Header Ads

ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΕΛΤΙA ΤΥΠΟΥ «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»Στηρίζει τις κινητοποιήσεις των Κουρδικών Οργανώσεων
Η Λαϊκή Ενότητα εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύης της στους Κούρδους της Συρίας και στηρίζει τις κινητοποιήσεις που διοργανώνουν οι κουρδικές οργανώσεις της Ελλάδας κατά του πολέμου και της τουρκικής εισβολής.
Οι Κούρδοι της Συρίας, προδομένοι από αναξιόπιστες «συμμαχίες» με ΗΠΑ και ΝΑΤΟ που επέλεξαν στο παρελθόν, βρίσκονται σήμερα αντιμέτωποι με μια άγρια επιθετική στρατιωτική εισβολή που επιτελείται από την πολεμική μηχανή της Τουρκίας, η οποία απειλεί με αφανισμό το λαό τους, παρά την ηρωική αντίσταση που προβάλλουν και τις τεράστιες αντιστάσεις που προέβαλαν στο παρελθόν. Αντιστάσεις που  συνέβαλαν καθοριστικά στην αναχαίτιση της προέλασης του ISIS στην περιοχή και οδήγησαν στην οικοδόμηση του δημοκρατικού κράτους της Ροζάβα.  Η επίθεση που έχει εξαπολύσει σήμερα το καθεστώς Ερντογάν, γίνεται με την ανοχή όλων των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που εμπλέκονται στον πόλεμο της Συρίας και ευθύνονται για το αιματοκύλισμα και τους καταστροφικούς  περιφερειακούς πολέμους που ξέσπασαν στη Μέση Ανατολή.
Η κύρια και αδιαμφισβήτητη  ανάγκη που προέχει σήμερα, είναι να εκφράσουμε  με όλες μας τις δυνάμεις την αλληλεγγύη μας στους Κούρδους της Συρίας. Να σταθούμε στο πλευρό των γυναικών και των αντρών της Ροζάβα, που αμύνονται με το όπλο στο χέρι και των αμάχων που υφίστανται τους άγριους βομβαρδισμούς του καθεστώτος Ερντογάν. Να απαιτήσουμε τον άμεσο τερματισμό του πολέμου και της τουρκικής εισβολής, καταδικάζοντας ταυτόχρονα τον ρόλο του ΝΑΤΟ και απαιτώντας από την ελληνική κυβέρνηση να τον καταδικάσει.
Οι εξελίξεις στη Συρία, οι επιθέσεις κατά του κουρδικού λαού με την ουσιαστική στήριξη των ΗΠΑ, που παρουσιάζονταν μέχρι σήμερα ως «σύμμαχοι» τους, αναδεικνύει και για την χώρα μας και το λαό μας την ανάγκη να εξάγουν τα απαραίτητα συμπεράσματα τόσο για την «αξιοπιστία» των ΗΠΑ, όσο και για τους κινδύνους που δημιουργεί η συμμαχία με το ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή μας και συνεπώς την ανάγκη σχεδιασμού μιας νέας πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής.
Γραφείο Τύπου Λαϊκής Ενότητας
17/10/2019
17/10/2019
ΔΗΛΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Θέμα: «Συναλλαγή ΣΥΡΙΖΑ (Δέδε) με Χρυσή Αυγή 
στο ΠΕ.ΣΥ. Πελοποννήσου»
Ο επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου κ. Γ. Δέδες, προκειμένου να μην εκλεγεί ως αντιπρόσωπος στη Γ.Σ. της ΕΝ.ΠΕ. ή ο κ. Μπουντρούκας ή ο κ. Γόντικας ή ο επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» Θ. Πετράκος, δεν δίστασε να συναλλαγεί με τον εκπρόσωπο της «Χρυσής Αυγής» ο οποίος στήριξε με την ψήφο του την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα να εκλέξει δύο αντιπροσώπους στην Γ.Σ. της ΕΝ.ΠΕ.
Τα αποτελέσματα των εκλογών είναι αποκαλυπτικά. Η παράταξη του κ. Νίκα 16 ψήφους (όσοι ήταν οι παρόντες σύμβουλοί της, διότι απουσίαζε ένας), η παράταξη του κ. Τατούλη 17 ψήφους (όσοι είναι οι σύμβουλοί της), η παράταξη του κ. Μπουντρούκα 2 ψήφους, η παράταξη του κ. Γόντικα 2 ψήφους, η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» 2 ψήφους, 1 άκυρο ο κ. Κάτσαρης (όπως δήλωσε δημόσια) και η παράταξη του κ. Δέδε πήρε 9 ψήφους (7 παρόντες σύμβουλοί της και η κ. Λυμπεροπούλου το άθροισμα είναι 8), συνεπώς η 9η ψήφος ανήκει στον εκπρόσωπο της «Χρυσής Αυγής».
Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε παράδειγμα προς μίμηση στη στάση της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία, η οποία συναλλάχτηκε με τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής στο Σύνδεσμο Ύδρευσης και στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας.
Οι πολίτες ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους για τον υποκριτικό αντιφασισμό του ΣΥΡΙΖΑ.
Για την «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»
Οι περιφερειακοί σύμβουλοι
Θανάσης Πετράκος
Δημοσθένης Δρούγας


Δεν υπάρχουν σχόλια