Header Ads

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΑΡΘΡΟ



ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Με την παραίτησή του ο κ. Καλλίρης 

να ενώσει την Παράταξη…

 

Η είδηση της παραίτησης από τα καθήκοντα Αντιπεριφερειάρχη για την Κορινθία, προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα Γενικού Γραμματέα στο Υπουργείο Επενδύσεων και Βιομηχανίας, του Πελοπίδα Καλλίρη, δεν αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη  για τους γνωρίζοντες τα πολιτικά πράγματα του τόπου. Ήταν αναμενόμενη ενέργεια. Μέχρις αυτή την ώρα (περασμένα μεσάνυχτα της χθεσινής Τετάρτης) δεν είχε κυκλοφορήσει δικό του δελτίο τύπου και όπως είναι φυσικό δεν είναι γνωστό τι σκέπτεται ο κ. Καλλίρης και πως θα αντιμετωπίσει το θέμα του Δημοτικού Συνδυασμού Κορινθίων, του οποίου ηγείται. Οπωσδήποτε τα πολιτικά γεγονότα, όπως τα θέλει ο νέος Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τρέχουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και δεν γίνονται όλες οι ενέργειες ταυτοχρόνως.
Δεδομένου ότι τα νέα καθήκοντα του Πελοπίδα Καλλίρη τον θέλουν να εργάζεται πυρετωδώς για να συμβάλλει στην Αλλαγή της νοοτροπίας που έχει εμπεδωθεί τα τέσσερα τελευταία χρόνια στην κρατική μηχανή, θα του είναι μάλλον αδύνατο να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τα Αυτοδιοικητικά θέματα και προβλήματα. Αργά ή γρήγορα δημιουργείται το εύλογο ερώτημα τι πρέπει να πράξει εν προκειμένω. Οφείλει, λοιπόν, να επιλέξει να υπηρετήσει το κόμμα και την κυβέρνηση ή την Τοπική Αυτοδιοίκηση, πράγμα που έχει ήδη γίνει στην πράξη. Με δική του βούληση ανέλαβε τα καθήκοντα του Γενικού Γραμματέα και άρα αποτελεί βάσανο και βάρος και μόνον η σκέψη «και τούτο ποιείν κ΄ακείνο μη αφιέναι», όπως έλεγαν οι Αρχαίοι ημών πρόγονοι.
Αποτελεί πλέον βεβαιότητα ότι ο κ. Καλλίρης έχει κάνει τις επιλογές του και έχει κατά νου να δώσει λύση και διέξοδο στο πρόβλημα, που αφήνει πίσω του. Δεν είναι από τους ανθρώπους που εγκαταλείπουν τους συνεργάτες του και ομοϊδεάτες, που στάθηκαν κοντά του σε άλλες προγενέστερες προσωπικές επιλογές. Καλώς ή κακώς το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκε στην περίοδο των δημοτικών εκλογών διαιρεμένο σε δύο ψηφοδέλτια, ενώ η πλειοψηφία ήθελε έναν διεκδικητή από το κόμμα. Κύρια αιτία της διάσπασης ήταν η αποδοχή του να ηγηθεί την τελευταία στιγμή ο ίδιος και να διεκδικήσει τη Δημοτική Αρχή. Οι δημότες έδωσαν το δικό τους Μήνυμα.
Μετά από τις τελευταίες εξελίξεις υπάρχει μία και μοναδική λύση. Σε πρώτη φάση να ξεχάσουν και οι δυο πλευρές το τι συνέβη, να διαλύσει παραιτούμενος ο κ. Καλλίρης το Συνδυασμό του και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι μαζί με τον νέον που θα καλύψει το κενό, να προσχωρήσουν στο Συνδυασμό Συμμαχία Πολιτών του Δημάρχου Βασίλη Νανόπουλου, ο οποίος στο κάτω κάτω υπήρξε υψηλόφρων μπροστά σε προεκλογικές δυσκολίες. Είναι βέβαιο κατά τη γνώμη μου πως αυτό επιθυμούν και οι δημότες άσχετα ποίο Συνδυασμό εψήφισαν στις δημοτικές εκλογές. Ν α εργαστούν όλοι για το Δήμο… Αμ έπος, αμ έργον!...  Ο «Κορίνθιος»

Δεν υπάρχουν σχόλια