Header Ads

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΑ ΝΕΑ φ. 1662



ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ
ΚΕΓΧΡΕΩΝ κ. ΑΓΑΠΙΟΥ


Την Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019, στην ανδρώα Κοινοβιακή Ι. Μονή Αναστάσεως ΧριστούΛουτρακίου, τελέστηκε Αχιερατική Θ. Λειτουργία επί την μνήμη του Άγιου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου και της συνοδείας αυτού.  Ως γνωστόν κατά την ημέρααυτή ο Θεοφιλέστατος Βοηθός Επίσκοπος της Ι. Μητροπόλεως μας, Πρωτοσύγκελλος και Καθηγούμενος της Ι. Μονής άγιος Κεγχρεώνκ. Αγάπιος, άγει τα ονομαστήριά του.
Από νωρίς είχαν συγκεντρωθεί Ιερείς, Μοναστικές Αδελφότητες και πιστοί προκειμένου να συνεορτάσουν μαζί με τον Θεοφιλέστατο τα πρώτα του ονομαστήρια ως Αρχιερεύς. Το Ιεροψαλτικό αναλόγιο διακόνησαν ο Ομότιμος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Χαράλαμπος Σωτηρόπουλος και ο κ. Παναγιώτης Καρμόγιαννης, Συμβολαιογράφος Ξυλοκάστρου.
Τον θείο λόγο εκήρυξε ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος αναφερόμενος στον εορτάζοντα Άγιο Ευστάθιο και στην οικογένειά του και στους αγώνες που έδωσαν προκειμένου να παραμείνουν σταθεροί και εδραίοι στην Πίστη τους. Στον δε εορτάζοντα και πρώτο εκ των συνεργατών του Θεοφιλέστατο, αφού του δώρισε Αρχιερατικό Εγκόλπιο και Σταυρό, ευχήθηκε να είναι πολλά, καρποφόρα και παραγωγικά τα έτη της Αρχιερωσύνης του, μεστά χαρίτων και ευλογιών παρά του Τρισαγίου Θεού.
Αμέσως μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ακολούθησε «κέρασμα» και η Μοναστηριακή Τράπεζα κατά τα Μοναχικά ειωθότα.
          ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 40θηΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΗΣ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ 
ΑΝΘΟΥΣΗΣ ΟΝΟΥΦΡΙΟΥ
ΑΠΟ ΤΟΝ  ΘΕΟΦ. ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΕΓΧΡΕΩΝ κ. ΑΓΑΠΙΟ.
Την Θ. Λειτουργία και το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της μακαριστής Ανθούσης Ονουφρίου, μητρός του Πανοσ. Αρχιμ. π. Παχωμίου Ονουφρίου, εφημερίου του Ι. Ναού Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Λουτρών Ωραίας Ελένης, ετέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, το Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019, στον ως άνω Ι. Ναό.
Ο άγιος Κεγχρεών, πριν την Απόλυση της Θ. Λειτουργίας, ετέλεσε το Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της μακαριστής μητρός του π. Παχωμίου, και ομίλησε για τον Τίμιο Σταυρό ως το σύμβολο εκείνο που λύτρωσε την ανθρωπότητα από την φθορά και τον θάνατο, ενώ παράλληλα απυήθηνε παρηγορητικούς λόγους, ευχόμενος να καταστούμε όλοι άξιοι της Ουρανίου Βασιλείας του Θεού. Ολοκλήρωσε την ομιλία του μεταφέροντας τις πατρικές ευχές του Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου, για μακαρία ανάπαυση της αειμνήστου Ανθούσης.
Ας είναι αιωνία η μνήμη αυτής! 

Η ΕΙΣ ΚΥΡΙΟΝ ΕΚΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΙΕΡΕΩΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ


Την Εξόδιο Ακολουθία του μακαριστού Ιερέως Δημητρίου Παπανικολάου τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος το Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019, στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Αλαμάνου Κορινθίας.
Στον Επικήδειο λόγο του αναφέρθηκε στο μέγα της Ιεροσύνης υπούργημα και στην Σταυροαναστάσιμη πορεία της διακονίας ενός Ιερέως, που εργάζεται άοκνα, με αγάπη και ταπεινότητα στον αμπελώνα του Κυρίου μας. Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας, εξ αφορμής  της εκδημίας ενός ακόμη ιερέως της Ι. Μητροπόλεώς μας και σχεδόν «απολογητικά» προς τους Χριστιανούς του, αναφέρθηκε στο πανελλήνιο πλέον πρόβλημα των κενών Ενοριών, που αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, καθώς η αναπλήρωση αυτών από νέους Κληρικούς καθίσταται από δύσκολη έως αδύνατη, λόγω και της σχετικής νομοθετικής ρυθμίσεως, σύμφωνα με την οποία οι Εφημεριακές θέσεις, που δίδονται πλέον από την Πολιτεία στις Ι. Μητροπόλεις, δεν επαρκούν ούτε κατ’ ελάχιστον.
Ο μακαριστός π. Δημήτριος Παπανικολάου γεννήθηκε το 1928, υπήρξε έγγαμος Ιερεύς και πατέρας δύο (2) παιδιών. Χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος από τον μακαριστό Μητροπολίτη Φθιώτιδος κυρό Δαμασκηνό τον Φεβρουάριο του 1994 και υπηρέτησε ως Εφημέριος σε Ενορίες της Μητροπολιτικής Περιφερείας μας αναλώνοντας «εαυτόν» υπέρ της δόξης του Θεού και της διακονίας του Ποιμνίου των Ενοριών του με τελευταία αυτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Πιτσαδεΐκων, από την οποία και συνταξιοδοτήθηκε.
Ας είναι αιωνία η μνήμη του!          

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια