Header Ads

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ


ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

 

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ –ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ -ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΩΝ

 

Ανακοίνωση Μειοψηφίας για το Υδροθεραπευτήριo


Στην παρακάτω ανακοίνωση των Δ. Βασιλείου και Κ. Λογοθέτη αναφέρεται:
«Ο σημερινός δήμαρχος αισθανόμενος ότι θριάμβευσε στις τελευταίες εκλογές, εξακολουθεί να  συμπεριφέρεται αλαζονικά.  Πιστεύει  ότι έχει κάθε δικαίωμα να διαχειρίζεται τα τρέχοντα θέματα  του Δήμου με τρόπο που  νομίζει ότι είναι ο μόνος σωστός. Αναφαίρετο δικαίωμά του. Όμως δεν έχει κανένα ηθικό δικαίωμα να δεσμεύσει το νέο Δημοτικό Συμβούλιο, που σε τριάντα μέρες αναλαμβάνει, με αποφάσεις καθοριστικές για την τύχη του Δήμου μας. 
Του εφιστούμε την προσοχή  του, επειδή μαθαίνουμε ότι  μεθοδεύει  την εκμίσθωση του υδροθεραπευτηρίου σε εταιρεία ιδιωτικών συμφερόντων. Έχει μεν το νόμιμο δικαίωμα της όποιας ενέργειας, αλλά θα πρέπει να σκεφτεί το αν και κατά πόσο έχει και το ηθικό δικαίωμα της λήψης τέτοιας δεσμευτικής  απόφασης για τη λειτουργία του υδροθεραπευτηρίου.
Κάποτε στο παρελθόν απειλούσε Θεούς και δαίμονες σε παρόμοιες καταστάσεις, τώρα έχει ξεχάσει τα πάντα.    
Οι υπογράφοντες τον εγκαλούν στην ηθική τάξη και ζητούν τη διακοπή κάθε ενέργειας και μεθόδευσης για την εκμίσθωση του υδροθεραπευτηρίου σε εταιρεία ιδιωτικών συμφερόντων. Το συγκεκριμένο θέμα, ηθικά, πρέπει να τεθεί στην κρίση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου.     
Δημήτρης Βασιλείου 
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης « ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ»
Κωνσταντίνος Λογοθέτης
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΜΕ τους ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ»

ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ – ΒΟΧΑΣ
«Ξεκίνησε η καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους από τις πλημμύρες της 29ης Σεπτεμβρίου 2018



Αύγουστος 1, 2019
Από το δήμο Βέλου- Βόχας αναφέρεται: Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα 1η Αυγούστου 2019 ξεκίνησε η καταβολή των αποζημιώσεων για τις πλημμύρες τις 29ης Σεπτεμβρίου 2018.  Εκτίμηση των υπηρεσιών είναι ότι μέχρι τις αρχές της επόμενης  εβδομάδας θα ολοκληρωθεί η πληρωμή στο σύνολο των δικαιούχων. Θα θέλαμε να πληροφορήσουμε ότι:
Α) Τα χρήματα που ενέκρινε το ΥΠΕΣ για την αποζημίωση λόγω πλημμύρας είναι χαρακτηρισμένα ως «έκτακτα ειδικευμένα» και ως τέτοια, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για καμία άλλη δαπάνη.
Β) Η πληρωμή των ποσών στους δικαιούχους αποτελεί το τελευταίο στάδιο διεκπεραίωσης.
Πριν την πληρωμή των ποσών στους δικαιούχους ακολουθήθηκε κάθε διαδικασία που προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία, τόσο για το συγκεκριμένο είδος δαπάνης όσο και για τον έλεγχο των φακέλων και την ενταλματοποίηση τους».

Δημοτική Παράταξη “αλλάzουμε ΜΑΖΙ”:
Να ακυρωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο της 9ης Αυγούστου 2019



6 Αυγ 2019
Η Δημοτική μας Παράταξη “αλλάzουμε ΜΑΖΙ” καταδικάζει, απερίφραστα, την αδικαιολόγητη εμμονή της Δημοτικής Αρχής να συγκαλέσει, το απερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, σε συνεδρίαση, την Παρασκευή, 9 Αυγουστου 2019, για σοβαρά θέματα, όπως αυτό της εκμίσθωσης του υδροθεραπευτηρίου Loutraki Thermal Spa και της γνωμοδότησης για την παραχώρηση δικαιώματος χρήσης αιγιαλού και θαλάσσιου χώρου για την εκτέλεση του έργου “Κατασκευή αγκυροβολίου ανοιχτής θαλάσσης για την εκφόρτωση πετρελαιοειδών - τροποποίηση όδευσης αγωγών” της εταιρείας ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ, που επηρεάζουν το μέλλον του Δήμου και να αγνοήσει προκλητικά τις πρόσφατα εκλεγείσες δημοτικές παρατάξεις, καθώς και τα εκλεγέντα μέλη αυτών.
Η Δημοτική μας Παράταξη συμμετείχε την Δευτέρα, 5 Αυγούστου 2019, σε κοινή συνάντηση των Δημοτικών Παρατάξεων με τους εργαζόμενους στο υδροθεραπευτήριο Loutraki Thermal Spa και τον Πρόεδρο του εργατικού κέντρου και εξέφρασε την βούλησή της για κοινό μέτωπο αντίδρασης, στην εκτεθείσα πρόθεση της Δημοτικής Αρχής.
Μετά από τα παραπάνω και λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων κ. Γεώργιος Γκιώνης δεν έχει ακόμη ανταποκριθεί στο, από 30 Ιουλίου 2019, γραπτό αίτημα της Δημοτικής μας Παράταξης, με αριθ. πρωτ. 14338, για καθορισμό συνάντησης για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων επί του θέματος της εκμίσθωσης του Υδροθεραπευτηρίου, η Δημοτική Παράταξη “αλλάzουμε ΜΑΖΙ”, αποφάσισε:
Να καταγγείλει τη μέχρι σήμερα σιωπή της Δημοτικής Αρχής, ως προς το γραπτό αίτημα της Παραταξής μας, για ενημέρωση επί του συγκεκριμένου θέματος.
Nα στηρίξει όλες τις ενέργειες που απαιτούνται και που πρόκειται να ληφθούν, από κοινού, με τις υπόλοιπες Δημοτικές Παρατάξεις, που εκπροσωπούν το 62% του εκλογικού σώματος του Δήμου μας, προκειμένου όλες οι τελικές επιλογές των ως άνω αναφερόμενων σοβαρών θεμάτων, οι οποίες επηρεάζουν το μέλλον του Δήμου, να αποφασιστούν από το νεοεκλεγέν Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο αναλαμβάνει καθήκοντα την 1η Σεπτεμβρίου 2019.

Ο ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

ΥΛΟΠΟΙΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ




Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ
Γνωρίζεται ήδη ότι ο Δήμος μας, υλοποιεί Προγράμματα προστασίας της δημόσιας υγείας και διαχείρισης ζώων συντροφιάς, που διαβιούν στην περιοχή του Δήμου μας, από τον Ιούλιο του 2007, στα πλαίσια των οποίων, έως και σήμερα, έχουν περισυλλεγεί, καταγραφεί, σημανθεί και παρασχεθεί κτηνιατρικές υπηρεσίες στείρωσης, σήμανσης, εμβολιασμού, και αποπαρασίτωσης σε αδέσποτα ζώα συντροφιάς, τα περισσότερα εκ των οποίων έχουν επανατοποθετηθεί, υγιή, στο οικείο τους φυσικό περιβάλλον, όπου κάτοικοι φιλόζωοι, αλλά και τα τοπικά Φιλοζωϊκά Σωματεία ασχολούνται με την φροντίδα τους, ενώ κάποια έχουν υϊοθετηθεί από φιλόζωους.
Η υλοποίηση των εν λόγω Προγραμμάτων, βασίζεται στην άριστη συνεργασία του Δήμου μας, με τα δύο τοπικά Φιλοζωϊκά Σωματεία Λουτρακίου -Κορινθία Προστασία Αστικής Πανίδας («ΚΟ.ΠΡ.Α.Π.») και Αγίων Θεοδώρων («Φίλοι των ζώων»), αλλά και τους δύο (2) Ιδιώτες Κτηνιάτρους Λουτρακίου.
Α. Περί του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου – αρμοδιότητες Δήμου
1. Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 1 του Ν. 4039/2012 (ΦΕΚ 15/Α/2012), όπως έχει τροποποιηθεί με το άρθρο 46 του Ν. 4235/2014 (ΦΕΚ 32/Α/2014) και ισχύει:
«Άρθρο 1 Ορισμοί
… η) Καταφύγιο αδέσποτων ζώων είναι η ειδική εγκατάσταση, που προορίζεται για την περίθαλψη και την προσωρινή παραμονή σημαντικού αριθμού αδέσποτων ή ανεπιθύμητων ζώων συντροφιάς…»
«Άρθρο 9
Περισυλλογή και διαχείριση αδέσποτων ζώων συντροφιάς…

Σ.Σ.Ο Δήμος Λ-Π-ΑΘ είναι ο μοναδικός Δήμος που εφαρμόζει λεπτομερώς και με υπευθυνότητα τον σχετικό νόμο. Συγχαρητήρια. Η όλη νομοθεσία είναι μακροσκελής, αλλά η εφημερίδα μας δημοσίευσε μέρος της σε προηγούμενο τεύχος…)



Δεν υπάρχουν σχόλια