Header Ads

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ : Που αποσκοπεί η μήνυση στο ΚΚΕ ;


Η Τομεακή Επιτροπή Κορινθίας του ΚΚΕ καταγγέλλει την προσπάθεια παρεμπόδισης, με διάφορες προφάσεις, να στήσει το εκλογικό του περίπτερο. Πρωταγωνιστές σε αυτή την προσπάθεια ο Δήμαρχος Κορίνθου και το Αστυνομικό τμήμα Κορίνθου. Εκαναν μπαλάκι το περίπτερο του ΚΚΕ από γωνιά σε γωνιά και κάθε φορά εμφανιζόταν ένας αξιωματικός της Αστυνομίας για να μας ενημερώσει ότι θα προχωρήσει σε μήνυση. Τη μια φορά γιατί ήταν σε θέση στάθμευσης περιπολικών, την άλλη γιατί δεν διαθέταμε ειδική άδεια απ’ την Αστυνομία αλλά, και στατική μελέτη από μηχανικό! Τελικά ενημερωθήκαμε από το Διοικητή του ΑΤ Κορίνθου ότι έγινε μήνυση για κατάληψη δημοσίου χώρου.
Η πραγματικότητα όμως είναι ότι εμείς στήσαμε το περίπτερο στη θέση που αποφασίστηκε στη διαπαραταξιακή, που είναι το αρμόδιο όργανο για την χωροθέτηση της προβολής των Κομμάτων μπροστά στις εκλογές. Καμία ευθύνη δεν έχουμε σε πιθανή καθυστέρηση του Δήμου να δώσει γραπτώς την απόφαση της διαπαραταξιακής επιτροπής. Αλήθεια γιατί τέτοια εμμονή από το ΑΤ Κορίνθου να γίνει η μήνυση παρά το ότι όλα τα προσχήματα των δήθεν παραλείψεων καταρρίφθηκαν; Που αποσκοπεί; Είναι δικός τους «υπερβάλλων ζήλος» ή κρύβεται άλλη σκοπιμότητα; Οτι και αν είναι θυμίζει αλήστου μνήμης εποχές που ο κρατικός κατασταλτικός μηχανισμός ήταν εργαλείο αντιΚΚΕ τρομοκρατίας.
Είναι φανερό ότι κανένα πρόβλημα δεν δημιουργεί το τεσσάρων τετραγωνικών περίπτερο του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης σε μια πόλη γεμάτη- μάλιστα- με μεγάλα και φωταγωγημένα εκλογικά κέντρα των άλλων δυνάμεων. Αυτό που πραγματικά τους ενοχλεί είναι η φωνή και η δράση του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Είναι «βαθιά γελασμένοι» αν πιστεύουν ότι τέτοιες ενέργειες θα σταματήσουν τη δράση των κομμουνιστών. Το ΚΚΕ σε όλη την εκατοντάχρονη πορεία του, ακόμη και στις πιο αντίξοες συνθήκες δράσης του, δεν έκανε βήμα πίσω από τον αγώνα για την υπεράσπιση της εργατικής τάξης.
Καλούμε το λαό να βγάλει συμπεράσματα και από τέτοια γεγονότα και να στηρίξει τη μόνη δύναμη που θα σταθεί στο πλάι του την επόμενη μέρα των εκλογών, βάζοντας μπροστά την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών του και τους αγώνες διεκδίκησής τους.
Στις εκλογές στις 26 Μάη ο λαός να ρίξει το ψηφοδέλτιο με το σφυροδρέπανο για τις Ευρωεκλογές, το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Το ψηφοδέλτιο με το γαρύφαλλο της Λαϊκής Συσπείρωσης στις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές.

Τομεακή Επιτροπή Κορινθίας του ΚΚΕ

17/5/19

Δεν υπάρχουν σχόλια