Header Ads

Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΗ Εγκληματικότητα τραβάει την ανηφόρα
Και είναι ευτύχημα που η ΕΛ.ΑΣ. 
κάνει το χρέος της…Η εγκληματικότητα έχει φουντώσεις τα τελευταία χρόνια. Κάτι η Οικονομική εξαθλίωση, από το άλλο μέρος η εισαγόμενη με το λαθρομεταναστευτικό κύμα, αλλά και η ανεκτική πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης που ισοπέδωσε τον ποινικό νόμο και την Ελληνική Αστυνομία, κορυφώθηκαν τα Ποινικά αδικήματα. Διαβάστε ένα μέρος των εβδομαδιαίψν Αστυνομικών δελτίων συμβάντων να πάρετε μία γεύση. Ευτυχώς που οι τοπικές Αστυνομικές Αρχές είναι εδώ και δεν χαμπαρίζουν. Εκτελούν με ζήλο και υπευθυνότητα τα καθήκοντά τους, ακόμη και με κίνδυνο της ζωής τους.

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου
Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την 26.6.2019 έως και χθες (27.6.2019), ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.
Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής
Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε επτακόσια έντεκα (711) άτομα, εκ των οποίων πεντακόσια δεκαπέντε (515) ήταν ημεδαποί και εκατόν ενενήντα έξι (196) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε πεντακόσια ογδόντα (580) οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν ενενήντα οκτώ (98) άτομα, από τα οποία εξήντα δύο
(62) ήταν ημεδαποί και τριάντα έξι (36) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν
εβδομήντα τρία (73) άτομα.
Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:
·            Ένας (1) αλλοδαπός στην Αργολίδα, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Πειραιά, για ληστεία.
·            Τρεις (3) ημεδαποί στην Αργολίδα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
·            Μία (1) ημεδαπή στην Αργολίδα, για καταδικαστικό έγγραφο.
·            Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
·            Ένας (1) ημεδαπός στην Αρκαδία, για απόπειρα κλοπής.
·            Τρεις (3) ημεδαποί στην Αρκαδία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
·            Δύο (2) ημεδαποί στην Κορινθία, για ναρκωτικά.
·            Δύο (2) ημεδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
·            Ένας (1) ημεδαπός και ένας (1) αλλοδαπός στη Λακωνία, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
·            Δεκαπέντε (15) αλλοδαποί στη Λακωνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
·            Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Καλαμάτας, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
·            Πέντε (5) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για ναρκωτικά.
·            Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για κλοπή.
·            Τέσσερις (4) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
·            Τρεις (3) ημεδαποί και δύο (2) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, για καταδικαστικά έγγραφα.
·            Τρεις (3) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.
·            Πέντε (5) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
·            Τρεις (3) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
·            Δεκαπέντε (15) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Εξιχνιάστηκαν:
·            Από τo Αστυνομικό Τμήμα Πύλου- Νέστορος, μία (1) περίπτωση απόπειρας κλοπής σε οικία ημεδαπής και μία (1) περίπτωση κλοπής σε όχημα ημεδαπού, που είχαν γίνει την 11.6.2019 και την 24.4.2019,αντίστοιχα, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Πύλου- Νέστορος Μεσσηνίας. Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) 27χρονου ημεδαπού, για κλοπή.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες είκοσι οκτώ (228) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ κατασχέθηκαν:
·            μικροποσότητα κάνναβης, στην Κορινθία και ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -6,4- γραμμάρια, -2- δενδρύλλια κάνναβης, μικροποσότητα ηρωίνης και προϊόντα παραεμπορίου, στη Μεσσηνία.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους, κατά τόπο, Εισαγγελείς.
Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του
αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση
και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Συνελήφθη 32χρονος στην Κόρινθο με μικροποσότητα ηρωίνης


Συνελήφθη, στις 27.6.2019 το απόγευμα, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, 32χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα ηρωίνης, η οποία κατασχέθηκε

Κόρινθος: Χειροπέδες σε σεσημασμένο που ανατίναζε ΑΤΜ –
Aναζητείται ο συνεργός του!


