Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Ν.Δ.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΩΡΑ ΕΚΔΟΣΗΣ


ΟΙ Κορίνθιοι ήξεραν τι έκαναν που έστειλαν στη Βουλή τη Μαριλένα Σούκουλη!

Τελευταία ώρα που είχα ήδη αποστείλει στο τυπογραφείο τις σελίδες του παρόντος φύλλου προς έκδοση της Φωνής μας, έλαβα ένα μεγάλο κείμενο από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, το οποίο αναφερόταν με κόσμιο μπορώ να πω τρόπο, αλλά επικριτικό, που αναφερόταν στην επίσκεψη της βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κορινθίας Μαριλένας Σούκουλη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για προώθηση Αγροτικών Θεμάτων.
Δεν θα μακρυγορήσουμε επί του προκειμένου γιατί δεν είναι το στοιχείο μας η εύκολη κατάκριση σε επιχειρήματα και απόψεις άλλων. Οφείλουμε όμως να πούμε ότι ουδείς πολιτικός άλλων κομμάτων έχει αποδώσει ευθύνες για καθυστέρηση ολοκλήρωσης του φράγματος Ασωπού στον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε κατηγόρησε προγενέστερες παρεμβάσεις των νυν και πρώην βουλευτών του κόμματος τούτου για το ίδιο θέμα, αφού άλλωστε θεωρείται μία τέτοια ενέργεια θεμιτή και αναγκαία
Σε προσωπικό επίπεδο, ως κορίνθιοι που είμαστε μέσα στα πολιτικά και αυτοδιοικητικά πράγματα του Νομού μας, θεωρούμε ευτυχή συγκυρία, που μία γυναίκα σαν την κυρία Μαριλένα Σούκουλη, έλαχε η ψήφος των συμπολιτών μας να την στείλει στα βουλευτικά έδρανα. Ως έμπειρη και επί πολλά χρόνια Αυτοδιοικητικός στην Τριτοβάθμια Αυτοδιοίκηση έχει αποκτήσει τη γνώση των τοπικών προβλημάτων και γνωρίζει επίσης τις διαδικασίες που προωθούνται οι επιλύσεις τούτων. Δεν είναι η Μαριλένα μία γυναίκα των σαλονιών της Αθήνας, αλλά μία προσγειωμένη μάχιμη συμπολίτης που ξέρει να μάχεται για το δίκαιο του Λαού και του τόπου. Βρίσκεται από το πρώτο της βήμα στη βουλή σε οικείο χώρο και περιμένουμε να συνεχίσει απτόητη στο δρόμο που έχει επιλέξει!...
Κάποιοι, που παριστάνουν τους ειδήμονες, κρίνουν εκ του ασφαλούς μέσα κυρίως από το διαδίκτυο πρόσωπα και πράγματα, γιατί κατέχονται από την έλλειψη ανώτερου ήθους και δημοσιογραφικής δεοντολογίας, ενώ παράλληλα δεν λογοδοτούν στην εφορία και στο κράτος. Η ημιμάθεια κατευθύνει τα κατώτερα ένστικτά ανθρώπων. Θα ήταν προτιμότερο να φροντίζουν και να προσπαθούν να στέκονται στο ύψος τους και να μην βλέπουν βιαστικά όλες τις ενέργειες ανθρώπων που υπηρετούν τα κοινά πως είναι σε λάθος δρόμο, να τους κρίνουν και κατακρίνουν σκοπτικά. Φταίει το «Σύστημα». Αν οι εκάστοτε Ηγέτες μας φρόντιζαν να φτιάχνονται σωστοί άνθρωποι, με ήθος, αρχές και καλή ανατροφή, τότε όλοι θα ζούσαμε αρμονικά μέσα σε μια φιλική, απολαυστική κοινωνική ατμόσφαιρα. Μακριά από μικρότητες…


Συνάντηση Βουλευτή Κορινθίας Μαριλένας Σούκουλη 
με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων 
κ. Μουρουδή (Μάκη) Βορίδη 
για τη λήψη αποφάσεων και μετρων που αφορούν την ενίσχυση της αγροτικής αναπτυξιακής διαδικασίας στην Κορινθία

Την προηγούμενη Πέμπτη είχα  τη χαρά να συναντηθώ με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων . Μαυρουδή (Μάκη) Βορίδη για θέματα που αφορούν το Νομό Κορινθίας. Στο επίκεντρο της συζήτησης μας ήταν φυσικά το Φράγμα του Ασωπού. Ο Υπουργός ανέφερε ότι το έργο εξελίσσεται κανονικά και με ταχείς ρυθμούς. Τα τελευταία εμπόδια έχουν αρθεί και ένα στρατηγικό έργο πνοής για την Κορινθία εξελίσεται χωρίς προβλήματα.
Όσον αφορά τα Σχέδια Βελτίωσης των αγροτών μας, δεσμεύτηκε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξει η Υπουργική απόφαση ώστε να ξεκινήσει η υλοποίηση τους .
Παράλληλα, έθεσα  το θέμα της στήριξης του Υπουργείου  για την Κορινθιακή Σταφίδα και τα Εσπεριδοειδή μας. Ο Υπουργός  δεσμεύτηκε  ότι θα εξετάσει τρόπους εξασφάλισης χρηματοδότησης, ως απάντηση στο αίτημα των αγροτών μας για ενίσχυση και αναδιάρθρωση της παραγωγής τους.
Σχετικά με το Σχέδιο Νόμου για τις Συνεταιριστικές Ομάδες και τις Ομάδες Παραγωγών συμφωνήθηκε να υπάρξει νέα συνάντηση, όταν ξεκινήσει και η διαβούλευση, προκειμένου να εξετάσουμε τρόπους ώστε να συμπεριληφθούν οι επιμέρους προβλέψεις που αφορούν τις ανάγκες των κορίνθιων παραγωγών.
Διαπιστώθηκε από κοινού ότι είναι αναγκαίο να προχωρήσουμε άμεσα  στη βελτίωση της λειτουργίας του ΕΛΓΑ προς όφελος των παραγωγών μας μέσω της ψηφιοποίησης αλλά και της απλούστευσς των απαιτούμενων διαδικασιών.
Επίσης, αναφερθήκαμε στη δυνατότητα συνεργασίας της Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής Αμπελουργίας και Οινολογίας της Νεμέας που ανήκει στο ΕΛΓΟ «Δήμητρα»,  με το Εργαστήριο Αμπελουργίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με τη συμμετοχή μεταπτυχιακών φοιτητών στο χώρο, ώστε να γίνει η Νεμέα Πρότυπο κέντρο Γεωπονικής Εκπαίδευσης.
Ευχαρίστησα τον Υπουργό για την πολιτική βούληση να σταθεί κοντά στα προβλήματα της Κορινθίας  και ιδιαίτερα των αγροτών μας ,  αναγνωρίζοντας με αυτόν τον τρόπο το εύρος των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας.
Τέλος ο κ. Βορίδης  δεσμεύτηκε ότι σύντομα θα επισκεφθεί την Κορινθία ώστε να προχωρήσουμε ακόμα πιο γρήγορα στην ενίσχυση της αγροτικής αναπτυξιακής διαδικασίας του Τόπου μας.

ΣΟΥΚΟΥΛΗ «Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας αυτοαποθεώνεται….για ακόμα μια φορά» - Δελτίο Τύπου Βουλευτή Κορινθίας κ. Μαριλένας Σούκουλη-Βιλιάλη.

ΚΟΡΙΝΘΟΣ  1/10/2019
ΠΡΟΣ:
ΜΜΕ ΝΟΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
 «Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας αυτοαποθεώνεται….για  ακόμα μια φορά»
  Με μεγάλη έκπληξη διάβασα το Δελτίου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας. Η πρωτοφανής "αυτοαποθέωση" για τα πεπραγμένα της προηγούμενης κυβέρνησης στον αγροτικό τομέα και ιδιαίτερα στην Κορινθία μας, έχει αρχίσει να αποκτά ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον. Εκτιμώ δε ότι τείνει πλέον να γίνει πολιτική συνήθεια για τον ΣΥΡΙΖΑ. Προσωπικά, δεν θα μπορούσα και πολιτικά δεν θα ήθελα, να εμποδίσω τον ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας να "αυτοαποθεωθεί", αλλά, απλά για την οικονομία κάθε ουσιαστικού μελλοντικού πολιτικού διαλόγου, οφείλω να ενθυμίσω,
δυστυχώς για ακόμα μια φορά και ιδιαίτερα στο μη εκλεγμένο πολιτικό προσωπικό της πρώην κυβέρνησης, ότι στη δημοκρατία μας αυτοί που κρίνουν την εργασία και το έργο κάθε κυβέρνησης είναι οι πολίτες του Τόπου μας και σε αυτή την περίπτωση ιδιαίτερα οι αγρότες της περιοχής  μας.
  Κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, γνωρίζετε και γνωρίζω, ότι οι πολίτες και οι αγρότες μας έκριναν την εργασία σας ως αναποτελεσματική, αποσπασματική και εν τέλει ατελέσφορη για την αγροτική αναπτυξιακή διαδικασία. Για αυτό, λοιπόν, καταψήφισαν το έργο και την εργασία σας και μάλιστα εμφατικά. Επομένως, όσο και εάν ζητάτε να βαθμολογήσω τα πεπραγμένα σας- άλλο πάλι και αυτό- θα πρέπει να συνταχτώ με την πραγματικότητα των αγροτών του Τόπου μας.
  Νομίζω όμως ότι το βαθύτερο νόημα της "αυτοαποθέωσης" του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας έχει να κάνει με τη σπουδή να κατοχυρωθούν δικαιώματα «πατρότητας» ή «μητρότητας» για κάποια έργα που μπορεί να γίνουν στο μέλλον.
  Ε! λοιπόν και εκεί σας έχω νέα. Οι πολίτες έχουν πάψει να ενδιαφέρονται ποιος εκτέλεσε ένα έργο. Οι πολίτες ενδιαφέρονται καταρχήν να παραχθεί έργο ώστε να δουν έμπρακτα τις θετικές επιπτώσεις που μπορεί να εχει στη ζωή τους. Για αυτό, ως νέα βουλευτής, θα συνεχίσω να κινούμαι δυναμικά και με σχέδιο, δρώντας και επιδιώκοντας απτά αποτελέσματα, βήμα-βήμα και με σκληρή καθημερινή εργασία.  Θα προσπαθώ να μαθαίνω τα προβλήματα του Τόπου μου σε βάθος, ώστε να υπερασπίζομαι τα συμφέροντα όλων των συμπολιτών μου. Θα συνεχίσω να παρακολουθώ τα έργα που αφορούν τον τόπο μας, θα παίρνω πολιτικές πρωτοβουλίες και θα ενημερώνω τους πολίτες για την εξέλιξη τους.
Δεν θα είμαι ποτέ ευχαριστημένη εάν τα έργα που χρειάζεται ο τόπος μας δεν γίνουν πράξη. Δεν θα με ακούσετε ποτέ να αναφέρω το γνωστό «κατόπιν ενεργειών μου», όπως ουσιαστικά πράττει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
   Δεσμεύομαι ότι:
Θα χαρώ για όλους και με όλους τους συμπολίτες μου, όταν δω να ολοκληρώνεται, επιτέλους, το Φράγμα του Ασωπού.
Δεν θα επιχαίρω  για τροπολογίες της τελευταίας  στιγμής και του «ποδαριού» που μετατρέπουν ακόμα και τις όποιες καλές προθέσεις σε «όνειρα θερινής νυκτός».
Δεν θα πανηγυρίζω για τις τραγελαφικές καταστάσεις που βίωσαν οι αγρότες του ΕΛΓΑ ιδιαίτερα με την αργοπορία στην καταβολή των αποζημιώσεων.
 Δεν θα «παινεύομαι» για τις 7 διαδοχικές παρατάσεις υποβολής αιτήσεων, ενώ υπήρχε  δέσμευση για έγκριση των Σχεδίων Βελτίωσης μέχρι τα μέσα του 2016.
Δεν θα παριστάνω ότι «ανακάλυψα την πυρίτιδα» για πολυχρησιμοποιημένα μέτρα, όπως η υπερδέσμευση, δηλ.  η χρηματοδότηση εκτός προϋπολογισμού.
Δεν θα χαρακτηρίσω αφελή τη στρατηγική επιλογή να περιληφθούν τα ειδικά συγκριτικά  πλεονεκτήματα μιας περιοχής -και ειδικότερα της Κορινθίας- στο γενικότερο στρατηγικό σχεδιασμό της αγροτικής ανάπτυξης.
Τέλος, η «αυτοαποθέωση» του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας επί συγκεκριμένων θεμάτων είναι και η καλύτερη απάντηση στις ίδιες επιθετικές αιτιάσεις τους προς το πρόσωπό μου. Δεσμεύομαι, φυσικά, ότι δεν θα καταφέρουν ποτέ να  με κατηγορήσουν για βουλευτική αργομισθία.
Φίλες και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, σας έχω πραγματικά καλά νέα και αυτή τη φορά, η Ελλάδα απέκτησε ξανά μια αποτελεσματική και υπεύθυνη κυβέρνηση. Στο τέλος της τετραετίας οι αγρότες μας θα μπορούν να συγκρίνουν τα πεπραγμένα μας και δημοκρατικά να κρίνουν το έργο μας. Έως τότε, όλοι μπορούμε να γίνουμε πιο παραγωγικοί , πιο αποτελεσματικοί και να ακολουθήσουμε τον ορθό δρόμο της συνεργασίας και όχι της μικροκομματικής υστεροβουλίας. Αυτό χρειάζεται πραγματική πολιτική γενναιότητα.



Δεν υπάρχουν σχόλια