Header Ads

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ FACEBOOK...



ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΑΟΣ 


Για να δω λογική σκέψη κι απαντήσεις με αιτιολογία! Νοητική άσκηση!
Ο Παναγιώτης Ήφαιστος είναι φωτισμένο πρότυπο εμπνευσμένου Έλληνα δασκάλου, που αξίζει να διαβάζεται!


ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΑΟΣ – ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΨΩΝ 
ΤΟ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ...
Για τους σκεπτόμενους Έλληνες ανεπιφύλακτα προτείνεται η συνέντευξη του Νίκου Σαμψών, https://youtu.be/_hWY21kpSnk. Γιατί; Επειδή ο ΝΣ θα μπορούσε να είναι ένας οποιοσδήποτε γνήσιος Έλληνας της διαχρονίας των σύγχρονων Ελλήνων ίσως για κάποιες περιόδους και του παρελθόντος ιδιαίτερα σε φάσης εμφύλιων διαιρέσεων και διενέξεων. Ο λόγος που η συνέντευξη αυτή είναι πολύ σημαντική, εκτιμώ, είναι επειδή καταμαρτυρεί παραστατικά και ταυτόχρονα δραματικά το νεοελληνικό χάος. Μετά την δολοφονία του Καποδίστρια στερούνται χάους, εξαρτώνται έξωθεν, εγχώριοι πραιτοριανοί τους εξαπατούν και τους καταστέλλουν, οι ίδιοι χέρι-χέρι με ξένους τους οδηγούν σε συμφορές και εμφύλιους και εν μέσω αυτής της χαώδους διαδρομής ο μέσος Έλληνας –μέσος και συνήθης ηρωικός Έλληνας ήταν ο Σαμψών και πολλοί άλλοι που παρασύρθηκαν με τον ένα ή άλλο τρόπο το 1974- άγεται, φέρεται, εξευτελίζεται, θανατώνεται και μπερδεύεται εν μέσω εμφύλιων βρώμικων !!! ιδεολογικών δογμάτων (όπως συχνά εξηγήσαμε για όσους μπορούν να διαβάσουν πάνω από μια σελίδα και δεν αρέσκονται στους αφορισμούς και στις ιδεολογικές εκτονώσεις ή σε όσους ουτοπιστές φιλοπάτριδες νομίζουν ότι υπάρχει γνώση με επιφοίτηση).
Μέσος άνθρωπος ολοφάνερα, διόλου ιδιοφυής αλλά για τους γνωστούς-άγνωστους λόγους που αφορούν την Ελληνικότητα ιδιοφυώς πατριώτης, θύμα των εμφύλιων συμφορών των νεοελλήνων συνάμα και δράστης καθότι όπως και πολλούς άλλους για τον ένα ή άλλο λόγο κυλούν μέσα στο ποτάμι αυτών των συμφορών και ολοφάνερα βαθύτατα απογοητευμένος και θλιμμένος. Ταυτόχρονα και λογικότητα όπως και πολλοί άλλοι μέσα στην χαώδη δίνη της συχνότατα εμφύλιας νεοελληνικής ζωής ζει μέσα στα σύνδρομα των ηθελημένων ή αθέλητων λαθών, πασχίζει να διασώσει την τιμή μου με εκλογικεύσεις που ενίοτε είναι βάσιμες και άλλοτε όχι.
Ο Σαμψών όπως και όλοι οι «νεοέλληνες» πάσχει από κάτι πολύ σημαντικό: Στερείται κράτους και κατά συνέπεια γνήσιας εθνικής ανεξαρτησίας (δηλαδή συλλογικής ελευθερίας). Οποιοσδήποτε στερείται σοβαρού, αξιόπιστου και αποτελεσματικού κράτους είναι καταδικασμένος να υποφέρει αμφίπλευρα, δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα και σίγουρα τραγικά. Όσο δε αφορά τους σύγχρονους Έλληνες η ιδεολογικά εμφύλια διάρρηξη των δεσμών οδηγεί σε παρακρούσεις, ανορθολογισμό, παράκαμψη της παμμέγιστης ημέτερης Ελληνικότητας, αλληλουχία λαθών, απουσία κοινωνικής και πολιτικής συγκρότησης και αδυναμία ο μέσος Έλληνας που αγαπά την πατρίδα του λειτουργήσει θετικά, παραγωγικά και ωφέλιμα για το εθνικό συμφέρον.
Αξίζει τον κόπο. Ο Σαμψών περιγράφει το νεοελληνικό χάος που αν δεν τελειώσει τελειώσαμε.
Υστερόγραφο.
1. Μάλλον ισχύει το τελευταίο; Γιατί σήμερα μετά από πολλά άλλα γράφω το παρόν όπως και πολλά άλλα που επέρχονται αλλά η συντριπτική πλειονότητα των νέων Ελλήνων αυτή την στιγμή ελέω Σαββατόβραδου είναι μέσα σε κάτι θορυβώδη χοιροστάσια διασκέδασης όπου ακούγονται βάρβαρες μεταμοντέρνες «μουσικές» αγριοφωνάρες και αν τους ρωτήσεις τι διάβασαν τον τελευταίο μήνα θα σου πουν τίποτα γιατί η μεταμοντέρνα ζωή άλλα επιβάλλει. Δεν το γνωρίζουν αλλά είναι η μελλοντική γενιά υπηρετών των τοκογλύφων των 350 ευρώ που σύμφωνα με πρόσφατη εγκύκλιο εταιρείας «είναι καλύτερα από τίποτα». Τι σχέση με την χαώδη κατάσταση που περιγράφει ο Νίκος Σαμψών; Μα έτσι την φέρνουν.
2. Εάν δε πεις σε κάποιο νέο μέσα στα θορυβώδη μεταμοντέρνα μπουντρούμια πως πρέπει να καλλιεργήσει γνώση και επίγνωση της καταγωγής του και της διαδρομής της πατρίδας του θα απαντήσει νωχελικά πως δεν τον ενδιαφέρουν όλα αυτά.
3. Τέλος, κάποιοι παθιασμένοι φίλοι πολλών ικανοτήτων πλην μαντρωμένοι εκατέρωθεν των εμφυλίων συνδρόμων θα γράψουν … ιστορία. Δεν υπάρχει τέτοια ιστορία. Υπάρχουν προσανατολισμοί, άξονες, σταθμοί και αποτελέσματα (αυτή είναι ιστορία των διεθνών σχέσεων όχι γραμμικές και απλουστευτικές ιστοριούλες). Αυτά πρέπει να παρατηρήσουμε πλην είναι πολλά αργά γιατί διαχρονικά τα αίτια είναι τα ίδια
Ο μεταμοντέρνος εθνομηδενισμός είναι βαθιά εντός των τειχών.
Π. Ήφαιστος – P. Ifestos


Δεν υπάρχουν σχόλια