Header Ads

Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟς Φ. 1665


ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ   ΣΥΜΒΑΝΤΑ  Φ. 1665
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Τρίπολη, 10 Οκτωβρίου 2019
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ανακοίνωση σχετικά με σημερινό επεισόδιο στην Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας στην Κόρινθο και τη σύλληψη δύο (2) ατόμων


Αναταραχή προκλήθηκε σήμερα το πρωί στην Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας στην Κόρινθο, όταν αλλοδαπός προκάλεσε φθορές στις εγκαταστάσεις και στη συνέχεια συνεπλάκη με άλλους αλλοδαπούς. Άμεσα επενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις και αποκαταστάθηκε η ομαλότητα. Από τη συμπλοκή τραυματίστηκαν δύο (2) αλλοδαποί, οι οποίοι διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου.  Συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί για τη συμμετοχή τους στο επεισόδιο, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία από το οικείο Αστυνομικό Τμήμα.

Συνελήφθη στο Κιάτο o 40χρονος δραπέτης φυλακών Τίρυνθας
   Συνελήφθη στις 10.10.2019 σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σικυωνίων
Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικούς Τμήματος Σικυωνίων 40χρονος ημεδαπός, δραπέτης φυλακών. Ο ανωτέρω είχε αποδράσει την 2.10.2019 και πρώτες πρωινές ώρες από το Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Ενηλίκων Τίρυνθας. Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Σικυωνίων, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εντόπισαν τον 40χρονο σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σικυωνίων Κορινθίας και τον συνέλαβαν.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Συνελήφθη 37χρονη με ηρωίνη στην Κόρινθο
Συνελήφθη, στις 9.10.2019 το απόγευμα, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, 37χρονη ημεδαπή, γιατί κατείχε μικροποσότητα ηρωίνης και -1- δισκίο το οποίο εμπίπτει στη νομοθεσία ναρκωτικών, τα οποία κατασχέθηκαν. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου

Συνελήφθησαν δύο άτομα στα Εξαμίλια και στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας με κοκαΐνη και κάνναβη
   Συνελήφθησαν, στις 13.10.2019 και πρώτες πρωινές ώρες, σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις, στα Εξαμίλια και στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, αντίστοιχα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, δύο ημεδαποί ηλικίας 37 και 44 ετών, γιατί κατείχαν μικροποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης, αντίστοιχα, οι οποίες κατασχέθηκαν.
Προανάκριση διενεργούν το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου και το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Θεοδώρων, αντίστοιχα.

Εξιχνιάστηκαν 14 περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών
σε οικίες στην Κόρινθο
   Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, δεκατέσσερις (14) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών, στην Κόρινθο Κορινθίας. Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 20 και 22 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές, που περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του.
   Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω μαζί με τους άγνωστους συνεργούς του κατά το χρονικό διάστημα από την 28.12.2018 έως την 10.4.2019, στην Κόρινθο Κορινθίας, διέπραξαν δώδεκα (12) περιπτώσεις κλοπών και δύο (2) περιπτώσεις αποπειρών κλοπών σε οικίες.
   Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει χρήματα, χρυσαφικά, κινητά τηλέφωνα, καθώς και ένα (1) όχημα, το οποίο βρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου. H αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων καθώς και για την ταυτοποίηση των αγνώστων δραστών.

 

Κόρινθος

Δίδυμο ¨φωτιά¨ με 14 κλοπές εξάρθρωσε η Ασφάλεια Κορίνθου - είχαν ρημάξει τα σπίτια



   Εξιχνιάστηκαν δεκατέσσερις περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών σε οικίες στην Κόρινθο Κορινθίας Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορούνται δύο άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές, που περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς  Από την εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει χρήματα, χρυσαφικά, όχημα κ.α.
   Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, δεκατέσσερις (14) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών, στην Κόρινθο Κορινθίας.
   Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 20 και 22 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές, που περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του.
   Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω μαζί με τους άγνωστους συνεργούς τους  κατά το χρονικό διάστημα από την 28.12.2018 έως την 10.4.2019, στην Κόρινθο Κορινθίας, διέπραξαν δώδεκα (12) περιπτώσεις κλοπών και δύο (2) περιπτώσεις αποπειρών κλοπών σε οικίες.
   Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει χρήματα, χρυσαφικά, κινητά τηλέφωνα, καθώς και ένα (1) όχημα, το οποίο βρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
   Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου. H αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων καθώς και για την ταυτοποίηση των αγνώστων δραστών.


Δεν υπάρχουν σχόλια