Μέλος σπείρας που ανατίναζε ΑΤΜ τραπεζών, με τη διοχέτευση αερίου στο εσωτερικό τους (μέθοδος PLOFKRAAK) και άρπαζε τις κασετίνες με τα χρήματα, συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης 26 Ιουνίου, από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής, στην Κόρινθο, ενώ ένας ακόμα συνεργός του κατάφερε να διαφύγει και αναζητείται.
Συλληφθείς είναι ένας 29χρονος Ρουμάνος και αναζητείται ένας 40χρονος ομοεθνής του και οι δύο σεσημασμένοι για κλοπές και άλλα συναφή αδικήματα, για τα οποία έχουν εκτίσει και ποινές φυλάκισης στο παρελθόν.
Από τη μέχρι σήμερα έρευνα εξακριβώθηκε ότι οι δύο κατηγορούμενοι συμμετείχαν σε δύο απόπειρες διάρρηξης ΑΤΜ και ειδικότερα, στην απόπειρα διάρρηξης ΑΤΜ που διαπράχθηκε την 27-3-2017 στον Αυλώνα Αττικής και στην απόπειρα διάρρηξης ΑΤΜ που διαπράχθηκε την 18-2-2019 στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου του Ναού του Ποσειδώνα στο Σούνιο.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα
Έκλεψε στην Αθήνα «πιάστηκε» στο Ξυλόκαστρο
«Συνελήφθη, το Σάββατο και πρώτες πρωινές ώρες, στο 131ο χιλιόμετρο της Ν.Ε.Ο. Κορίνθου- Πατρών, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Κορινθίας, 24χρονος, γιατί όπως προέκυψε λίγες ώρες νωρίτερα, στα Άνω Λιόσια Αττικής, αφαίρεσε μοτοποδήλατο γυναίκας, το οποίο βρέθηκε και θα αποδοθεί.  Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης», αναφέρεται από την αστυνομία.
Αγ. Θεόδωροι: Ασυνείδητος οδηγός παρέσυρε και εγκατέλειψε αιμόφυρτο μικρό παιδί
 «Δεν έχουν τέλος το τροχαία ατυχήματα στη χώρα μας καθώς όπως αποδεικνύεται η ορθή οδηγική συμπεριφορά αγνοείται. Χθες συνέβη ατύχημα στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας με ευθύνη ασυνείδητου οδηγού ενός μαύρου δίπορτου Suzuki Swift που παρέσυρε και εγκατέλειψε αιμόφυρτο μικρό παιδί ηλικίας μικρότερο από 13 ετών. Όπως αποκάλυψε το nantiareport.gr o οδηγός μόλις αντιλήφθηκε το τι συνέβη ακινητοποίησε το όχημά του, κατέβηκε κάτω και αντί να νοιαστεί για το αιμόφυρτο παιδί που κείτονταν στο έδαφος το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να δει τις φθορές που προκλήθηκαν στο αυτοκίνητο.  Η γυναίκα συνοδηγός η οποία βγήκε για να δει το παιδί, δέχθηκε αυστηρή επίπληξη- οπως καταγγέλλουν οι αυτόπτες μάρτυρες του ατυχήματος και επέστρεψε στη θέση της. Ο οδηγός επιτάχυνε ταχύτητα και αποχώρησε από το σημείο.
Με τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος να έχει καταγραφεί από του παρευρισκόμενους στο χώρο, ενημερώθηκε η Τροχαία και το όχημα αναζητείται από τα πληρώματα. Το παιδί τραυματίστηκε στο κεφάλι και υποβάλλεται σε εξετάσεις προκειμένου να εξακριβωθεί η κατάσταση της υγείας του»

Κόρινθος: Συνελήφθη 1 άτομο για καταδικαστικό έγγραφο
Συνελήφθη, χθες (1.7.2019) το βράδυ, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, 31χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ναυπλίου, για ναρκωτικά.

Έκλεψε την ψησταριά «Ελένης» στην Κόρινθο
Σύμφωνα με πληροφορίες της korinthiannews.gr, 32χρονος χθες τα ξημερώματα παραβίασε την ψησταριά «Ελένης» στην Κόρινθο και κατάφερε να αποσπάσει από το συρτάρι της ταμειακής μηχανής 500 ευρώ και μία ηλεκτρική σκούπα εξωτερικού χώρου. Δυστυχώς όμως για τον δράστη, βρέθηκε και συνελήφθη λίγες ώρες μετά στην Κόρινθο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κορίνθου. Ευτυχώς, όμως, για τον ιδιοκτήτη του καταστήματος τα κλοπιμαία βρέθηκαν και του αποδόθηκαν. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια