Header Ads

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ


ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ…

ΕΚΣΤΡΑΤΕΊΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΎ ΑΠΌ ΑΓΡΙΟΧΟΡΤΑ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ



Παρά την παρέμβαση μας προς τον δήμο κορινθίων και την υπηρεσία του καθαριότητας, καθώς τον αρμόδιο αντιδήμαρχο καθαριότητας για να προβούν στην αποψίλωση  αγριόχορτων και καθαρισμού, ενέργειες που  προβλέπονται από τον κανονισμό καθαριότητας του δήμου κορινθίων και συγκεκριμένα το άρθρο 21 καθαριότητα ιδιωτικών χώρων στεγασμένων , ο δήμος κορινθίων αρνείται επίμονα να καθαρίσει τον χώρο του σιδηροδρομικού διαδρόμου και προσπαθεί με αβάσιμες δικαιολογίες  να μην  εκτελέσει  το καθήκον του, όπως έχει υποχρέωση. Σημειώνεται ότι ειδικά στον χώρο του Παλαιού σιδηροδρομικού σταθμού Κορίνθου, που είναι υπό κήρυξη προς διατηρητέος, έγινε αυτοψία στις αρχές Ιουλίου 2019 από την αρμόδια αρχαιολογική υπηρεσία που τον εποπτεύει και διαπιστώθηκε η πλήρης εγκατάλειψη του από τον Δήμο κορινθίων που έχει την αποκλειστική ευθύνη του.
Σημειώνεται επιπλέον ότι η οδός Αριστοτέλους, η οποία βρίθει αγριόχορτων, σκουπιδιών και ρυπαρότητας, έχει παραχωρηθεί από το 1978 κατά χρήση στον Δήμο κορινθίων, με αποτέλεσμα αυτός να έχει την πλήρη ευθύνη για την καθαριότητα της, εισπράττοντας μάλιστα τα σχετικά τέλη καθαριότητας από τους δημότες -καταναλωτές της περιοχής, τα οποία είναι ανταποδοτικά εξ ολοκλήρου.
Το ίδιο συμβαίνει και  στη λειτουργία και στην καθαριότητα των δημοτικών κοιμητηρίων, όπου προκύπτει οτι το τμήμα των δημοτικών κοιμητηρίων του δήμου κορινθίων δεν καθαρίζει συχνά, όπως έχει υποχρέωση τα κοιμητήρια.
Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία, καθώς και η υπηρεσία καθαριότητας, αρνούνται να μας χορηγήσουν ακριβή στοιχεία για τους δημοτικούς υπαλλήλους που απασχολούνται  στους τομείς αυτούς.
Σημειώνεται τέλος με έμφαση ότι ο δήμαρχος Κορινθίων, αλλά και αρχηγοί αντιπολιτευόμενων συνδυασμών, αναφέρουν σε τακτά χρονικά διαστήματα ότι το ταμειακό απόθεμα του δήμου υπερβαίνει τα 30 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή  ένα ποσό που όχι μόνο επαρκεί, αλλά υπερεπαρκεί για τη διενέργεια εργασιών καθαριότητας, ευπρεπισμού, ευταξίας και διευκόλυνσης της καθημερινότητας των κορινθίων Καταναλωτών- δημοτών που έχουν καταβάλει τα σχετικά τέλη, τα οποία έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα για τους παραπάνω τομείς.
Το ΙΝΚΑ Κορινθίας θα ενεργήσει πλέον τα νόμιμα προς προστασία των δικαιωμάτων των Καταναλωτών- δημοτών του δήμου Κορινθίων, τόσο προς τον Δήμο, όσο και προς την  ΓΑΙΑΟΣΕ, όπως άλλωστε έχουμε δικαίωμα και υποχρέωση ως πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών.
Κόρινθος 25/7/2019
Το  Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια