίου να ευδοκιμεί στις καρδιές τους, αποδίδοντας καρπούς «τριάκοντα» και «εξήκοντα» και «εκατόν».        
ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια