Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗς ΒΟΥΛΗΣ


ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ   φ.  1656


Ν.Δ.  Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: Κληρονομήσαμε 
κακή συμφωνία των Πρεσπών
Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019:   Στην αντεπίθεση πέρασε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και απαντώντας στην κριτική βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ περί «κωλοτούμπας» στο Μακεδονικό, είπε πως φεύγοντας από το Μέγαρο Μαξίμου πήραν μαζί τους και την μονταζιέρα παραποίησης δηλώσεων.  Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την ευρωπαϊκή πολιτική, ανέφερε πως η συμφωνία των Πρεσπών είναι κακή και πως κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι να βελτιώσει τις αρνητικές της συνέπειες
«Αυτή η συμφωνία είναι μία κακή συμφωνία και αυτή τη συμφωνία η ΝΔ την πολέμησε και έκανε οτιδήποτε ήταν δυνατόν και να μην υπογραφεί και να μην κυρωθεί. Όμως αυτή η συμφωνία είναι μία κληρονομιά την οποία παίρνει αυτή η κυβέρνηση μαζί με όλες τις άλλες προβληματικές κληρονομιές που παίρνει από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», είπε στην ομιλία του και επεσήμανε πως δύο είναι πεδία που θα δώσει βάρος η κυβέρνηση.
Το ένα είναι το πεδίο, όπως είπε, είναι το πεδίο της οικονομίας (επιχειρήσεις, προϊόντα που πρέπει να τα ενισχυθούν με την κατοχύρωση της αυθεντικότητα τους). Το δεύτερο, συμπλήρωσε, αφορά στα θέματα του αλυτρωτισμού.
«Θα είμαστε σε διαρκή διαδικασία παρακολούθησης και εξέλιξης των προβλέψεων της συμφωνίας αλλά πολύ περισσότερο όταν ανοίξει η ευρωπαϊκή πορεία του βόρειου γείτονα μας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση τότε σε κάθε στάδιο θα είμαστε εκεί να παρακολουθούμε. Εμείς θέλουμε να προχωρήσουν τα δυτικά Βαλκάνια προς την Ευρώπη αλλά χωρίς εκπτώσεις ούτε σε θέματα αλυτρωτισμού ούτε σε θέματα που έχουν να κάνουν με το κράτος δικαίου», κατέληξε.
in.gr  21 Ιουλίου 2019:  Στην ασφάλεια των πολιτών επικεντρώθηκε κυρίως στην ομιλία του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.   Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι στόχοι ανά τομέα δράσης είναι 4. Η διασφάλιση της ασφάλειας των πολιτών με διαρκή καταπολέμηση της εγκληματικότητας, ο αποτελεσματικότερος έλεγχος των συνόρων και της μεταναστευτικής πολιτικής, η αποτελεσματική σύγχρονη πολιτική προστασία και σύγχρονη διαχείριση κρίσεων και καταστροφών και η νέα εγκληματική και σωφρονιστική πολιτική με ενίσχυση στις συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων και το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα».

ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης: Το κόμμα θα σταθεί ανάχωμα στη νεοφιλελεύθερη αντιμεταρρύθμιση

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις εκλογές, θα φανεί αντάξιος της ψήφου και της εντολής που πήρε από τους πολίτες» ανέφερε ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης στη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων21 Ιουλίου 2019:    «Ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις εκλογές, θα φανεί αντάξιος της ψήφου και της εντολής που πήρε από τους πολίτες» ανέφερε ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης στη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων.«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί ανάχωμα σε όλη την προσπάθεια της νεοφιλελεύθερης αντιμεταρρύθμισης και θα προσπαθήσει να οργανώσει μια νέα κοινωνική συμμαχία, ανάμεσα στον κόσμο της μισθωτής εργασίας, στους αδύναμους, στα μικρομεσαία στρώματα, ακριβώς γιατί πιστεύει σε μια Ελλάδα, στην οποία προτεραιότητα θα είναι οι ανάγκες των πολλών και όχι οι ανάγκες των λίγων και ισχυρών» είπε ο κ. Σκουρλέτης.Τα σχέδια για την ενέργειαΣχολιάζοντας τις προγραμματικές αναφορές του πρωθυπουργού για την ενέργεια, ο Πάνος Σκουρλέτης παρατήρησε ότι η ΝΔ προεκλογικά, «παρουσίαζε, με εμμονή, ένα σχέδιο παρωχημένο του 2014, το γνωστό σχέδιο της μικρής ΔΕΗ το οποίο ευτυχώς η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το κατήργησε, ώστε αυτή η εταιρεία να αποκτήσει στρατηγική εθνικού σχεδιασμού και να επενδύσει στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας».

«Είχατε εγκαταλείψει τις διασυνδέσεις των νησιών, όλα αυτά στο όνομα της μικρής ΔΕΗ, μιας καταστροφικής πολιτικής που ευτυχώς ποτέ δεν υλοποιήθηκε. Έρχεστε τώρα και λέτε να ιδιωτικοποιήσουμε τα δίκτυα. Ποια δίκτυα; Τον ΑΔΜΗΕ; Που αποτελεί μοναδικό παράδειγμα δημόσιας δυναμικής επιχείρησης στην Ευρώπη και ο οποίος υλοποιεί το μεγαλύτερο έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης Αττική-Κρήτη; Ο οποίος έχει συμπράξει με εταιρεία και έχει στρατηγικό σύμμαχο, και ταυτόχρονα διατηρεί τον δημόσιο έλεγχο;», απευθύνθηκε στην κυβέρνηση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι «και να επαναφέρει η κυβέρνηση το σχέδιο ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ, δεν έχει σχέση με τη ΔΕΗ, διότι έχει αποσχιστεί».«Μήπως πρόκειται για τον ΔΕΔΔΗΕ; Για τα δίκτυα μέσης και χαμηλής τάσης μέσα στις πόλεις;», επέμεινε ο κ. Σκουρλέτης και πρόσθεσε: «Παραλάβαμε μια εταιρεία που είχε ανεβάσει τα τιμολόγια, από 2010 έως 2015, κατά 60%. Είχαμε το ακριβότερο οικιακό ρεύμα στην Ευρώπη, και το δεύτερο ακριβό στην Ευρώπη στο βιομηχανικό ρεύμα, εσείς που κόπτεστε για τους μικρομεσαίους», είπε ο Πάνος Σκουρλέτης.Πηγή:  in.gr


ΚΙΝ.ΑΛ. Φώφη Γεννηματά: Γενικόλογες και βαθιά συντηρητικές οι προγραμματικές δηλώσεις

Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019
Έκθεση ιδεών, γενικόλογες και εν τέλει βαθιά συντηρητικές χαρακτήρισε τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης η Φώφη Γεννηματά.
Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ στην ομιλία της υποστήριξε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είναι η κλασική δεξιά και επέκρινε τον πρωθυπουργό ότι στην εναρκτήρια ομιλία του εγκατέλειψε τις προεκλογικές του δεσμεύσεις. «Παραδοθήκατε στους δανειστές, έχουμε επιλογές με συντηρητικό πρόσημο και η χώρα από γαλάζια μετατράπηκε στο βαθύ κομματικό μπλε της δεξιάς», ανέφερε.Αν και χαρακτήρισε θετική τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, σημείωσε πως δεν φτάνουν κάποιες οριζόντιες ελαφρύνσεις για την ανάπτυξη, ούτε για τη μείωση των ανισοτήτων.
Η Φώφη Γεννηματά επιτέθηκε στην κυβέρνηση και για το Μακεδονικό, χαρακτηρίζοντας απολύτως υποκριτική τη στάση της ΝΔ στη συμφωνία των Πρεσπών.«Οι υπουργοί σας μόνον συγχαρητήρια στον κ. Κοτζιά δεν έδωσαν», είπε και σχολίασε πως ο κ. Μητσοτάκης όλο και πιο πολύ μοιάζει με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα. «Εμείς μένουμε σταθεροί στην άποψή μας πως είναι μια κακή συμφωνία, εθνικά επιζήμια που ανοίγει το δρόμο για νέους αλυτρωτισμούς», υποστήριξε.
Στρεφόμενη κατά του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά κατά του Αλέξη Τσίπρα, η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ τον κατηγόρησε ότι ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για τα υψηλά πλεονάσματα, αλλά η συμφωνία φέρει τη δική του υπογραφή.

ΚΚΕ  Δημήτρης Κουτσούμπας: Οι νέες εξαγγελίες επιβεβαιώνουν πως η επίθεση σε βάρος του λαού 
θα κλιμακωθεί
Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019:   Απέναντι στην κυβέρνηση και την αντιλαϊκή πολιτική της θα σταθεί το ΚΚΕ με τον Δημήτρη Κουτσούμπα να αναφέρει ότι οι νέες της εξαγγελίες αξιοποιούν όλο το αντιλαϊκό οπλοστάσιο με το οποίο εφοδίασε τη ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ.   «Επιβεβαιώνουν, ότι θα κλιμακωθεί η επίθεση σε βάρος του λαού», υποστήριξε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ και σχολίασε πως δεν υπήρξε καμία έκπληξη εκ μέρους του πρωθυπουργού. 
«Δεν περιμέναμε με καμία αγωνία τις προγραμματικές δηλώσεις σας, όπως δεν περίμενε και η Κομισιόν να σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση, για να ανακοινώσει τις συστάσεις της για την Ελλάδα στις 8 Ιούλη», είπε και πρόσθεσε πως το ΚΚΕ γνωρίζει πως τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, στηρίζουν τα προαπαιτούμενα, τις μεταμνημονιακές δεσμεύσεις και προβάλλουν μαζί με τη σημερινή κυβέρνηση το παραμύθι ότι η κοινωνική ευημερία θα έρθει μέσα από την ενίσχυση των κερδών του κεφαλαίου και την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων.  
«Όλοι μαζί, προσπαθείτε να κρύψετε, ότι ο κοινός στόχος σας να γίνει «πιο φιλική η χώρα στην επιχειρηματικότητα», ισοδυναμεί με πολιτικές και μέτρα που ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους, αυξάνουν το βαθμό εκμετάλλευσης, θυσιάζουν κοινωνικές ανάγκες, αφαιρούν λαϊκό εισόδημα για να χρηματοδοτήσουν πλουσιοπάροχα εγχώριους και ξένους ομίλους», υποστήριξε ο κ. Κουτσούμπας.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ = Κόντρα  Βελόπουλου – Βορίδη  
για τη συμφωνία των Πρεσπών

Πηγή:  Όλγα Παναγιωτίδου , CNN GreeceΚυριακή, 21 Ιουλίου 2019;   Κόντρα με το καλημέρα στη Βουλή, στη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης ανάμεσα στον Μάκη Βορίδη και τον Κυριάκο Βελόπουλο.  Αφορμή στάθηκε η συμφωνία των Πρεσπών με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να σχολιάζει αναφορές του Αλέξη Τσίπρα αλλά και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση της ΝΔ στο Μακεδονικό.
«Μας εγκαλέσατε για ασυνέπεια όταν προεκλογικά τοποθετηθήκαμε και είπαμε ότι είναι μια κακή συμφωνία», ανέφερε ο κ. Βορίδης με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης να τον καλεί να απαντήσει εάν θα υπογράψει πρόταση Προανακριτική Επιτροπή κατά του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά. Έκανε μάλιστα, λόγο για εσχάτη προδοσία.
«Ως νομικός ξέρω καλά τι σημαίνει εσχάτη προδοσία, όχι σε μένα αυτά... Η θέση της ΝΔ ήταν ξεκάθαρη από την αρχή μέχρι το τέλος, εσείς ζητούσατε την ακύρωση της συμφωνίας και πήρατε 3%, εμείς λέγαμε η ακύρωση θα οδηγήσει σε χειρότερα αποτελέσματα και λέμε να αμβλύνουμε τις συνέπειες», απάντησε ο Μάκης Βορίδης.


ΜέΡΑ 25   Γιάννης Βαρουφάκης: Ο λαός να αποδράσει από τη χρεοδουλοπαροικία που ερημοποιεί την Ελλάδα
Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019
Στην πρώτη του ομιλία στη Βουλή με την ιδιότητα πλέον του προέδρου κόμματος, ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε ότι το μόνον κατόρθωμα του κ. Σχοινά ήταν να αναμασά δουλικά ως εκπρόσωπος της Κομισιόν την προπαγάνδα με την οποία η τρόικα επένδυε ηχητικά το έργο καταστροφής της πατρίδας μας.
Ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 κινήθηκε στο μοτίβο των έως τώρα δηλώσεων του, περί απόδρασης του ελληνικού λαού από τη χρεοδουλοπαροικία που ερημοποιεί την Ελλάδα.
Αναφέρθηκε ακόμη, στην ανάγκη έως το 2030 μηδενικής εξάρτησης από ορυκτά καύσιμα.
Σε ότι αφορά στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης έκανε λόγο για ευθυγράμμιση ιδεολογίας και πολιτικών. «Ο χείμαρρος νομοσχεδίων που ετοιμάζετε μοιάζουν να συνάδουν με τις πεποιθήσεις σας. Μπορεί. Αυτό που όμως είναι σίγουρο είναι πως δεν συνάδουν με τις εξαγγελίες σας. Γιατί; Επειδή οι υποσχέσεις σας απαιτούν την ρήξη με τους δανειστές που υπόσχεστε ότι δεν θα κάνετε», είπε απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα.


Δεν υπάρχουν σχόλια