Header Ads

Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς : Ιδού η μαύρη Βίβλος των Ευρωεκλογών σε βάρος του Κινήματός μας


Πληθαίνουν οι καταγγελίες εκ μέρους εκλογέων για τις παραβιάσεις της Εκλογικής Νομοθεσίας που έγιναν σε βάρος του Κινήματός μας στις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου.
Α) Έτσι δεν υπήρχαν ψηφοδέλτια του Κινήματός μας «ΕΛΛΑΔΑ Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ» παρότι είχαμε αποστείλει τον υπό του νόμου προβλεπόμενο αριθμό ψηφοδελτίων, ήτοι αριθμό ίσο με τον αριθμό των εκλογέων συν 20%.
Πρόκειται για τα εκλογικά τμήματα:
Εκλογικό Τμήμα 31ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης Λεωφόρος Στρατού
Εκλογικό Τμήμα 314Α της Θεσσαλονίκης
Εκλογικό Τμήμα 156Α Στίβος Θεσσαλονίκης
Eκλογικό τμήμα 3641Α - 4ο Δημοτικό σχολείο Ελληνικού Αττικής
Εκλογικό τμήμα 1000- Σχολή Κωφαλάλων, Δερβενακίου και Πίνδου, Κοντόπευκο, Αγία Παρασκευή Αττικής. Σταμάτησε η διαδικασία και μετά από την σχετική έρευνα βρέθηκαν κάτω από το ψηφοδέλτιο των Οικολόγων.
Εκλογικό Τμήμα στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου όπου ψηφίζουν με ειδικούς καταλόγους ναυτικοί. Στο τμήμα αυτό ώ του θαύματος μετά από τις καταγγελίες μας τελικά βρέθηκαν τα ψηφοδέλτια του Κινήματος μας.
Εκλογικό Τμήμα στο 9ο Δημοτικό σχολείο στο χωριό Περίστα Πλατάνου στην ορεινή Ναυπακτία
Εκλογικό τμήμα 18Α στο 11ο Δημοτικό σχολείο Αγρινίου όπου εκλογείς δεν βρήκαν ψηφοδέλτιο του Κόμματος μας.
Εκλογικό τμήμα Μιαμού- Δήμος Γόρτυνας.
Εκλογικό Τμήμα 95Α Σπήλαιο Γρεβενών
Εκλογικά Τμήματα στα χωριά ςΚάτω Καμήλα Σερρών, Ορεινή Σερρών και Αμμουδιά Σερρών
Εκλογικό Τμήμα στο Δήμο Σκύδρας
Β) Επιπλέον σε πολλά εκλογικά τμήματα ανά την χώρα δεν δίνονταν στους Εκλογείς όλα τα ψηφοδέλτια με διάφορες δικαιολογίες (έλλειψη εφορευτικών επιτροπών, μεγάλος αριθμός κομμάτων που συμμετέχουν στις Ευρωεκλογές κλπ) και οι εκλογείς καλούντο να πάρουν μόνοι τους όποια ψηφοδέλτια νόμιζαν ενώ σε άλλες περιπτώσεις δίνονταν στους εκλογείς μόνο ψηφοδέλτια των «δήθεν» βασικών Κομμάτων.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένα από τα Εκλογικά Τμήματα:
Εκλογικό τμήμα 1240- στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ηρακλείου Αττικής
Εκλογικό τμήμα, χωριό Λογγάς -Δημοτικό Σχολείο -Δήμος Καλαμπάκας
Εκλογικό τμήμα στο Δημοτικό σχολείο -Άγιος Δημήτριος Πέτα, Άρτας
Εκλογικό τμήμα 1085- Α Δημοτικό σχολείο Απολλωνίας περιφέρεια Θεσσαλονίκης, όπου δεν έδωσαν ψηφοδέλτιο του Κόμματος μας και όταν ζητήθηκε, ζήτησαν συγνώμη.
Εκλογικό τμήμα 568- 8ο Δημοτικό Πάτρας όπου άφηναν να παίρνουν όποιο ψηφοδέλτιο θέλουν οι ψηφοφόροι.
Εκλογικό τμήμα στο χωριό Κουβούκλιο Σερρών στο δημοτικό σχολείο όταν κάποιος ψηφοφόρος αντιλήφθηκε ότι δεν του είχαν δώσει ψηφοδέλτιο του κόμματος ο Δικαστικός Αντιπρόσωπος είπε ότι δήθεν δεν είχαν παραλάβει καθόλου ψηφοδέλτια από το Κόμμα μας.
Εκλογικό τμήμα 5161 -26ο Δημοτικό σχολείο Πειραιά- ψηφοφόρος δεν έλαβε ψηφοδέλτια του Κόμματος μας για να ψηφίσει.
Εκλογικό τμήμα-Δημοτικό σχολείο χωριό Ριζό Σκύδρας νομού Πέλλας έδιναν τα ψηφοδέλτια κάποιων μεγάλων Κομμάτων και όχι του Κόμματος μας.
