Header Ads

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΑ ΝΕΑ φ. 1663


ΜΕ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΘΑ ΕΟΡΤΑΣΕΙ
Ο ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
ΤΑ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ

Ανακοινώνεται στο ευσεβές πλήρωμα της Θεοσώστου Επαρχίας μας ότιτην 3ην Οκτωβρίου ε.έ., ημέρα μνήμης του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος άγει τα ονομαστήριά του.
Κατά την καθιερωμένη από ετών τάξη ο Σεβ. Μητροπολίτης μας θα εορτάσει τα ονομαστήριά του με Ιερά Αγρυπνία, που θα τελεσθείτην Τετάρτη 2 Οκτωβρίου ε.έ. και από ώρα 21:00στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, χωρίς περαιτέρω κοσμικές εκδηλώσεις και χωρίς επισκέψεις στο Επισκοπείο.Κατά την διάρκεια της Ι. Αγρυπνίας θα τελεσθεί και το Ετήσιο Μνημόσυνο της μακαριστής μητρός τουΑσπασίας.
Όσοιεπιθυμείτε να συμπροσευχηθείτευπέρ αναπαύσεως της ψυχής της αοιδίμου μητρός τουαλλά και υπέρ υγείας και μακροημερεύσεως του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, ο οποίος θυσιαστικά αναλώνεται υπέρ της δόξης του Τρισαγίου Θεού και υπέρ της πνευματικής οικοδομής του θεόθεν εμπεπιστευμένου Ποιμνίου του, καλείστε να παρευρεθείτε. Στην Ι. Αγρυπνίαθα τεθούν προς προσκύνηση και αγιασμό των παρισταμένων τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου.
ΕΚ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ


Ο ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ 
ΣΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ Ι. ΜΟΝΗΣ 
ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΓΟΡΓΟΕΠΗΚΟΟΥ ΨΑΧΝΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ




     Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και πληθωρική συμμετοχή ευσεβών χριστιανών πανηγύρισε η Ιερά Μονή Παναγίας Γοργοεπηκόου Ψαχνών το διήμερο 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου 2019.
     Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Κορίνθου κ. Διονύσιος και ο οικείος Ποιμενάρχης, Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος εκήρυξε και τον θείο λόγο, αναλύοντας τον υμνολογικό χαρακτηρισμό της Παναγίας, ως ταμείο προνοίας του Θεού.
Τους Αρχιερείς πλαισίωσαν Ιερείς και Διάκονοι εκ Κορίνθου, Αθηνών και της τοπικής Εκκλησίας ενώ συμμετείχαν εκατοντάδες προσκυνητές από τις περιοχές αυτές, οι οποίοι προσήλθαν για να προσκυνήσουν την Χάρη της Παναγίας.
     Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής, Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019, χοροστάτησε στον Όρθρο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, ο οποίος προεξήρχε και στην Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο.
Στην Απόλυση ευλογήθηκε και το καθιερωμένο φαγητό - πανηγύρι, το οποίο η αγάπη της Γερόντισσας της Ιεράς Μονής, μοναχής Χριστοδούλης, με την φιλότιμη βοήθεια πολλών ευλαβών προσκυνητών της Ιεράς Μονής, προετοίμασαν και προσέφεραν στους ευσεβείς πανηγυριστές.



Δεν υπάρχουν σχόλια