Header Ads

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΠΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΓΙΑ Β΄ Φάση



ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ -ΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ 2006   0-2
Ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών για την Κόρινθο 06 
που κυριάρχησε στον αγώνα...


      Ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών για την Κόρινθο 06, που νίκησε άνετα σε αγώνα νοκ – άουτ για το Κύπελλο ΕΠΣ Κορινθίας, την πάλαι ποτέ κραταιά ομάδα του ΠΑΣ Κόρινθος.  Το φτωχό τελικό  σκορ ΠΑΣ Κόρινθος – ΑΣ Κόρινθος 06  με 0 – 2 δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα .Η ουσία είναι ότι η νικήτρια  προκρίθηκε στην Γ' φάση του κυπέλλου ΕΠΣ Κορινθίας. Το παιγνίδι αυτό δεν θύμιζε σε τίποτα τα ντέρμπι των τελευταίων ετών σε κύπελλο και πρωτάθλημα μεταξύ των δύο ομάδων, αφού η ιστορική ομάδα του ΠΑΣ Κόρινθος ήταν αδύνατη σε όλους τους τομείς.
     Αν δε, δεν υπήρχε ο Κασκαντάμης κάτω από τα γκολπόστ των γηπεδούχων και οι παίκτες των φιλοξενουμένων ήταν στοιχειωδώς εύστοχοι, τότε ίσως θα είχαμε τριπλάσιο αποτέλεσμα από το 2-0. Οι 300 περίπου φίλαθλοι που παρακολούθησαν τον αγώνα έφυγαν από το γήπεδο της Ιωνίας με ανάμεικτα αισθήματα όσον αφορά το μέλλον του Κορινθιακού ποδοσφαίρου.  Το φάσμα της ανάγκης να κατορθώσει ο ΑΣ Κόρινθος 2006 να παραμείνει στη Γ΄ Εθνική κατηγορία με τη λήξη του Πρωταθλήματος της Μικρής Λίγκας, κυριαρχούσε στα πηγαδάκια των αγνών φιλάθλων που θέλουν μία Ομάδα ισχυρή, στα πρότυπα της ιστορικής «Μπάρτσα»
     Ας πούμε όμως ακόμα μερικές κουβέντες για τον αγώνα. Οι νικητές έχουν ρεπό αυτή την Κυριακή για το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας  και είναι πρώτης τάξεως ευκαιρία ο Προπονητής Πάνος Τζαναβάρας να δουλέψει  με τους παίκτες του τόσο στον ψυχολογικό τομέα, όσο και στην αγωνιστική τακτική. Όταν χάνονται τόσες πολλές ευκαιρίες για γκολ από τα πέντε μέτρα σε τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, στο τελείωμα των φάσεων, αυτό στοιχίζει απώλεια βαθμών για την ομάδα. Όταν μερικοί παίκτες ακόμα δεν έχουν αποδεχθεί την ανάγκη για ομαδικό παιχνίδι, αλλά παίρνουν πολλές φορές παλικαρίσα την μπάλα και προσπαθούν να φτάσουν με ντρίπλες στα αντίπαλα καρέ και την χάνουν από ομαδικό μαρκάρισμα,  αυτό κάνει μεγάλο κακό για την ομάδα.
     Επίσης πάει να γίνει της μόδας η παροχή αφορμής σφυρίγματος πέναλτι ή φάουλ στην ομάδα ή οι ποινές με κίτρινη κάρτα, όταν μάλιστα επιμένουν μερικοί να διαρτύρονται πεισματικά έντονα  σε σφυρίγματα του διαιτητή. Κάτι πρέπει να γίνει και προς αυτές τις κατευθύνσεις, ώστε να μην έχουμε ήδη τραυματίες τους Τσιριγώτη, Παλιάτσιο, Ράπτη, και τρεις ακόμα που έγιναν αναγκαστικά αλλαγή (Γκουριώτης, Γεωργίου. Αγγελόπουλος ).
     Ευτυχώς, το ρεπό της Κυριακής  δίνει την ευκαιρία για την  αποθεραπεία των τραυματιών,  ούτως ώστε στο ματς με τον Αιολικό τη μεθεπομένη Κυριακή στην Κόρινθο  να παρουσιαστεί η ομάδα πλήρης, κάτι που είναι βέβαιο πως θα εκμεταλλευθεί ο Τεχνικός Ηγέτης.  .Όσο για τον ΠΑΣ Κόρινθος πρέπει να ενισχυθεί πολύ στη μεταγραφική περίοδο του Γενάρη για να βρει τον δρόμο του και να κοιτάξει πιο ψηλά. Έχει βαριά ιστορική ευθύνη.
Μονόλογος λοιπόν των φιλοξενουμένων, που πέτυχαν δύο πανέμορφα γκολ τόσο σε δημιουργία όσο και σε εκτέλεση. Το 0-1 στο 42' ο Μάριος Αγγελόπουλος και στο 50' ο Γεωργίου το 0-2. Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να μειώσουν το σκορ στο 89' ,αλλά ο αρχηγός της ομάδας Κότσελας νικήθηκε από τον Μάνο, που απέκρουσε πέναλτι, που καταλόγισε ο διαιτητής Ρούσσος, αφού η μπάλα βρήκε το χέρι αμυντικού  των  φιλοξενουμένων .
     Ο  διαιτητής  Ρούσσος  (Τριαντάφυλλος -Μοντζέλης Δ.) πολύ καλός με επίσης πολύ καλές υποδείξεις των βοηθών του..
     Ο Παναγιώτης Τζαναβάρας χρησιμοποίησε τους :Μάνο, Κωστόπουλο, Ντερτιλή, Δημητρίου, Μαγγίνα, Φίλη, Σπέτσι, Γεωργίου  (λτ 75' Βαρδάκα ), Γκουριώτη  (λτ 34' Παπανικολάου ), Αγγελόπουλο (λτ 73' Κουϊνέλη ), Κατσούκη.

Ρεπορτάζ Βασίλης Δελής – Βαγγέλης Κόκκινος 

Δεν υπάρχουν σχόλια