Εκλογικό τμήμα 1912-12ο δημοτικό σχολείο Γαλατσίου δεν δίνουν ψηφοδέλτια του κόμματος μας.
Εκλογικό τμήμα 628Α -132ο δημοτικό σχολείο Ταυγέτου 60 περιοχή Γκράβας δεν έδιναν ψηφοδέλτια του Κόμματος μας, παραπονέθηκε ο ψηφοφόρος και τελικά ζήτησαν συγνώμη και του έδωσαν εκ νέου όλα τα ψηφοδέλτια.
Στο 4ο Λύκειο Ρόδου
Εκλογικό τμήμα 334 Ανατολικής Ιωαννίνων
Εκλογικό τμήμα 181Α, 6ο ημερήσιο ΕΠΑΛ Ηρακλείου, Πιτσουλάκη 24, ΤΚ 71307, στην περιοχή Κηπούπολης Ηρακλείου Κρήτης δόθηκε πακέτο ψηφοδελτίων όλων των κομμάτων εκτός του Κόμματός μας, Όταν ο πολίτης διαμαρτυρήθηκε τελικά του έδωσαν πακέτο ψηφοδελτίων στο οποίο περιλαμβάνονταν και το δικό μας Κόμμα.
Εκλογικό Τμήμα Απολλωνίας Θεσσαλονίκης 1085Α
Στο 4ο Λύκειο Ρόδου
Στην Αγία Γαλήνη, Ρέθυμνο Κρήτης
Γ) Επισημαίνεται ότι την ημέρα των Εκλογών τους Εφόρους Εκλογών Ά και ΄Β Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο της Συμπρωτεύουσας ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ» Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς, ο οποίος ενημέρωσε τους αρμοδίους Εφόρους Εκλογών για τις συνεχείς παραβιάσεις της Εκλογικής Νομοθεσίας που γίνονταν στις εν λόγω εκλογικές περιφέρειες. Επιπλέον ο Νότης Μαριάς κατέθεσε ένσταση για παραβίαση της Εκλογικής Νομοθεσίας στο Εκλογικό Τμήμα 314Α της Θεσσαλονίκης, ενώ επίσης ένσταση κατατέθηκε και στο εκλογικό τμήμα 1000- Σχολή Κωφαλάλων, Δερβενακίου και Πίνδου, Κοντόπευκο, Αγία Παρασκευή Αττικής.
Δ) Πέραν τούτων παρότι το Κόμμα μας είναι εκπροσωπούμενο στην Ευρωβουλή, σύμφωνα και με την ΚΥΑ με ΑΠ 1243 για τους όρους και τις προϋποθέσεις προβολής των πολιτικών κομμάτων κατά την προεκλογική περίοδο, εντούτοις το Υπουργείο Εσωτερικών, κατά παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας, αρνήθηκε να επιτρέψει την εγκατάσταση τερματικού της Singular Logic στα γραφεία μας για την παρακολούθηση των αποτελεσμάτων των Ευρωεκλογών, όπως δικαιούται.
Τελικά μετά από καταγγελίες μας αναγκάστηκε να συμμορφωθεί με τις επιταγές του νόμου.
Ε) Τέλος η περίφημη Singular Logic παρά τις διαμαρτυρίες μας επί τέσσερις τουλάχιστον ώρες κατά την μετάδοση των επίσημων αποτελεσμάτων δεν προχωρούσε στην ορθή αναγραφή του ονόματος του Κόμματός μας με αποτέλεσμα να αποκρύπτεται από το τηλεοπτικό κοινό η πλήρης ονομασία του Κινήματός μας δηλαδή ΕΛΛΑΔΑ Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ, ενώ σε σχέση με άλλα Κόμματα αναφερόταν ο πλήρης τίτλος τους. Τελικά ω του θαύματος μόλις καταγγείλαμε την Singular Logic live στην ΕΡΤ το πρόβλημα λύθηκε.
Για άλλη μια φορά καταγγέλλουμε τις παραπάνω παραβιάσεις της εκλογικής νομοθεσίας και επιφυλασσόμαστε να ασκήσουμε όλα τα νόμιμα δικαιώματά μας ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων.
Επιπλέον επισημαίνουμε ότι θα ελέγξουμε επισταμένα και τα αποτελέσματα τα οποία ενσωματώνονται ηλεκτρονικά στην Επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών καθώς έχουν γνώση οι φύλακες.
Τέλος καλούμε ξανά τους φίλους του Κινήματός μας και όλους τους Έλληνες πολίτες να μας ενημερώσουν για κάθε παρατυπία της εκλογικής νομοθεσίας που υποπίπτει στην αντίληψή τους στα τηλέφωνα 2103254048, 2103254433, 2310522246, 2810300421 και στο email notismarias@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια