Header Ads

ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ : Η Εκατόμβη της δολοφονικής πυρκαγιάς στο Μάτι


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως έμεινε άναυδος παρακολουθώντας το ντοκιμαντέρ στο ΣΚΑΪ για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι Ανατολικής Αττικής, όπως ανέφερε ο ίδιος στα social media.
Η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Alpha μίλησε σαφώς για πολιτικές ευθύνες του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης πυροδοτώντας αντιδράσεις: «Αυτή η κυβέρνηση έχει χάσει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν - ιδιαίτερα μετά τα όσα ήρθαν χθες στο φως της δημοσιότητας που μας θύμισαν για άλλη μια φορά τι συνέβη στο Μάτι - ότι αυτή η κυβέρνηση δεν είναι απλά αναποτελεσματική και ανίκανη, αλλά είναι μια κυβέρνηση που έχει το στίγμα της αναλγησίας και του κυνισμού. Σε κάποιο βαθμό έζησα τα γεγονότα στο Μάτι γιατί έχω φίλους και συγγενείς που βίωσαν από κοντά αυτό το δράμα. Συγκλονίστηκα βλέποντάς το ξανά και συγκλονίστηκα ακόμα περισσότερο βλέποντας από τη μια μεριά την ασυνεννοησία, το τρομερό έλλειμμα συντονισμού που προφανώς έχει τη βάση του και στην αδιαφορία.
Αλλά και όλο αυτό το σκηνικό που στήθηκε εκείνο το βράδυ, παρουσία και του πρωθυπουργού όπου όλοι παρίσταναν ότι δεν υπήρχαν θύματα. Άκουσα με έκπληξη σήμερα να λέγεται από πρώην υπουργό ότι δεν είχε ενημερώσει τον πρωθυπουργό γιατί ήταν ασαφή τα μηνύματα. Πόσο ασαφής μπορεί να είναι ένας θάνατος; Όταν πυροσβέστες, αστυνομικοί και τραυματιοφορείς ήρθαν αντιμέτωποι με τα θύματα ήταν ξεκάθαρο ότι υπήρχαν θύματα. Δεν υπήρχε καμία ασάφεια γύρω από αυτό. Υπήρχε μια οργανωμένη προσπάθεια από την πλευρά της κυβέρνησης να παραπλανηθεί ο ελληνικός λαός. Αυτή η κυβέρνηση υποτίμησε τη ζωή των πολιτών και προσπάθησε να υποτιμήσει και τη νοημοσύνη τους».
Όπως και να έχει το θέμα ο οικτρός θάνατος της Εκατόμβης 102 ανθρώπινων υπάρξεων, που αντιμετωπίσθηκε ανεύθυνα και τόσο ξεδιάντροπα, δεν είναι μία απλή υπόθεση ανευθυνότητας και αδιαφορίας της κυβέρνησης Τσίπρα, αλλά μία μαζική δολοφονία χωρίς να αποκαλυφθεί μέχρι σήμερα η αλήθεια για τα αίτια και τους θρασύτατους αρμόδιους και υπεύθυνους, που εξακολουθούν να είναι στη θέση τους και να διεκδικούν ακόμη και μετά το ατιμώρητο έγκλημα την ίδια θέση στις επικείμενες Διοικητικές θέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια