Header Ads

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ


 ΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΛΑΣΕυχαριστήριο μήνυματου Αντιστράτηγου ε.α. Κωνσταντίνου ΣτεφανόπουλουΕπίτιμου Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Πελοποννήσου


Με αφορμή την απόφαση του Ανώτατου Συμβουλίου Κρίσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, με την οποία αποφασίστηκε η αποστρατεία μου και κατ’ επέκταση η αποχώρηση μου από το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, για την άριστη και εποικοδομητική συνεργασία μας.
Ως απερχόμενος Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής, θα ήθελα να παροτρύνω όλους τους συναδέρφους να συνεχίσουν να εργάζονται με ζήλο και αγάπη για το καλό της κοινωνίας μας, αλλά και να στηρίξουν έμπρακτα το νέο Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Πελοποννήσου στον οποίο εύχομαι  προσωπικά, υγεία και δύναμη για την επίτευξη της αποστολής του.
Επιπλέον, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω και όλους τους εκπροσώπους των Εκκλησιαστικών - Πολιτικών  Αρχών, Φορέων, Συλλόγων και Ιδρυμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για την άριστη συνεργασία μας και για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν στο πρόσωπό μου όλο αυτό το διάστημα.

Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω και όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε., καθώς  και τους δημοσιογράφους αυτών, για την αντικειμενική παρουσίαση των γεγονότων και για την μεταξύ μας συνεργασία.  
Τρίπολη,  23-07-2019
Με εκτίμηση
Κων/νος Στεφανόπουλος
Αντιστράτηγος ε..α.

 Προήχθη σε Υποστράτηγο ΕΛ.ΛΑΣ ο Σπυρίδων Σκλάβος και μετατίθεται εκτός Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας


Στις πρόσφατες κρίσεις στην Ιεραρχία της ΕΛ.ΛΑΣ. ο Ταξίαρχος Σπυρίδων Σκλάβος, Διοικητής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας προήχθη στον βαθμό του Υποστρατήγου, ως παραμένων και πρόκειται να μετατεθεί σε Ανώτερη θέση εντός των ημερών. Η θητεία του στον Νομό μας θεωρείται από την κοινή γνώμη, ως επιτυχής. Οι σχέσεις του και η συνεργασία με τις Τοπικές Αρχές και την Κορινθιακή κοινωνία χαρακτηρίζονται, ως πολύ καλές, οι δε επιτυχίες επί των ημερών του σηματοδοτούν την γενικότερη απόδοση των Αξιωματικών και Αστυνομικών στελεχών της Κορινθίας, ως αφοσιωμένων στο καθήκον τους!

Τον ευχαριστούμε .

Καλή επιτυχία στην νέα του θέση και σε ανώτερα.


ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Κιάτο: Θαμμένη στην αυλή του σπιτιού της βρέθηκε 
η ηλικιωμένη που αγνοούνταν

Τραγική κατάληξη είχε η υπόθεση εξαφάνισης μιας ηλικιωμένης στο χωριό Μικρός Βάλτος του Κιάτου. Η άτυχη γυναίκα ήταν αγνοούμενη από τον Νοέμβριο, ενώ η εξαφάνιση της δηλώθηκε από τους οικείους της λίγες μέρες αργότερα. Οι Αρχές εξετάζοντας ενδελεχώς την υπόθεση εξαφάνισης της κατόρθωσαν να βρουν τι κρυβόταν πίσω από την εξαφάνιση της.
Αργά το απόγευμα της Παρασκευής 19 Ιουλίου, αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι της για να κάνουν έρευνα στο χώρο. Στο πίσω μέρος της αυλής εντόπισαν θαμμένο το άψυχο σώμα της γυναίκας.
Μέχρι αυτή την ώρα στο σημείο βρίσκονται Αστυνομία και εισαγγελέας, οι οποίοι κρατούν στενό συγγενικό της πρόσωπο.
Ομολόγησε ο γιος της ηλικιωμένης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης ομολόγησε στους αστυνομικούς πως την έθαψε γιατί δεν είχε χρήματα και ήθελε τη σύνταξη. Μέχρι αυτή την ώραστο σημείο βρίσκονται Αστυνομία και εισαγγελέας οι οποίοι κρατούν και ανακρίνουν τον γιο της.
Ο ιατροδικαστής είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «εν αναμονή των αποτελεσμάτων των εργαστηριακών εξετάσεων, η αιτία θανάτου είναι απροσδιόριστη», προσθέτοντας ότι «μέσω των εργαστηριακών εξετάσεων ψάχνουμε όλες τις παραμέτρους στις οποίες μπορούμε να βασιστούμε, έτσι ώστε να βγάλουμε ένα συμπέρασμα σχετικά με τις αιτίες, αλλά και τις συνθήκες θανάτου της ηλικιωμένης».


Ένας άντρας κλέβει ποδήλατο μπροστά στα μάτια των περαστικών στο κέντρο της Κορίνθου


Όπως μαρτυρά το βίντεο, ένας θρασύτατος κλέφτης πέρασε μπροστά από κατάστημα, εντόπισε τη “λεία” του και σαν να μην τρέχει τίποτα έσπασε την κλειδαριά, καβάλησε το ποδήλατό και έφυγε σαν “κύριος”.
Όλο αυτό συνέβη μπροστά στα μάτια των περαστικών στο κέντρο της Κορίνθου, στην οδό Εθν. Αντιστάσεως.
Χειροπέδες σε τρία άτομα στο Λουτράκι με μικροποσότητα κοκαΐνης και ποσότητα κάνναβης
Συνελήφθησαν, στις 20.7.2019 το βράδυ στην Κόρινθο και στις 21.7.2019 και πρώτες πρωινές ώρες σε τοπική κοινότητα του Δήμου Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις, δύο 23χρονοι ημεδαποί και ένας 53χρονος ημεδαπός, αντίστοιχα, γιατί οι 23χρονοι κατείχαν μικροποσότητα κοκαΐνης και ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους -4,2- γραμμαρίων, οι οποίες κατασχέθηκαν, ενώ ο 53χρονος μικροποσότητα κάνναβης, η οποία επίσης κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου


Δύο ηλικιωμένοι βρήκαν το θάνατο από πνιγμόσε ένα 24ωρο στην παραλία Αλμυρής


* Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, πρωινές ώρες χθές, Κυριακή 21 Ιουλίου 2019 από τη θαλάσσια περιοχή “ΑΛΜΥΡΗΣ”  Κορινθίας, 75χρονη ημεδαπή. Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Ισθμίας του Λιμεναρχείου Κορίνθου που διενεργούν την προανάκριση,
παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας,-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ναυπλίου - Καλαμάτας.
*Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε επίσης τις πρωινές ώρες  της Δευτέρας 22 Ιουλίου 2019 από τη θαλάσσια περιοχή “ΚΑΤΩ ΑΛΜΥΡΗΣ”  Κορινθίας, 84χρονος ημεδαπός. Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Ισθμίας του Λιμεναρχείου Κορίνθου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ναυπλίου - Καλαμάτας.


Στον Άσσο βρέθηκε Ι.Χ. που είχε κλαπεί από το Κιατο
Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών του γραφείου ασφαλείας του Λιμεναρχείου Κορίνθου εντοπίστηκε στον Άσσο το όχημα που είχε κλαπεί το Σάββατο από την παραλία του Κιάτου. Η σήμανση πήρε αποτυπώματα, ενώ προανάκριση διενεργεί το Λιμεναρχείο Κορίνθου. 


Το Λιμεναρχείο Κορίνθου σε Νυχτερινή Επιχείρηση στην Παραλία Λουτρακίου έκανε πέντε Συλλήψεις ατόμων 

για παρανομίες


Αποφασισμένο να αλλάξει την εικόνα και να επιβάλλει τη νόμιμη τάξη στις παραλίες του Κορινθιακού και του Σαρωνικού της δικαιοδοσίας του, είναι το Λιμεναρχείο Κορίνθου. Σε νυχτερινή νέα επιχείριση στην Παραλία του Λουτρακίου συνέλαβε στα πλαίσια του αυτοφώρου 5 υπαίθριους μικροπωλητές διαφόρων εθνικοτήτων. Οι επιδρομές αυτές απο το Λιμεναρχείο Κορίνθου θα συνεχιστούν σε όλη την Κορινθία,αφού σύμφωνα με τον Λιμενάρχη Κορίνθου  Παναγιώτη Πολυζωίδη, οι Δράσεις αυτές γίνονται στο πλαίσιο στοχευμένων επιχειρίσεων για την καταπολέμηση της αισχροκέρδειας και παρανομίας, οι οποίες θα συνεχιστούν σε όλες της περιοχές δικαιοδοσίας του Λιμεναρχείου Κορίνθου.


Δεν υπάρχουν σχόλια