Header Ads

Η ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ "ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ" ΣΤΟ Φ. 1660




Με το Θάρρος της γνώμης...

Στα σχέδια της Ισλαμοποίησης και η Κόρινθος 
των αδιάφορων;
     Δεν είναι τυχαίο: Γιατί ο Κ.Μητσοτάκης έγινε θέμα σε ξένο Μέσο; Δεν είναι επίσης λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι η Τουρκία εδώ και χρόνια με μεθοδικό τρόπο, προσπαθεί να ισλαμοποιήσει την Ευρώπη.  Άλλωστε είναι η χώρα που δημιουργεί τις προσφυγικές ροές.Σε προηγούμενό μας άρθρο – Λέγει ο πάντα ενημερωμένος Δήμος Λιακόπουλος - γράψαμε τους τρεις βασικούς λόγους για τους οποίους το κάνει αυτό:
1) Αλλοιώνουν πληθυσμιακά την Ελλάδα.
2) Μέσα στις προσφυγικές ροές «βάζουν» εκπαιδευμένους πράκτορες εν υπνώσει.
3) Ζητάνε και παίρνουν χρηματοδότηση για το μεταναστευτικό από την ΕΕ. Κρατάνε ΣΤΟΚ ανθρώπους και όταν θέλουν χρήματα (από την ΕΕ), τους στέλνουν στην Ελλάδα.
    Όπως όλα δείχνουν, πολλοί Ευρωπαίοι θεωρούν ότι υπάρχει σχέδιο ισλαμοποίησης και δεν έχουν άδικο. Εντύπωση μας προκαλεί το δημοσίευμα της γνωστής «Δεξιάς» ιστοσελίδας Voice Of Europe, η οποία αποκαλεί Συντηρητικό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επειδή μίλησε για την ανάγκη συμμόρφωσης της Τουρκίας στον τομέα του μεταναστευτικού.
    Ο Έλληνας πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες προκειμένου να παίρνει χρηματοδότηση από την ΕΕ.Το θέμα της Μετανάστευσης επηρεάζει όλη την Ευρώπη. Λίγες χώρες όμως κοιτάνε το πρόβλημα, καθώς οι περισσότεροι ηγέτες στηρίζουν την εξάπλωση του ΙΣΛΑΜ. Οι λιγότερο Αριστερές κυβερνήσεις (π.χ η ελληνική) που έχουν πιο συντηρητικές φωνές, προσπαθούν να ανακόψουν την Άγκυρα. Αυτό δεν μπορεί να συμβεί εύκολα, ειδικά σε μια εποχή που η πολιτική ορθότητα βασιλεύει. Οι… Μακρόν της Ευρώπης θεωρούν ότι με το ζόρι οι Ευρωπαίοι πρέπει να δεχτούν να αλλάξουν Ήθη και Έθιμα.
    Κατάλαβες τώρα φίλε αναγνώστη γιατί μας στέλνουν τις χιλιάδες των μουσουλμάνων και γιατί μεθοδικά «κτύπησαν» την κοιτίδα του Χριστιανισμού, την Κόρινθο του Αποστόλου Παύλου και όλοι εμείς παριστάνουμε τους φιλέσπλαχνους και φιλόξενους; Μέχρι πότε οι Άγιοι και ο Παντοδύναμος Θεός θα μας προστατεύει με την αδιαφορία που μας κατέχει;
Ο «Κορίνθιος»


