Header Ads

Στα χέρια των δημοτών το πρόγραμμα της «Συμμαχίας Πολιτών»


Β.Νανόπουλος: Έτσι θα φέρουμε την αλλαγή στο δήμο Κορινθίων!

Συλλογικά, Υπεύθυνα, Στοχευμένα Αφουγκραζόμαστε τους δημότες, Αξιοποιούμε Ιδέες, Ενώνουμε Δυνάμεις Για την αλλαγή στο Δήμο Κορινθίων - Για έναν Δήμο για Όλους!
Ένα πρόγραμμα απόλυτα στοχευμένο, με έμφαση σε κάθε περιφερειακή ενότητα και παρεμβάσεις όχι μόνο ουσιαστικές και αναγκαίες αλλά και υλοποιήσιμες έδωσε στην δημοσιότητα ο υποψήφιος Δήμαρχος, επικεφαλής της «Συμμαχίας Πολιτών», Βασίλης Νανόπουλος καλώντας τους πολίτες να διαβάσουν, να μελετήσουν και να κρίνουν την ορθότητα του αλλά και την ικανότητα του ίδιου και των συνεργατών του να το κάνουν πράξη επιτυγχάνοντας έτσι την μεγάλη τους δέσμευση, την αλλαγή στο δήμο Κορινθίων!
Το πρόγραμμα διακατέχεται από εκείνα τα στοιχεία που τα τελευταία χρόνια ο Βασίλης Νανόπουλος κατέγραφε πως λείπουν από τον σχεδιασμό της αρχής Πνευματικού. Στοιχεία αναπτυξιακά, με προοπτική δεκαετίας στο σχέδιο υλοποίησης των μεγάλων έργων, παράλληλα όμως με μέριμνα και φροντίδα για την καθημερινότητα του πολίτη και την βελτίωση της σε όλα τα επίπεδα.
«Η Συμμαχία Πολιτών είναι ο συνδυασμός που γεννήθηκε από την ανάγκη να γυρίσει ο Δήμος μας σελίδα και να κερδίσουμε όλοι μαζί τη μάχη των μεγάλων προκλήσεων που έχουμε μπροστά μας. Τις προκλήσεις μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με συλλογική προσπάθεια, μελετημένο σχέδιο και πίστη στις δυνάμεις μας. Για να πετύχουμε, χρειάζεται ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα, αποτέλεσμα μεθοδικής δουλειάς και συνεργασίας των ειδικών και των συμπολιτών μας. Στο πρόγραμμα που κρατάτε στα χέρια σας, περιλαμβάνονται οι κύριες δράσεις που απαιτούνται ώστε να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τις αλλαγές που έχει ανάγκη ο Δήμος μας. Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε πρώτα απ’ όλα την τεχνοκρατική γνώση και την εμπειρία που όταν αυτές συγκεραστούν με την κοινωνική ευαισθησία είναι σίγουρο ότι θα κάνουν τη διαφορά που ζητούμε. Αξίζουμε έναν καλύτερο Δήμο. Όλοι το λέμε. Όλοι το θέλουμε. Αυτό είναι το μήνυμα της αλλαγής και η ουσία της προσπάθειάς μας. Αλλά για να γίνει αυτό πραγματικότητα χρειάζεται να ενώσουμε δυνάμεις, να τολμήσουμε αυτό που άλλοι δεν μπόρεσαν» θα σημειώσει στο μήνυμά του ο υποψήφιος Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος δίνοντας έμφαση στις αρχές που διέπουν τον ίδιο αλλά και τον συνδυασμό του οποίου είναι επικεφαλής.
« Οι Αρχές μας είναι Η Απόλυτη διαφάνεια στη διαχείριση, στα οικονομικά, τις προμήθειες και τα έργα. Η Ισοτιμία δημοτών, ίσες ευκαιρίες για όλους. Η Αλληλεγγύη στους συνδημότες μας που έχουν ανάγκη. Η Συμμετοχή όλων των δημοτών με ειλικρινή και εποικοδομητική συνεργασία μαζί τους.»
Στο πρόγραμμα της «Συμμαχίας Πολιτών» δεν θα δει κανείς παρεμβάσεις ουτοπικές! Δεν θα διαβάσει μεγάλες υποσχέσεις -συνήθως ανεκπλήρωτες-,θα δει έναν δήμο Κορινθίων ευρωπαϊκό! Έναν δήμο Κορινθίων λειτουργικό με βλέμμα στραμμένο στο μέλλον! Έναν δήμο που δεν επαναπαύεται στην υλοποίηση του αυτονόητου ούτε και στην απλή διαχείριση καθημερινότητας.
Θα δει την γνώση των ανθρώπων που το κατήρτισαν αναφορικά με τις ανάγκες του δήμου, θα δει την ικανότητα να το υλοποιήσουν, θα δει κυρίως την ζέση και το μεράκι τους να εργαστούν για να τον καταστήσουν πρότυπο!
Οι 12 άξονες της
Αλλαγής!
Υλοποίηση αναπτυξιακού στρατηγικού σχεδιασμού μακράς πνοής, αλλά και άμεσες ενέργειες για να φέρουμε εισόδημα στην περιοχή. Νέες θέσεις εργασίας με αξιοποίηση δημοτικής περιουσίας από τον ίδιο τον δήμο, προσέλκυση νέων επενδύσεων με την λειτουργία του επιχειρηματικού πάρκου.
Πρόγραμμα δράσεων για τουρισμό και πολιτισμό σε όλη τη διάρκεια του χρόνου με επίκεντρο την αξιοποίηση της Αρχαίας Κορίνθου, του λιμανιού της Κορίνθου, των ιαματικών λουτρών της Ωραίας Ελένης, των Αρχαίων Λιμένων Κορίνθου και Κεχρεών. Ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες και ανάπλαση του παραλιακού μετώπου.
Καλύτερη εξυπηρέτηση του δημότη με σύγχρονη και αποτελεσματική διοίκηση με σημαντική εξοικονόμηση πόρων. Άμεση βελτίωση στον τομέα της καθαριότητας- διαχείριση αποβλήτων με συνειδητή κοινωνική συμμετοχή και πολλαπλά οφέλη για τον Δήμο. Ρυθμίσεις της κυκλοφορίας οχημάτων και δημιουργία χώρων στάθμευσης που να εξυπηρετούν την αγορά και τις δημόσιες-δημοτικές υπηρεσίες
Επαρκές πόσιμο νερό αποκλειστικά από τη Στυμφαλία σε ασφαλές δίκτυο καθώς και αποχέτευση για όλο το Δήμο. 5. Έργα σε όλα τα χωριά του Δήμου μας με προτεραιότητα την αγροτική
Έργα σε όλα τα χωριά του Δήμου μας με προτεραιότητα την αγροτική οδοποιία, το φωτισμό, τα πεζοδρόμια και την άρδευση. Δημιουργούμε σημεία που να είναι πόλοι έλξης, αναψυχής κλπ σε κάθε χωριό.
Παραχώρηση και αξιοποίηση των στρατοπέδων, του πεδίου βολής και άλλων ακινήτων του ΤΑΙΠΕΔ που βρίσκονται στα όρια του Δήμου μας.
Δημοτικά ιατρεία για ανασφάλιστους δημότες - Στήριξη όλων των κοινωνικών δομών.
Ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικής προστασίας για ανέργους και κοινωνικά αδύναμες ομάδες με συντονισμό των εθελοντικών δράσεων και αξιοποίηση των υποδομών του Δήμου. Λειτουργία των ΚΑΠΗ αποκεντρωμένα, καλύτερα και ουσιαστικά.
Στήριξη των αγροτών, κτηνοτρόφων, αλιέων και της ντόπιας παραγωγής με την ουσιαστική λειτουργία του τμήματος γεωργίας, κτηνοτροφίας και αλιείας της Δνσης Τοπικής Ανάπτυξης του Δήμου, και μετατροπή του σε Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να παρέχει πλήρεις και ουσιαστικές συμβουλευτικές υπηρεσίες σε όλους τους ενδιαφερόμενους δημότες.
Ενίσχυση της ασφάλειας και καταπολέμηση της μάστιγας των κλοπών σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία - έλεγχος παράνομου εμπορίου, καλύτερος φωτισμός, διεκδίκηση για την αντιμετώπιση των ελλείψεων σε αστυνομική δύναμη και εξοπλισμό. Διεκδίκηση για σύσταση Αστυνομικού Τμήματος Εξαμιλίων και αποτελεσματική λειτουργία της επιτροπής πρόληψης της εγκληματικότητας.
Ανοιχτό εμπορικό κέντρο (Οpen mall) στο κέντρο της πόλης της Κορίνθου με διευρυμένα όρια, για την στήριξη της αγοράς και οργάνωση σε ζώνες επαγγελματικών δραστηριοτήτων.
Αξιοποίηση της δημοτικής αγοράς ως πόλο έλξης αγοραστικού κοινού και στήριξης της κορινθιακής νεανικής επιχειρηματικότητας, καθώς και κάθε πολιτιστικής δράσης.
Σε αδρές γραμμές το πρόγραμμα της Συμμαχίας επιδιώκει
να αλλάξει τον τρόπο διοίκησης εισάγοντας μοντέλο αποκεντρωμένης διοίκησης και κοινωνικής συμμετοχής
Να δημιουργήσει υποδομές και ανάπτυξη σε όλο τον Καλλικρατικό δήμο
Να αξιοποιήσει στο έπακρον το πρόγραμμα ΕΣΠΑ
Να παράσχει ουσιαστική πρόνοια και αλληλεγγύη
Να παρέμβει ουσιαστικά στον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό, στο Περιβάλλον
«Έχουμε μπροστά μας τη μεγαλύτερη, απ’ όλες τις προσκλήσεις. Αυτή της ανάπτυξης. Γιατί η ανάπτυξη θα φέρει επενδύσεις, δουλειές και εισόδημα στον τόπο μας. Από εδώ πρέπει να ξεκινήσουμε για να είμαστε στη συνέχεια περισσότερο αποτελεσματικοί και στην διαχείριση των προβλημάτων της καθημερινότητάς μας, στα έργα υποδομών για την μεγιστοποίηση της παροχής υπηρεσιών προς τους δημότες και τέλος στην αισθητική αναβάθμιση του Δήμου. Στον στόχο αυτό, είναι προσανατολισμένο το πρόγραμμά μας. Βάζει τον πήχη των στόχων μας αλλά και των προσδοκιών της κοινωνίας του δήμου, ψηλότερα. Και μας ενώνει όλους σε μια δημιουργική προσπάθεια γιατί, απλά, αξίζουμε καλύτερα και περισσότερα. Στόχος μας δεν είναι τα αυτονόητα, γιατί αυτά θα υλοποιηθούν αμέσως μετά την αλλαγή ηγεσίας στο δήμο Κορινθίων μετά τις εκλογές του Μαΐου σε σύντομο χρονικό διάστημα . Το όραμα και οι στόχοι μας είναι πολύ πιο ψηλά, «να κάνουμε το δήμο Κορινθίων ένα δήμο σύγχρονο και αποτελεσματικό, έναν δήμο ευρωπαϊκών προδιαγραφών και να δρομολογήσουμε τα μεγάλα έργα που θα φέρουν επενδύσεις, οικονομική ανάπτυξη, εισόδημα και θέσεις εργασίας στην περιοχή». Οι υποψήφιοι μας, που με την ψήφο σας θα κληθούν να υλοποιήσουν το πρόγραμμά μας, είναι επαγγελματίες που θέλησαν να ασχοληθούν με τα ζητήματα του Δήμου μας και την επίλυσή τους και όχι «επαγγελματίες» της πολιτικής» θα καταλήξει ο Βασίλης Νανόπουλος, ο υποψήφιος που με σαφήνεια και συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται στους δημότες και ορίζει τον τρόπο που η Αλλαγή την οποίαν πρεσβεύει μπορεί να γίνει πράξη!

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της «Συμμαχίας Πολιτών» στον κάτωθι σύνδεσμο: 

http://www.simmaxiapoliton.gr/p/blog-page.html

Δεν υπάρχουν σχόλια