Header Ads

Βουλευτής ΝΔ Χρίστος Δήμας : «Έχετε υπερφορολογήσει τους πάντες»


Παρατίθενται τα βασικότερα σημεία της ομιλίας του Αναπληρωτή Τομεάρχη Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτή Κορινθίας, Χρίστου Δήμα στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση της τροπολογίας της Κυβέρνησης για τη «13η σύνταξη».
- Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ιδιωτών προς την εφορία έχουν εκτοξευθεί στα 104,3 δισ. ευρώ. Πάνω από το 40% του ποσού αυτού, έχει δημιουργηθεί σε μόλις 4.5 χρόνια, επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
- 4.064.750 πολίτες χρωστούν στην Εφορία.
- Επιπλέον, 1.422.629 συμπολίτες μας, έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές - προς τα ασφαλιστικά ταμεία - συνολικού ύψους 35,36 δισ. ευρώ.
- Το ύψος των μη εξυπηρετούμενων δανείων των τραπεζών στο τέλος του 2018 έφτασαν τα 81,8 δισ. ευρώ.
- 9/10 δεν έχουν τη δυνατότητα να αποταμιεύσουν ούτε ένα ευρώ τον επόμενο χρόνο.
- 1/2 νοικοκυριά έχουν ως κύρια πηγή εισοδήματος τη σύνταξη τους.
- 1/2 νοικοκυριά δηλώνουν πως το μηνιαίο εισόδημα τους επαρκεί για μόλις 19 ημέρες το μήνα.
- 1/2 νοικοκυριά δεν πάνε εγκαίρως στον γιατρό λόγω οικονομικής δυσχέρειας.
«Έχετε υπερφορολογήσει τους πάντες και τα πάντα, με αποτέλεσμα να διαλύετε την κοινωνική συνοχή και να μειώνετε συνεχώς το διαθέσιμο εισόδημα. Και αυτό αποτυπώνεται στην πραγματική οικονομία και την καθημερινότητα όλων μας. Η σοβιετικού τύπου οικονομία που έχετε οικοδομήσει δε λειτουργεί και δεν οδηγεί στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Έχετε ποινικοποιήσει το επιχειρείν και την κερδοφορία. Σας καλώ να το αποποινικοποιήσετε. Δε μπορούμε να στηριζόμαστε σε επιδόματα. Αυτό που χρειάζεται η ελληνική οικονομία είναι κίνητρα για επενδύσεις και νέες βιώσιμες θέσεις εργασίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χρίστος Δήμας.

Δεν υπάρχουν σχόλια