ΚΑΘΑΡΑ  και ξάστερα
Η αδιαφορία των Κορινθίων για το Στρατόπεδο…



    Ο Ελληνικός λαός, μηδέ των Κορίνθιων εξαιρουμένων, εδώ και μερικά  χρόνια είναι απαράδεκτος από τον τρόπο με τον οποίον αντιμετώπιζε τη δικομματική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ,, στα ελλαδικά πράγματα. Δίνονταν προεκλογικές υποσχέσεις περί την Τρόϊκα και την αξιοπρεπή διαπραγμάτευση των όρων χρηματοδότησης, στο τέλος η κυβέρνηση παραγκώνιζε τον λόγο της και κανείς ή ελάχιστοι διαμαρτυρόταν.
    Δήλωνε προεκλογικά ο Αλ. Τσίπρας ότι μετά τη νίκη του στις εκλογές θα σκίσει τα Μνημόνια, αντ’ αυτού επέβαλε άλλο Μνημόνιο επαχθέστερο και ουδείς διαμαρτυρόταν. Παρακολούθησαν όλοι οι Έλληνες την «σκληρή μάχη» που έδινε η Κυβέρνηση Αλ. Τσίπρα για το δημοψήφισμα, αν θα πρέπει να γίνει αποδεκτό το Γ’ Μνημόνιο ή όχι, καταψηφιζόταν με ισχυρή πλειοψηφία με ένα μεγάλο ΟΧΙ και την επομένη ο «εθνοσωτήρας», χωρίς να σεβαστεί την ετυμηγορία του -κατά τα άλλα κυριάρχου ελληνικού λαού γίνεται το ΟΧΙ ΝΑΙ και επικράτησε άκρα του τάφου σιγή. Αποφάσισε η δικομματική κυβέρνηση αμέσως μετά την επανεκλογή της να νομιμοποιήσει όλους τους λαθρομετανάστες, κυρίως Μουσουλμάνους,  τα αθηναϊκά ΜΜΕ δεν κατήγγειλαν την εθνική προδοσία και την αντισυνταγματικότητα της πράξης αυτής, ενώ ο Λαός πέρα βρέχει. Υποβαθμίζε η κυβέρνηση τα αρχαία ελληνικά, τα θρησκευτικά και την παιδεία γενικότερα και δεν ακούστηκε  η παραμικρή αντίδραση, λες και ο λαός είναι σαν να μην κατανόησε το αρνητικό μέγεθος της εθνοπροδοσίας, ενώ τα ΜΜΕ δεν είδαν, ούτε άκουσαν τίποτα.
    Η κυβέρνηση Τσίπρα, η οποία εκτελούσε, ως πειθήνιο όργανο μιας ενορχηστρωμένης ορχήστρας τις βρώμικες, δόλιες και συνωμοτικές καταστροφικές εντολές σε βάρος του λαού και του έθνους με την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών, δεν είχε πλέον την πλειοψηφία των ψηφοφόρων πολιτών. Αναίσχυντα και χωρίς αιδώ προχωρούσε  στο έργο της κατεδάφισης ενός ιστορικού έθνους με τη βεβαιότητα πως δεν θα λογοδοτήσει ποτέ.
   Και αυτό  αφού τόσοι και τόσοι προκάτοχοι συνωμότες έχουν περάσει στο απυρόβλητο και μάλιστα διαστρεβλώνοντας την αλήθεια και το αποτέλεσμα των πράξεών τους κομπορρημονούν, πως έπραξαν καλώς. Αυτού του είδους οι πολιτικές καταστάσεις στη σημερινή εποχή δεν φεύγουν από ντροπή και ενοχή, γιατί δεν έχουν τσίπα, όσο ο λαός αποχαυνωμένος από τον καναπέ παραμένει παθητικά χειραγωγούμενος και αδιάφορος, όπως συμβαίνει στην Κόρινθο με τη μεταμόρφωση του Στρατοπέδου Κορίνθου σε φυλακή κράτησης πλέον των 2000 λαθρομεταναστών…

