Header Ads

ΤΑ ΕΧΕΙ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ


θύμα έκπληξης

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς συγχαίρει τον Φαμπιάνο. 

Η Μαρία Σάκκαρη συνεχίζει


Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποχαιρέτησε νωρίς το Γουΐμπλεντον ενώ συνεχίζει η Σακκαρη
Το μεγάλο «μπαμ» της πρώτης ημέρας του κυρίως ταμπλό του Γουΐμπλεντον δυστυχώς, έμελλε να έχει ως θύμα τον Στέφανο Τσι-τσιπά (Νο 6), ο οποίος ηττήθηκε από τον πεισματάρη Ιταλό Τόμας Φαμπιάνο (Νο 102) με 3-2 σετ (6-4,3-6,6-4, 6-7/8,6-3) και αποκλείστηκε από τον 1ο γύρο!
Κακά τα ψέματα, οι συνεχείς αγωνιστικές υποχρεώσεις έχουν στοιχίσει στον 20χρονο Έλληνα. Παρουσιάστηκε κουρασμένος στο Βρετανικό Όπεν και το «πλήρωσε». 0 Φαμπιάνο δεν είναι τίποτα το σπουδαίο, αλλά εμφανίστηκε σοβαρός και αποφασισμένος. Είχε περισσότερα κουράγια από τον «δικό μας» και δίκαια πανηγύρισε τη μεγαλύτερη νίκη του και την πρόκριση. Όσο περνούσε η ώρα, ο Τσιτσιπάς καταλάβαινε πως είχε υποτιμήσει τον αντίπαλο του. Γλίτωσε μεν δύο match-balls στο τέταρτο σετ, αλλά στο τελευταίο συνέχισε να υποπίπτει σε αβίαστα λάθη κόντρα σε έναν αθλητή που είχε προετοιμάσει άριστα την τακτική του. 0 30χρονος Ιταλός κράτησε μακριά από το φιλέ τον Τσιτσιπά, παίζοντας με το μυαλό και την ψυχολογία του...
Αντιμετωπίζοντας προβλήματα μόνο στο πρώτο σετ, η Μαρία Σακκαρη (Νο 32) επιβλήθηκε της Μπερνάρντα Πέρα (Νο 90) από τις ΗΠΑ με 2-0 σετ (7-6, 6-3) και προκρίθηκε στη φάση των 64 του Γουΐμπλεντον. Η 23χρονη Ελληνίδα «επιβίωσε» στο πρώτο σετ, κατακτώντας το με 7-4, ενώ στο δεύτερο επιβεβαίωσε με άνεση την ανωτερότητα της. Αξιοσημείωτα, είχε 72% σε κερδισμένους πόντους από το πρώτο σερβίς.
Ουσιαστικά, η χθεσινή αποτελεί νίκη ψυχολογίας για τη Σακκαρη, η οποία, πέρυσι, είχε αποχαιρετήσει τη διοργάνωση από τον 1ο γύρο, χάνοντας από τη Σοφία Κένιν. Αντίπαλος της, αύριο, στην επόμενη φάση, θα είναι η 20χρονη από την Τσεχία, Μαρί Μπούζκοβα (Νο 115), η οποία επιβλήθηκε της Γερμανίδας, Μόνα Μπάρθελ, με 2-0 (6-3,6-3).
Πηγή:»δ»

Δεν υπάρχουν σχόλια