Header Ads

Πρωτοσέλιδο άρθρο του "Κορίνθιου"


Με το Θάρρος της Γνώμης



Λεπτομέρειες που αμαυρώνουν το όλο έργο Αυτοδιοικητικών

    Η Αλλαγή σκυτάλης σε όλες τις βαθμίδες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχει αποδειχθεί στην πράξη ότι ενέχει και τις δύο πλευρές του καλού και του κακού, του θετικού και του αρνητικού. Στη σημερινή περίπτωση του πρωτοσέλιδου άρθρου μας με τον υπέρτιτλο «Με το Θάρρος της γνώμης» θα ασχοληθούμε με ένα σοβαρό θέμα που αναδείχθηκε κατά την τριήμερη παραμονή μας στον Φενεό Κορινθίας. Πρόκειται για σοβαρές παραλείψεις με αποδέκτες τις απελθούσες διοικήσεις Περιφέρειας Πελοποννήσου, Νομαρχιακής Ενότητας Κορινθίας, Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης  και της σημερινής Δημοτικής Αρχής Σικυωνίων. Για να γίνουμε πιο κατανοητοί θα περιγράψουμε τα κίνητρα που μας εξόργισαν με την αδιαφορία των υπευθύνων:
    Ο δρόμος από Τρικαλοχώρια προς Καρυά.  Ο δρόμος αυτός είναι ορεινός. Τον διασχίσαμε μέσα από το υπέροχο δάσος με τα έλατα και τις καρυδιές και φρίξαμε με την εικόνα που αντικρίσαμε. Αν και το έργο ασφαλτόστρωσης είναι σχετικά ολίγων χρόνων κατασκευής, σε πολλά σημεία και επικίνδυνες στροφές έχει αφεθεί στο έλεος των καιρικών συνθηκών. Οι διαβρώσεις είναι πλέον ορατές κατά μεσής του δρόμου και αόρατες υπόγειες με προφανή κίνδυνο στα διερχόμενα αυτοκίνητα. Όφειλε η Δημοτική Αρχή που παρέδωσε να ζητήσει επιτακτικά από τις ανώτερες Αυτοδιοικητικές Αρχές να παρέμβουν φέτος, πριν έλθει ο νέος χειμώνας και καταστρέψει τον δρόμο Τρικαλοχώρια – Καρυά, Αν το έπραξε και ολιγώρησαν οι δύο άλλοι αρμόδιοι και υπεύθυνοι έπρεπε να τους καταγγείλει στην κοινή γνώμη για εγκληματική ενέργεια και αδιαφορία.
    Όσον αφορά την Νομαρχία και την Περιφέρεια, που είναι οι μόνοι αρμόδιοι, φέρουν καθ΄ ημάς την κύρια ευθύνη., γιατί δεν δικαιολογείται αυτή η αντιμετώπιση ενός δρόμου, που μόλις πριν λίγα χρόνια ασφαλτοστρώθηκε και αποτέλεσε πυλώνα προσέγγισης και ανάπτυξης του ορεινού όγκου και από αυτήν την κατεύθυνση.
Ο ορεινός δρόμος Δερβενίου από τη διασταύρωση Καρυάς – Σαραντάπηχου μέχρι το Στενό της Γκούρας, αν και είναι με τις ίδιες προδιαγραφές, έχει καταστραφεί σε πολλά σημεία της διαδρομής. Έχει γίνει δρόμος «μπακλαβάς» με ολόκληρα κομμάτια να σχηματίζουν λακκούβες και υπόγεια κενά στα πλευρά και στα χαντάκια. Η αδιαφορία και οι επιπτώσεις έχουν τα ίδια πιο πάνω χαρακτηριστικά. Εκτός από τους δύο υπερκείμενους υπεύθυνους και εγκληματικά αδιάφορους καταλογίζουμε ευθύνες και στον καθ΄ ύλην αρμόδιο Δήμαρχο Σικυωνίων που δεν «ζήτησε πιεστικά» την παρέμβαση των ανωτέρω
    Απευθυνόμαστε στον νέο Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, Γεώργιο Γκιολή και του συστείνουμε να επισκεφθεί άμεσα τα παραπάνω δρομολόγια, να δει την παρούσα επικινδυνότητα και να παρέμβη στην Περιφέρεια ώστε να εγκριθεί το  έργο αποκατάστασης, πριν έλθει ο χειμώνας και αποτελειώσει έργο εκατομμυρίων, στερώντας την ομαλή διακίνηση ενδιαφερομένων.
Ο «Κορίνθιος»

Δεν υπάρχουν σχόλια