Header Ads

ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ


Τριάδα ΆντετοκούνμποΣτην προεπιλογή της Εθνικής για το Μουντομπάσκετ της  Κίνας κλήθηκαν ο Γιάννης και τα δύο αδέλφια του ...



 Από τον Χάρη Δάντση     

     Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τα αδέρφια του, Θανάση και Κώστα αλλά δίχως τον Κώστα Κουφό η προεπιλογή της Εθνικής για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας (31/08-15/09). 0 Θανάσης Σκουρτόπουλος συμπεριέλαβε συνολικά 18 παίκτες για την προετοιμασία της επίσημης αγαπημένης και δεν έλειψαν οι εκπλήξεις.    

     Συγκεκριμένα, κλήθηκαν οι Νικ Καλάθης, Κώστας Σλουκας, Αντώνης Κόνιαρης, Βαγγέλης Μάντζαρης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Τάιλερ Ντόρσεϊ, Γιάννης Αθηναίου, που μπορούν να προσφέρουν στις θέσεις 1-2, οι Θανάσης Αντετοκούνμπο, Κώστας Παπανικολάου, Ιωάννης Παπαπέτρου, Χρήστος Σαλούστρος, που λογίζονται ως 3άρια, οι Γιώργος Πρίντεζης, Ντίνος Μήτογλου, Παναγιώτης Βασιλόπουλος που αγωνίζονται σε θέση «4», οι «ψηλοί» Γιάννης Μπουρούσης, Γιώργος Παπαγιάννης, Κώστας Αντετοκούνμπο και φυσικά ο μεγάλος σταρ, Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί από τον «άσο» μέχρι το «5».     

      «Το σκεπτικό των επιλογών ήταν απλό, ένας συνδυασμός εμπειρίας και νέων παιδιών που να καλύπτουν τις αγωνιστικές ανάγκες και απαιτήσεις που υπάρχουν και να είναι όλοι διατεθειμένοι να δουλέψουν σκληρά στην προετοιμασία για να είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», τόνισε για τις επιλογές του ο ομοσπονδιακός τεχνικός, που πρόσθεσε για τον Ντόρσεϊ: 

     «Αφενός κρίναμε ότι ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες της ομάδας, αφετέρου από τις συζητήσεις που έγιναν μαζί του ήταν σαφής η μεγάλη του διάθεση να είναι στην ομάδα». Για τον 21 χρονο Κώστα Αντετοκούνμπο τόνισε ότι «μόνο οφέλη θα υπάρχουν από το να αρχίσει να έρχεται σταδιακά σε επαφή με την Εθνική».  

     Αναφορά δεν έγινε από τον 54χρονρ κόουτς για το «κόψιμο» του Κουφού, όμως η αδιαφορία του Έλληνα ΝΒΑer (φημολογείται ότι δεν απαντούσε στις κλήσεις του Σκουρτόπουλου το τελευταίο διάστημα) και η κακή σχέση του μέ ορισμένους παίκτες ήταν οι λόγοι που τον... έθεσαν εκτός πλάνων.     

     Η έναρξη της προετοιμασίας έχει οριστεί για τις 24 του μήνα και το μεγαλύτερο μέρος της θα γίνει στην Αθήνα, με εξαίρεση τη βδομάδα 05-11/08, οπότε και η ομάδα θα μεταβεί στην Κρήτη για διεθνές τουρνουά με αντιπάλους το Ιράν και την Ουγγαρία, θα ακολουθήσει το τουρνουά «Ακρόπολις» στις 16, 17 και 18 Αυγούστου με αντιπάλους Ιταλία, Τουρκίακαι Σερβία και στις 21/08 είναι προγραμματισμένη η αναχώρηση για την Κίνα και την πόλη Σουτσόου για τη συμμετοχή σε τουρνουά με αντιπάλους Ιορδανία, Κίνα και Τουρκία ή Σενεγάλη.                                    Πηγή: «δ»


Δεν υπάρχουν σχόλια