Header Ads

ΣΕ ΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ



Ο Υποψήφιος Βουλευτής Νίκος Ταγαράς
Πεδιοδεύει στην Κορινθία...




Στο Δήμο Σικυωνίας - Κάτω Διμηνιό, Μούλκι, Πάσιο και Βασιλικό


Κόρινθος, 27 Ιουνίου 2019
Τις κοινότητες της Δημοτικές Ενότητας Κιάτου (Κάτω Διμηνιό, Μούλκι, Πάσιο και Βασιλικό) επισκέφτηκε την Τετάρτη 26 Ιουνίου ο υπ. Βουλευτής Κορινθίας με τη Νέα Δημοκρατία Νίκος Ταγαράς.
Ο κ. Ταγαράς συζήτησε με τους κατοίκους γύρω από το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας «το οποίο θα αποτελέσει την βάση» όπως είπε «για να δημιουργήσουμε μια καλύτερη και ισχυρότερη Ελλάδα…».
Τόνισε πως μόνο η προσέλκυση επενδύσεων θα φέρει Ανάπτυξη και θα δημιουργήσει νέες, καλά αμειβόμενες, θέσεις εργασίας. «Αυτή θα είναι η τελευταία μας ευκαιρία να διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο που θα προσελκύσει επενδύσεις. Εμείς το κάναμε την περίοδο 2012-2014 και θα σας φέρω ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την συμφωνία για το Ελληνικό, που φέρει την υπογραφή μου, και κωλυσιεργεί από την αναβλητικότητα της σημερινής κυβέρνησης...», τόνισε ο πρ. αν. Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και συνέχισε:  «Αντικίνητρο για την ανάπτυξη δεν είναι μόνο οι υψηλοί φορολογικοί συντελεστές. Είναι και η γραφειοκρατία. Στην διάρκεια της θητείας μου ως αν. Υπουργός Περιβάλλοντος ξεκινήσαμε μία σημαντική μεταρρύθμιση, ώστε να απλοποιήσουμε τις διαδικασίες για κάθε είδους επένδυση. Ήταν ο ενιαίος ψηφιακός χάρτης, χάρη στον οποίο, με το πάτημα ενός κουμπιού, μέσα από τον υπολογιστή του μπορούσε ο οποιοσδήποτε να πάρει ολοκληρωμένη, έγκυρη και θεσμικά ασφαλή πληροφορία για το τί επιτρέπεται, τί απαγορεύεται, με ποιους όρους και προϋποθέσεις, για να φτιάξει αυτό που τον ενδιαφέρει. Αυτές είναι οι μεταρρυθμίσεις που φέρνουν Ανάπτυξη...». 
Ο κ. Ταγαράς έκανε ευρύτατη αναφορά και στο ζήτημα του πρωτογενούς τομέα. «Η γεωργία και η κτηνοτροφία είναι σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα για την Ελλάδα. Ο αγρότης εργάζεται σε ένα περιβάλλον ιδιαίτερα επισφαλές και ευμετάβλητο από τις καιρικές συνθήκες. Ζει μέσα στην αβεβαιότητα. Γι αυτό η σημασία του ΕΛΓΑ, ως ασφαλιστικού φορέα, είναι μεγάλη. Σήμερα ο ΕΛΓΑ λειτουργεί μέσα σε ένα απαρχαιωμένο καθεστώς και δίνει τις αποζημιώσεις μικρές και με μεγάλες καθυστερήσεις. Εμείς αυτό θα το αλλάξουμε…». Τόνισε ακόμα πως θα πρέπει να σταματήσει η υπερφορολόγηση των αγροτών και γι αυτό θα δοθούν κίνητρα στους αγρότες να δημιουργήσουν συνεργατικά σχήματα και ομάδες παραγωγών που θα έχουν χαμηλό φορολογικό συντελεστή.
Ο υπ. Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ήταν ξεκάθαρος στο ζήτημα της Ασφάλειας, το οποίο, όπως σημείωσε, απασχολεί όλους τους κατοίκους του νομού μας. «Έχουν δίκιο οι πολίτες. Μιλάμε για ανάπτυξη και επενδύσεις. Αλλά κανείς λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να δημιουργήσει ελεύθερα αν δεν ξέρει πως ο κόπος του και η προσπάθειά του θα είναι προστατευμένα και δεν θα είναι στο έλεος του οποιουδήποτε», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σημείωσε ακόμα την σημασία που δίνει η Ν.Δ. στην κατάργηση του ασύλου, όχι μόνο επειδή αυτό αξιοποιείται για να προφυλάσσει εγκληματίες, οι οποίοι προετοιμάζουν εκεί με ασφάλεια τις επιθέσεις τους κατά της ιδιωτικής περιουσίας, αλλά και επειδή στην πραγματικότητα έχει διαλύσει τα πανεπιστήμια. «Και για εμάς, τη Νέα Δημοκρατία, τα ανοιχτά, καλά, δημόσια πανεπιστήμια είναι απόλυτη προτεραιότητα, γιατί μέσα από την γνώση και την μόρφωση θα φτιάξουμε καλύτερους πολίτες του αύριο…».  
Με εκτίμηση
Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων
Νίκου Ταγαρά
υπ. Βουλευτή Ν. Κορινθίας
πρ. αν. Υπουργού ΠΕΚΑ
πρ. Νομάρχη Κορινθίας

Στο  δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας 
και Αγίων Θεοδώρων



Κόρινθος, 28 Ιουνίου 2019
Τον δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων επισκέφτηκε χτες (Πέμπτη 27 Ιουνίου) ο υπ. Βουλευτής Κορινθίας και Νίκος Ταγαράς, στον δρόμο προς τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.
Ο πρ. αν. Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΠΕΚΑ) συναντήθηκε με δεκάδες πολίτες στην περιοδεία του στον Σχοίνο, στα Πίσια, στην Περαχώρα, στην Κυρά Βρύση, στους Αγίους Θεοδώρους και στο Λουτράκι. Στον διάλογο που αναπτύχθηκε με τους πολίτες αναδείχτηκαν όλα τα προβλήματα που απασχολούν τα τελευταία χρόνια την ελληνική κοινωνία.  
O κ. Ταγαράς εξήγησε τους λόγους για τους οποίος είναι επιβεβλημένη η νίκη της Ν.Δ. στις εκλογές που έρχονται. Συμφώνησε για τη σημασία που έχει η ανάπτυξη και η προσέλκυση επενδύσεων, ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως η χώρα μας έχει ανάγκη από ένα «αναπτυξιακό σοκ» μέσα στους πρώτους έξι μήνες: «Δεν αρκεί μόνο να έχουμε ανάπτυξη, χρειάζεται να έχουμε μεγάλους ρυθμούς ώστε να προλάβουμε αυτούς που ήδη μας έχουν ξεπεράσει…», είπε χαρακτηριστικά ο υπ. Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.
Εξειδικεύοντας τους τρόπους με τους οποίους θα πραγματοποιηθεί αυτό το αναπτυξιακό σοκ ο κ. Ταγαράς τόνισε την σημασία που έχει η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, ταυτόχρονα με την μείωση των φορολογικών συντελεστών.
Ο πρ. αν. Υπουργός ΠΕΚΑ τόνισε το ενδιαφέρον της Νέας Δημοκρατίας για την μεσαία τάξη: «Στην Ελλάδα πάντα η μεσαία τάξη ήταν αυτή που στήριζε την ελληνική κοινωνία. Χάρη σε αυτήν, στο πνεύμα της και την δημιουργικότητά της, καταφέραμε να κάνουμε πράξη το θαύμα της μεταπολιτευτικής Ελλάδας. Η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα της μεσαίας τάξης και γι αυτό θα συνεχίσουμε να την εκφράζουμε πολιτικά, είτε μιλάμε για επιχειρηματίες, ελεύθερους επαγγελματίες ή εργαζόμενους…».
Ενδιαφέρον είχε η τοποθέτηση του υπ. Βουλευτή της Ν.Δ. για το ζήτημα της αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών ως εργαλεία που θα βοηθήσουν στην προσέλκυση επενδύσεων. Έκανε μάλιστα ειδική αναφορά στο έργο που επιτελέστηκε στην διάρκεια της θητείας του Υπουργείο Περιβάλλοντος.
«Ο ενιαίος ψηφιακός χάρτης συνιστά μία μεγάλη μεταρρύθμιση χάρη στην οποία οποιοσδήποτε, μέσα από τον υπολογιστή του, μπορεί να πάρει έγκυρες πληροφορίες για τους όρους και τις προϋποθέσεις με τις οποίες μπορεί να επενδύσει σε μία περιοχή. Αυτό πετύχαμε μέσα από την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών…».
Οι νέες τεχνολογίες δημιουργούν ευνοϊκότερο περιβάλλον και για την εξυπηρέτηση του πολίτη. Όπως υπενθύμισε ο πρ. αν. Υπουργός ΠΕΚΑ στην διάρκεια της θητείας του υλοποιήθηκε η ηλεκτρονική έκδοση οικοδομικών αδειών. Χάρη σε αυτήν η έκδοση μιας οικοδομικής άδειας και η παρακολούθηση του φακέλου από τον αρμόδιο μηχανικό είναι πλέον μία διαδικασία εξαιρετικά απλή, ελάχιστα χρονοβόρα και απολύτως διαφανής.     

Με εκτίμηση
Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων
Νίκου Ταγαρά
υπ. Βουλευτή Ν. Κορινθίας
πρ. αν. Υπουργού ΠΕΚΑ
πρ. Νομάρχη Κορινθίας

Στη Δυτική Κορινθία και στα Αθίκια
με τον κστανοητό Πολιτικό του λόγο





Κόρινθος, 1 Ιουλίου 2019
Με πρωινές επισκέψεις στη δυτική Κορινθία και απογευματινές στην ανατολική συνεχίστηκε το πρόγραμμα περιοδειών του υπ. Βουλευτή Κορινθίας με τη Νέα Δημοκρατία Νίκου Ταγαρά.   
Το πρωί ο κ. Ταγαράς επισκέφτηκε τα χωριά Δενδρό,  Πελλήνη, Ρέθι και Ρίζα του δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.  Όπως και στην περιοδεία του Σαββάτου στην ίδια περιοχή, οι κάτοικοι μετέφεραν στον πρ. αν. Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΠΕΚΑ) τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τις υποδομές. Ωστόσο η κύρια αγωνία τους είναι για την επόμενη μέρα, καθώς οι ίδιοι ζουν σε χωριά που όλο και περισσότερο εγκαταλείπουν οι νέοι.
Ο κ. Ταγαράς τόνισε ότι για να επιστρέψουν οι νέοι πρέπει να καταπολεμηθεί η ανεργία και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Σημείωσε ακόμα ότι ο δήμος Ξυλοκάστρου έχει όλα τα φόντα να αναπτυχθεί τουριστικά 365 μέρες τον χρόνο, με την αξιοποίηση τόσο της παραλιακής ζώνης, όσο και του ορεινού όγκου, όπου κυριαρχεί το χιονοδρομικό κέντρο.
Το απόγευμα ο κ. Ταγαράς επισκέφτηκε τον Αγιάννη, τον Σολομό και τα Αθίκια, όπου τον υποδέχτηκαν πολλοί φίλοι του. Στον διάλογο που αναπτύχθηκε εκεί κυριάρχησε το ζήτημα της ασφάλειας, το οποίο, όπως έχει αποδειχτεί από τις επισκέψεις του κ. Ταγαρά, αναδεικνύεται σε ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κορινθιακή κοινωνία.
Ο υπ. Βουλευτής σημείωσε με έμφαση πως για την επόμενη κυβέρνηση της Ν.Δ. αυτό θα είναι απόλυτη προτεραιότητα καθώς, «κάθε έλληνας πολίτης πρέπει να αισθάνεται ασφαλής στο σπίτι του και στην γειτονιά του. Η ασφάλεια αποτελεί δημοκρατικό δικαίωμα, είναι προϋπόθεση ευημερίας και κοινωνικής συνοχής…». Όπως εξήγησε η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου θα προχωρήσει σε προσλήψεις στην ΕΛΑΣ, ώστε να ενισχυθεί σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού, ενώ θα υπάρξει φροντίδα και για την υλικοτεχνική υποδομή των αστυνομικών.
Για το ζήτημα της ανεργίας και της ανάπτυξης ο πρ. αν. Υπουργός ΠΕΚΑ ανέφερε πως «οι συντάξεις των παππούδων συντηρούν σήμερα τις οικογένειες των παιδιών τους. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία στους νέους να δουλέψουν, αλλά και  να κάνουν δικές τους δουλειές. Να αξιοποιήσουν όποιες καινοτόμες ιδέες έχουν και να τις υλοποιήσουν στην πράξη. Κι αυτό μπορεί να γίνει με την βοήθεια των νέων τεχνολογιών, οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν ακόμα και στον πρωτογενή τομέα. Έτσι θα αποκτήσει δυναμική ο αγροτικός τομέας που είναι ένα συγκριτικό πλεονέκτημα για την Ελλάδα…», κατέληξε ο κ. Ταγαράς.
Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων
Νίκου Ταγαρά
υπ. Βουλευτή Ν. Κορινθίας
πρ. αν. Υπουργού ΠΕΚΑ
πρ. Νομάρχη Κορινθίας

Τον κύκλο των περιοδειών του στην Δυτική Κορινθία ολοκλήρωσε o Νίκος Ταγαράς την Τετάρτη 3 Ιουλίου




Κόρινθος, 4 Ιουλίου 2019
Τον κύκλο των περιοδειών του στην Δυτική Κορινθία ολοκλήρωσε την Τετάρτη 3 Ιουλίου ο υπ. Βουλευτής Κορινθίας με τη Νέα Δημοκρατία Νίκος Ταγαράς, επισκεπτόμενος το Σούλι, το Κρυονέρι, το Μελίσσι και το Κιάτο. Σήμερα το πρωί ο κ. Ταγαράς μίλησε στον Συνοικισμό της Κορίνθου, ενώ αύριο Παρασκευή η προεκλογική εκστρατεία ολοκληρώνεται με την κεντρική ομιλία του πρ. αν. Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στην γενέτειρά του, το Χιλιομόδι.  
Όπως σε κάθε ομιλία του κ. Ταγαρά έτσι και αυτές, ύστερα από μια σύντομη εισήγηση, εξελίχτηκαν σε διάλογο με τους κατοίκους, καθώς ο υπ. Βουλευτής θέλει να συζητά μαζί τους για όσα τους απασχολούν. Σε αυτόν διάλογο φάνηκε καθαρά πως η ελληνική κοινωνία είναι αποφασισμένη να αφήσει πίσω της το παρελθόν που μας έφερε στην καταστροφή και να προχωρήσει μπροστά.
O κ. Ταγαράς τόνισε την ανάγκη ενότητας και συσπείρωσης όλων των δυνάμεων, ώστε να πετύχουμε τις αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος. Κάνοντας αναφορά στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι εκεί καθρεφτίζεται η απαίτηση της κοινωνίας να βγει από το αδιέξοδο: «Αυτό το πρόγραμμα θα αποτελέσει την βάση, για να δημιουργήσουμε μια καλύτερη και ισχυρότερη Ελλάδα και θα βασίζεται σε τρεις προτεραιότητες: να ανακουφίσουμε τους πολίτες από τα φορολογικά βάρη, να φτιάξουμε ένα κράτος που δεν θα τους ταλαιπωρεί και να εμπεδώσουμε ξανά αίσθημα ασφάλειας με την ευρεία και την στενή έννοια…».
Παρουσιάζοντας πτυχές του έργου που επιτελέστηκε στην διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Περιβάλλοντος ο κ. Ταγαράς ανέφερε πως λύθηκαν εκκρεμότητες δεκαετιών. Μία από αυτές είχε άμεσο αντίκτυπο και για τους αγρότες της Κορινθίας και αφορά την νομιμοποίηση των εκχερσώσεων, που είχαν γίνει στο διάστημα από το 1975 μέχρι το 2007: «Για να στηρίξουμε το αγροτικό εισόδημα προχωρήσαμε στην νομιμοποίηση των εκτάσεων που είχαν εκχερσωθεί πριν από δεκαετίες. Σταματήσαμε δικαστικές αποφάσεις, διαγράψαμε πρόστιμα και πλέον με ένα ελάχιστο τίμημα, που θα χρησιμοποιηθεί για να γίνει νέος δάσος, σε μέρος που θα μας υποδείξει ο Δασάρχης, μπορεί να συνεχίσει να καλλιεργεί. Με μόνη προϋπόθεση να παραμείνει η χρήση γεωργική…», σημείωσε  ο κ. Ταγαράς.
Ο υπ. Βουλευτής Κορινθίας ήταν ξεκάθαρος στο ζήτημα της Ασφάλειας, το οποίο, απασχολεί όλους τους κατοίκους του νομού μας. «Έχουν δίκιο οι πολίτες. Μιλάμε για ανάπτυξη και επενδύσεις. Αλλά κανείς λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να δημιουργήσει ελεύθερα αν δεν ξέρει πως ο κόπος του και η προσπάθειά του θα είναι προστατευμένα και δεν θα είναι στο έλεος του οποιουδήποτε», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Υπογράμμισε ακόμα την σημασία που δίνει η Ν.Δ. στην κατάργηση του ασύλου, όχι μόνο επειδή αυτό αξιοποιείται για να προφυλάσσει εγκληματίες, οι οποίοι προετοιμάζουν εκεί με ασφάλεια τις επιθέσεις τους κατά της ιδιωτικής περιουσίας, αλλά και επειδή στην πραγματικότητα έχει διαλύσει τα πανεπιστήμια. «Και για εμάς, τη Νέα Δημοκρατία, τα ανοιχτά, καλά, δημόσια πανεπιστήμια είναι απόλυτη προτεραιότητα, γιατί μέσα από την γνώση και την μόρφωση θα φτιάξουμε καλύτερους πολίτες του αύριο…». 
Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων
Νίκου Ταγαρά
υπ. Βουλευτή Ν. Κορινθίας
πρ. αν. Υπουργού ΠΕΚΑ
πρ. Νομάρχη Κορινθίας



Δεν υπάρχουν σχόλια