ΕΞΩ  από τα δόντια
Οι πλάκες της Πλατείας στην Γκούρα θέλουν αλλαγή…



Οι πρόσφατες δημοτικές εκλογές παρουσίασαν τις εκπλήξεις τους και απέδειξαν για μία ακόμα φορά πως ο Κορινθιακός Λαός δεν ψηφίζει με την ψυχρή λογική πάντοτε αξιοκρατικά. και δεν λαμβάνει υπόψη του κάποιες παραμέτρους που έχουν σχέση με τα αμιγώς συμφέροντα του τόπου. Εκεί που όλα δείχνουν μετριότητα έργου, εκεί που βουήζει ο τόπος με κάθε λογίς αρνητικά σχόλια, εκεί που κάποιοι μετά από θεομηνίες μιλάνε για μηδενικό έργο βλέπουν τους αρμόδιους και υπεύθυνους που έκριναν να μεγαλουργούν και να θριαμβεύουν σαρώνοντας τους αντιπάλους τους στις κάλπες. Κάπως έτσι συνέβησαν τα γεγονότα στις φετινές δημοτικές εκλογές στην περιοχή του Δήμου Σικυωνίων. Έτσι τουλάχιστον είχαν φθάσει στ΄ αυτιά μου οι πληροφορίες, που προδίκαζαν προεκλογικά την ανανέωση σε όλο της το μεγαλείο. Όλα αυτά μέχρι την πρώτη ημέρα των εκλογών’
Την επομένη ημέρα όλα συνέβησαν εντελώς τρελά και αντίθετα, αφού ο κόσμος έδωσε για τέταρτη φορά την πρωτιά στο Συνδυασμό του Δημάρχου Σπύρου Σταματόπουλου!  Θρίαμβος σε όλο του το μεγαλείο! Συγχαρητήρια στον ίδιο και τους συνεργάτες του, που είδαν και οι ίδιοι με τα ίδια τους τα μάτια τα αποτελέσματα και τις δύο Κυριακές και δεν μπορούσαν να το πιστέψουν. Ο δήμαρχος του τίποτα, ο άχρηστος, ο με μηδενικό έργο, ο Δήμαρχος που έπνιξε το Κιάτο στην πρώτη θεομηνία, ο Δήμαρχος που δεν μπορούσε να φέρει το νερό της Στυμφαλίας στην έδρα του Δήμου θριάμβευσε.  Οι ψηφοφόροι την ώρα της κάλπης το έριχναν δαγκωτό. Τόσο   τυφλωμένοι ήταν; Τόσο δεν έβλεπαν την άλλη πλευρά μπροστά στα μάτια τους; Κι΄όμως αυτή ήταν η μία και μοναδική αλήθεια. Ο κυρίαρχος Ελληνικός Λαός εψήφισε και τα σκυλιά να βγάλουν τον σκασμό και να πάψουν να γαβγίζουν:…
Όλα αυτά Δήμαρχε Σικυωνίων καλά και άγια. Χαρά σ΄εσένα και τους συνεργάτες σου! Αλλά βρε φίλε μου, καπάτσε και ωραίε  μηχανόβιε Σπύρο, για πες μου; Πότε θα ξεπληρώσεις αυτούς που είδα και συνάντησα για τρεις ημέρες που βρέθηκα στον Φενεό και ορκίζονταν στο όνομά σου. Είδα για πολλοστή φορά την έρημη Πλατεία της Γκούρας, διάβασα στον τοίχο της Ταβέρνας του Κώστα Ρέλια μία απλή λεζάντα γραμμένη σε χασαπόχαρτο, που έγραφε « Η σκυρόστρωση της Πλατείας εγένετο δαπάναις του εν Σικάγω ομογενούς Συμπατριώτη Αναστασίου Φιακά εν έτει 1957 και επί Προεδρίας Βασιλείου Κίμ. Πρεδάρη» και σκέφθκα:
Αυτός ο σημερινός δια βίου Δήμαρχος πότε θα εκβιάσει για χάρη της ανανέωσης και των ψηφοφόρων του από τις υπερκείμενες Αυτοδιοικητικές Αρχές την εκτέλεση έργου ανακατασκευής του πλακόστρωτου με νέα δομή εναρμονισμένου με το, περιβάλλοντα χώρο του Ι. Ναού Αγίων Αρχαγγέλων; Δεν οφείλει χάρη στους συμπατριώτες του; Τι λες Δήμαρχε;

ΕΤΣΙ τα βλέπω
Κοινό ανακοινωθέν Αναστασιάδη - Μητσοτακη
Κοινό ανακοινωθέν μετά τη συνάντηση του Πρωθυπουργού της Ελλάδας  κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας  κ. Νίκο Αναστασιάδη:   «Στη σημερινή συνάντηση ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό. Συγκεκριμένα, για την άτυπη συνάντησή του με τον Τουρκοκύπριο Ηγέτη κ. Μ. Ακιντζί στις 9 Αυγούστου, και την καταρχήν συναντίληψη για τους όρους αναφοράς, όσο και τις προσπάθειες με την Ειδική Απεσταλμένη του Γεν. Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών κα. Τ. Χ. Λούτ για τη συνομολόγηση των Όρων Αναφοράς που θα επιτρέψουν την επανέναρξη διαπραγματεύσεων, αλλά και τα προβλήματα που παρεμβλήθηκαν από την Τουρκία στη συνέχεια.
Έγινε ακόμη ενδελεχής ενημέρωση τόσο για τις επιθετικές και έκνομες δραστηριότητες της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ και τα χωρικά ύδατα, όσο και έναντι της Αμμοχώστου, καθώς και σχετικά με την εκδήλωση ακραίας αδιαλλαξίας κατά την παράνομη επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Μ. Τσαβούσογλου στα κατεχόμενα. Οι δύο Ηγέτες, εξέφρασαν την έντονη αντίθεση και ανησυχία για τις παράνομες επεμβάσεις της Τουρκίας στη θάλασσα και τους σχεδιασμούς και εξαγγελίες στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου.
Συμφώνησαν σε κοινούς χειρισμούς προς αντιμετώπιση των παράνομων τουρκικών ενεργειών. Διατύπωσαν, επίσης, την κοινή θέση ότι η Τουρκία πρέπει να τερματίσει αυτές τις ενέργειες και να συμβάλει στη δημιουργία του κατάλληλου κλίματος για συνομιλίες.
Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, επαναλαμβάνουν την απόλυτη βούλησή τους για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων που θα οδηγήσουν σε μια βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού, χωρίς εγγυήσεις και ξένα στρατεύματα, στη βάση του διεθνούς δικαίου, σύμφωνα με τα Ψηφίσματα και τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και τις αρχές και τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Για το σκοπό αυτό, είναι απολύτως έτοιμοι να συνεργαστούν με τα Ηνωμένα Έθνη στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που εκδηλώνει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων για τη συνολική επίλυση του Κυπριακού».

ΚΑΥΤΑ  ερωτήματα
Επτά  Κέντρα Κράτησης Μεταναστών και η Κόρινθος…
    Υπό την ασφυκτική πίεση του χρόνου και των ευρωπαίων εταίρων για λύση στο μείζον θέμα των παράτυπων μεταναστών, η κυβέρνηση αποφάσισε να χρησιμοποιήσει και μάλιστα με πλήρη δυναμικότητα τα Κέντρα Κράτησης Μεταναστών, που είχαν δημιουργηθεί επί κυβέρνησης Σαμαρά. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος, πρόκειται για επτά Προαναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης, τα οποία περιγράφονται και  σε σειρά αποφάσεων, οι οποίες υπογράφονται το τελευταίο διάστημα μεταξύ του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας. Προκειμένου να εξασφαλισθούν κονδύλια  για τη λειτουργία τους μέσω  του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και ΄Ενταξης, ο γ.γ. Δημόσιας Τάξης Δ. Αναγνωστάκης, υπογράφει «Συμφωνίες Επιδότησης» στην ΕΛ.ΑΣ, που αφορούν σε σίτιση και καθαριότητα , παρουσία ψυχολόγων και ενέργειες  επαναπροώθησης  μεταναστών από τα κέντρα κράτησης.
    Στα συμφωνητικά αναφέρεται ότι η συνολική χωρητικότητα των κέντρων είναι περίπου 6.127 ατόμων. Για την ανάγκη λειτουργίας των Κέντρων Κράτησης μίλησε την περασμένη εβδομάδα και ο Ελληνας επίτροπος Μετανάστευσης Δ. Αβραμόποθυλος, τονίζοντας ότι η Επιτροπή έχει στόχο να διασφαλίσει και να ενισχύσει τη ζώνη Σένγκεν και δίνοντας έμφαση στο γεγονός πως χρειάζεται να διασφαλιστούν και να ενισχυθούν τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης, Πρόσθεσε δε ότι πέραν των hot spots, θα πρέπει να δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις υποδοχής ενώ «χρειάζονται, επίσης, Κέντρα Κράτησης ή απομάκρυνσης για εκείνους που λαμβάνεται η απόφαση να επιστρέψουν, ιδιαίτερα αν υπάρχει κίνδυνος διαφυγής και αν δεν είναι πρόθυμοι να επιστρέψουν εθελοντικά. » Σύμφωνα με πληροφορίες του Ε.Τ. η ενισχυμένη λειτουργία των Κέντρων Κράτησης απασχόλησε και τις συσκέψεις που έγιναν τις τελευταίες ημέρες με την επίσκεψη στην Ελλάδα των υπουργών Εσωτερικών της Γαλλίας και Γερμανίας.
.  Σημειώνεται ότι η ΕΛΑΣ είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία 7 κέντρων και ειδικότερα:  Στην Αμυγδαλέζα Ν. Αττικής, Στο Κεντρικό (Πέτρου Ράλλη), Στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, Στην Ξάνθην, Στη Λέσβο, Στο Παρανέστι Ν. Δράμας και Στην Κόρινθο, το μοναδικό Στρατόπεδο που βρήκαν στην Πελοπόννησο καταργημένο με αποφάσεις του τότε Υφυπουργού ΥΠΕΘΑ Π. Μπεγλίτη. Γιατί άραγε τόση αδιαφορία Λαού και  Αυτοδιοικητικών για το κακό που μας βρήκε;    Πηγή: iefimeriαναστών, που είχαν δημιουργηθεί επί κυβέρνησης Σαμαρά. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος, πρόκειται για επτά Προαναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης, τα οποία περιγράφονται και  σε σειρά αποφάσεων, οι οποίες υπογράφονται το τελευταίο διάστημα μεταξύ του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας. Προκειμένου να εξασφαλισθούν κονδύλια  για τη λειτουργία τους μέσω  του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και ΄Ενταξης, ο γ.γ. Δημόσιας Τάξης Δ. Αναγνωστάκης, υπογράφει «Συμφωνίες Επιδότησης» στην ΕΛ.ΑΣ, που αφορούν σε σίτιση και καθαριότητα , παρουσία ψυχολόγων και ενέργειες  επαναπροώθησης  μεταναστών από τα κέντρα κράτησης.
    Στα συμφωνητικά αναφέρεται ότι η συνολική χωρητικότητα των κέντρων είναι περίπου 6.127 ατόμων. Για την ανάγκη λειτουργίας των Κέντρων Κράτησης μίλησε την περασμένη εβδομάδα και ο Ελληνας επίτροπος Μετανάστευσης Δ. Αβραμόποθυλος, τονίζοντας ότι η Επιτροπή έχει στόχο να διασφαλίσει και να ενισχύσει τη ζώνη Σένγκεν και δίνοντας έμφαση στο γεγονός πως χρειάζεται να διασφαλιστούν και να ενισχυθούν τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης, Πρόσθεσε δε ότι πέραν των hot spots, θα πρέπει να δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις υποδοχής ενώ «χρειάζονται, επίσης, Κέντρα Κράτησης ή απομάκρυνσης για εκείνους που λαμβάνεται η απόφαση να επιστρέψουν, ιδιαίτερα αν υπάρχει κίνδυνος διαφυγής και αν δεν είναι πρόθυμοι να επιστρέψουν εθελοντικά. » Σύμφωνα με πληροφορίες του Ε.Τ. η ενισχυμένη λειτουργία των Κέντρων Κράτησης απασχόλησε και τις συσκέψεις που έγιναν τις τελευταίες ημέρες με την επίσκεψη στην Ελλάδα των υπουργών Εσωτερικών της Γαλλίας και Γερμανίας.
. Σημειώνεται ότι η ΕΛΑΣ είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία 7 κέντρων και ειδικότερα:  Στην Αμυγδαλέζα Ν. Αττικής, Στο Κεντρικό (Πέτρου Ράλλη), Στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, Στην Ξάνθην, Στη Λέσβο, Στο Παρανέστι Ν. Δράμας και Στην Κόρινθο, το μοναδικό Στρατόπεδο που βρήκαν στην Πελοπόννησο καταργημένο με αποφάσεις του τότε Υφυπουργού ΥΠΕΘΑ Π. Μπεγλίτη. Γιατί άραγε τόση αδιαφορία Λαού και  Αυτοδιοικητικών για το κακό που μας βρήκε;                                                                                                     Πηγή: iefimerida.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια