Header Ads

ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ



Τέσσερις Τούρκοι αποβιβάστηκαν στη Ρόδο –
Δηλώνουν «Γκιουλενιστές» και ζητούν άσυλο
Ένα Περίεργο περιστατικό


Ένα ύποπτο περιστατικό λαμβάνει χώρα στη Ρόδο μετά από αποβίβαση τεσσάρων Τούρκων που δηλώνουν Γκιουλενιστές και ζητούν άσυλο στη χώρα μας. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι νομικές διαδικασίες, ωστόσο το εν λόγω περιστατικό βάζει θεμέλια για περαιτέρω διπλωματικές επιθέσεις κατά της Αθήνας από την Άγκυρα.
Το καθεστώς Ερντογάν εδώ και καιρό κατηγορεί την Ελλάδα ως «καταφύγιο τρομοκρατών» και το ζήτημα των «Γκιουλενιστών» αποτελεί ένα από τα πολλά προβλήματα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Εκτός του ότι οι Τούρκοι ως «δάσκαλοι» στην προβοκάτσια μπορεί να έχουν «στήσει» το σκηνικό, το ζήτημα των αιτημάτων για άσυλο από Τούρκους πολίτες πρέπει να εξετάζεται πολύ προσεκτικά από τις ελληνικές αρχές.
Ποινική δίωξη για διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών και παράνομη είσοδο στη χώρα άσκησε χθες ο Εισαγγελέας Υπηρεσίας εις βάρος ενός 53χρονου Τούρκου αστυνομικού που συνελήφθη την 14.00 ώρα της 4ης Ιουλίου 2019 στον λιμένα του Μανδρακίου με 3 ομοεθνείς του και συγκεκριμένα με έναν 58χρονο δάσκαλο και δύο ακόμη Τούρκους αστυνομικούς ηλικίας 47 και 46 ετών.
Συγκεκριμένα -όπως αναφέρει η «Δημοκρατική»– σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής σε ταχύπλοο πολυεστερικό σκάφος με την επωνυμία «ΑΒ», σημαίας Τουρκίας, κατά τη διαδικασία πρόσδεσής του στον ανωτέρω λιμένα, διαπιστώθηκε ότι οι τρεις επιβαίνοντες είχαν εισέλθει στην χώρα παράνομα. Σύμφωνα με όσα κατέθεσαν και οι 4 είναι οπαδοί του κινήματος του Φετουλάχ Γκιουλέν και διέφυγαν ως διωκόμενοι από το καθεστώς Ερντογάν μέσω του Bodrum στην Ελλάδα με σκοπό ακολούθως να ταξιδέψουν στην Ευρώπη.
Οι 4 Τούρκοι ζήτησαν άσυλο στην χώρα μας και το αίτημά τους θα κριθεί αρμοδίως με τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Ο πρώτος, κυβερνήτης του σκάφους, ζήτησε και έλαβε προθεσμία από την Ανακρίτρια Υπηρεσίας για να απολογηθεί την προσεχή Δευτέρα. Σημειώνεται ότι στη Ρόδο και στην Κω, έχουν εισέλθει δεκάδες διωκόμενοι από το καθεστώς Ερντογάν Τούρκοι πολίτες, προκειμένου να βρουν καταφύγιο στην Ευρώπη, διότι πίσω στη χώρα τους, όπως υποστηρίζουν, η ζωή τους κινδυνεύει.
Οι ίδιες πληροφορίες της «δ» αναφέρουν πως στην πλειονότητά τους, πρόκειται για δημοσίους υπαλλήλους, ακαδημαϊκούς, υψηλόβαθμους ένστολους αλλά και επιχειρηματίες, που πέρασαν στη Ρόδο και στην Κω παρανόμως, υποστηρίζοντας ότι αντιμετωπίζουν διώξεις στη χώρα τους. Οι περισσότεροι είτε είναι υποστηρικτές του κινήματος Γκιουλέν, είτε ή διώκονται από το καθεστώς Ερντογάν ως «Γκιουλενιστές». Στη Ρόδο και στην Κω, φτάνουν από την Τουρκία είτε μαζί με πρόσφυγες και μετανάστες είτε ακολουθούν την διαδικασία μόνοι τους, με σκοπό στη συνέχεια ή να εγκατασταθούν στην Ελλάδα ή να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς Γερμανία, Βέλγιο ή τις σκανδιναβικές χώρες.

Νέες απειλές του Ερντογάν:Κανένας δεν μπορεί να εμποδίσει τα γεωτρύπανά μας


Τρίτη, 9 Ιουλίου 2019

Ερντογάν: "Αυτή τη στιγμή τα γεωτρύπανά μας, σεσυντονισμό, συνεχίζουν τη διαδικασία στο πλαίσιο του οδικού τους χάρτη" και κανένας δεν μπορεί να τα εμποδίσει, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος. Αναχωρώντας για τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, ο Τούρκος πρόεδρος απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων είπε ότι "αυτή τη στιγμή τα γεωτρύπανά μας σε συντονισμό συνεχίζουν τη διαδικασία στο πλαίσιο του οδικού τους χάρτη". Είπε ακόμη πως “ ευχή μας από δω και μπρος να μην υπάρξουν προβλήματα στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο”, αναφέροντας ότι μετά τις εκλογές στην Ελλάδα θα συνεχιστούν οι επαφές μεταξύ των δυο χωρών.

“ Μπορεί να υπάρξουν φωνές ενοχλητικές δεξιά κι αριστερά. Αλλά έχουμε δηλώσει ότι καμιά από αυτές τις φωνές δεν θα μας εμποδίσει. Και σήμερα λέμε το ίδιο πράγμα. Αυτή τη στιγμή τόσο εμείς ως Τουρκία όσο και οι ομογενείς μας Τ/Κ συνεχίζουμε τη διαδικασία με την ίδια αποφασιστικότητα. Και στην τελευταία συνάντηση της G20,της διεθνούς κοινότητας, με τον ίδιο τρόπο εκφράσαμε αυτή την ευαισθησία μας σε κάποιους ηγέτες με τους οποίους συναντηθήκαμε”, ανέφερε ο Ερντογάν.

Τηλεόραση Σκοπίων:   Ο Μητσοτάκης θα ελέγχει την ευρωπαϊκή ενσωμάτωση της Βόρειας Μακεδονίας


Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2019

Η αυτοδυναμία του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας στο ελληνικό κοινοβούλιο και ο νέος πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που αντικατέστησε τον Αλέξη Τσίπρα, είναι η νέα πραγματικότητα που θα αντιμετωπίσει η Βόρεια Μακεδονία κατά την περίοδο της έναρξης των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, σημειώνει η βουλγαρική εφημερίδα ’24 Ώρες’, επικαλούμενη την ‘AlfaTV’ των Σκοπίων.
Ο Μητσοτάκης έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών, με την οποία  η χώρα έλαβε την ονομασία Βόρεια Μακεδονία, αλλά σε πολλές περιπτώσεις, ενδέχεται να εμποδίσει τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, εάν τα Σκόπια δεν συμμορφωθούν με τις διατάξεις της συμφωνίας, όσον αφορά την ερμηνεία της που δεν θα εξυπηρετούν τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας, αναφέρει το δημοσίευμα.
«Η κατανόηση και η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών θα είναι εντελώς  διαφορετική από ό, τι είχε προγραμματίσει ο Τσίπρας.Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι κατά την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, κάθε φορά που συμβαίνει αυτό,  η Ελλάδα σε κάθε κεφάλαιο θα κάνει παρατηρήσεις και ενδεχομένως θα βάλει εμπόδια θα σταματήσει τις διαπραγματεύσεις μας. Αν σε κανονικές συνθήκες έπρεπε να διαπραγματευτούμε καμιά δεκαριά έτη, με παρεμβάσεις του Μητσοτάκη μπορεί να γίνουν περισσότερα», δήλωσε ο πρώην πρέσβης Ρίστο Νικόφσκι.
Οι ειδικοί συμφωνούν ότι μέσα στους επόμενους μήνες, καθώς οι μεγάλες δυνάμεις της ΕΕ θα αποφασίσουν για την ημερομηνία των διαπραγματεύσεων, η νέα ελληνική κυβέρνηση δεν έχει κανένα λόγο να μπλοκάρει τη διαδικασία, αλλά όταν αρχίσουν να ανοίγουν τα κεφάλαια στις διαπραγματεύσεις, η Αθήνα θα παρεμβαίνει σε αυτά, σύμφωνα με την Alfa TV.
Σύμφωνα με τον πολιτικό επιστήμονα, Πέταρ Αρσόφσκι, η Βόρεια Μακεδονία μπορεί να ελπίζει ότι ο ελληνικός αποκλεισμός θα γίνει περιττός εφόσον ολοκληρωθούν όλες οι απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις, που επί το παρόντος αυτό ‘φαίνεται ως μια ψευδαίσθηση’.
Προεκλογικά, η νέα κυβέρνηση του Μητσοτάκη, έδειξε σημεία ότι θα είναι πιο δύσκολη από ό, τι εκείνη του Τσίπρα και αυτό προκύπτει από τον πιθανό νέο υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, ο οποίος πριν από τις εκλογές δήλωσε ότι η Νέα Δημοκρατία θέλει να κάνει αλλαγές σε ορισμένες διατάξεις της συμφωνίας των Πρεσπών μέσω συνομιλιών με την άλλη πλευρά.
Πηγή: 24cha

«Δικτατορία του Σόρος στην Αλβανία»

διαμαρτυρία μπροστά στο Λευκό Οίκο




Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2019

Μια ομάδα από την αλβανική κοινότητα στις ΗΠΑ,διαμαρτυρήθηκε ενάντια σε αυτό που αποκάλεσαν: εγκαθίδρυση δικτατορίας και μονοκομματικού κράτους στην Αλβανία, κατηγορώντας ως εμπνευστή τον μεγιστάνα Τζορτζ Σόρος.
Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε μπροστά από το Λευκό Οίκο σήμερα, 7 Ιουλίου 2019,  στις 12 το μεσημέρι τοπική ώρα.
Οι διοργανωτές ζήτησαν από τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ να βγάλει την Αλβανία από το χάος που έχει εισέλθει, με τη διαφθορά, την κλοπή ψήφων, την έλλειψη ελευθεριών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σύμφωνα με το Balkan Web.

Έκτακτο – το Ιράν σπάει την συμφωνία για τα πυρηνικά!     Ανοίγει η πόρτα του φρενοκομείου


Κυριακή, 7 Ιουλίου 2019

Την απόφασή του να προχωρήσει σε εμπλουτισμό ουρανίου για περιορισμένες χρήσης αμυντικού χαρακτήρα, ανακοίνωσε πριν από λίγο το Ιράν.  Ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών του Ιράν, Abbas AraqchiΑνακοίνωσε την απόφαση αυτή καταφερόμενος μάλιστα κατά των ευρωπαϊκών χωρών που όπως είπε, δεν τήρησαν τις δεσμεύσεις τους. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη αποχωρήσει από τη συμφωνία, αλλά η κίνηση αυτή του Ιράν ενδέχεται να ανοίξει την πόρτα του φρενοκομείου.

Εκρέμ Ιμάμογλου  



Του Βαγγέλη Αρεταίου

Κυριακή, 7 Ιουλίου 2019

·            Ενώ το 60% των ψηφοφόρων με απολυτήριο λυκείουστήριξε τον Μπιναλί Γιλντιρίμ, το 64% όσων έχουν ανώτερα και πανεπιστημιακά πτυχία ψήφισε τον Εκρέμ Ιμάμογλου
·            Σημαντική απήχηση είχε ο Εκρέμ Ιμάμογλου και στις γυναίκες που δεν εργάζονται και ασχολούνται με τα οικιακά, μια από τις πιο ισχυρές εκλογικές βάσεις του ΑΚΡ, καθώς τον ψήφισε το 35%, ενώ στις εκλογές του Μαρτίου ήταν 22%
·            Το 59% των ανέργων της Κωνσταντινούπολης επέλεξε τον Εκρέμ Ιμάμογλου, πλήττοντας έτσι και το αφήγημα του ΑΚΡ ότι είναι το κόμμα των φτωχών και των αδικημένων
Τις βαθιές κοινωνιολογικές και πολιτισμικές αλλαγές που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Κωνσταντινούπολη και σε όλη την Τουρκία, αλλά και τις ιστορικές προκλήσεις που καλείται σήμερα να διαχειριστεί το ΑΚΡ του Ταγίπ Ερντογάν, αναδεικνύει έρευνα έγκριτης εταιρείας δημοσκοπήσεων στην Τουρκία που, μεταξύ άλλων, καταγράφει ότι ο Εκρέμ Ιμάμογλου κατάφερε να προσελκύσει σημαντικό μέρος πιστών μουσουλμάνων ψηφοφόρων, νέων και μειονοτικών.
Τα αποτελέσματα αυτά είναι επίσης ενδεικτικά της μεγάλης επιτυχίας της στρατηγικής του Εκρέμ Ιμάμογλου και του επιτελείου του CHP με άξονα τη συμφιλίωση, την ενσωμάτωση του «άλλου» και τη μετριοπάθεια, με βάση το αφήγημα για «ριζοσπαστική αγάπη», όπως ονομάστηκε από τους επικοινωνιακούς «στρατηγούς» του κόμματος…


Δεν υπάρχουν σχόλια