Header Ads

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ / Β.Νανόπουλος / Ομιλία στα Εγκαίνια του Εκλογικού του Κέντρου : Δεν θα προδώσω την ελπίδα σας ποτέ, η Αλλαγή για το δήμο Κορινθίων ξεκίνησε!



Ήταν μια συγκέντρωση που πιστοποίησε την σχέση εμπιστοσύνης που ο Βασίλης Νανόπουλος και η «Συμμαχία Πολιτών» έχτισαν με τους πολίτες του δήμου τα τελευταία 5 χρόνια. Μια σχέση που δεν κλονίστηκε από την ήττα των λίγων ψηφοδελτίων, που δεν διερράγη από τις μεγάλες πιέσεις, που δεν υπέκυψε σε θέσεις δελεαστικές! Μια σχέση που στηρίζεται στην ελπίδα για την πολυπόθητη αλλαγή στο Δήμο Κορινθίων! Στην γνώση του επικεφαλής και των συνεργατών του, στην εμπειρία, στο όραμα που έχουν για έναν άλλο Δήμο, για έναν Δήμο Ευρωπαϊκό, ένα δήμο για όλους! Για ένα Δήμο που δεν θα αρκείται στο αυτονόητο, αλλά θα στοχεύει πολύ ψηλότερα ! «Δεν θα σας προδώσω ποτέ, δεν θα προδώσω την ελπίδα σας» είπε ο Βασίλης Νανόπουλος ευχαριστώντας τους συνεργάτες, τους υποψηφίους, τους πολίτες που στέκονται αταλάντευτα και αδιαπραγμάτευτα στο πλευρό του και που πλέον είναι πολλοί περισσότεροι από εκείνους που στήριζαν το 2014.
Γι αυτό και η συγκέντρωση της Παρασκευής ήταν μεγαλειώδης!
«Σήμερα μιλήσατε εσείς, με αυτήν την μεγαλειώδη συγκέντρωση! Υπάρχει κανείς ν αμφιβάλει πια ποία είναι η 1η δημοτική παράταξη στο δήμο; Είναι η Συμμαχία Πολιτών, είστε εσείς. Η αλλαγή στο δήμο Κορινθίων είναι κοντά, το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω! Όλοι οι Κορίνθιοι είναι κοντά μας!
Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου! Που είστε εδώ! Πους είστε μαζί μου τόσα χρόνια στο δήμο Κορινθίων!
Πριν από 5 χρόνια σ αυτόν εδώ το χώρο ξεκινήσαμε εγκαινιάσαμε το εκλογικό μας κέντρο ακριβώς απέναντι. Αλλά υπάρχει μια διαφορά. Τότε ο κόσμος ήταν πολύ λιγότερος, σήμερα εδώ είμαστε πολύ περισσότεροι.
Ευχαριστώ θερμά τους υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, τους ευχαριστώ που αντιστάθηκαν σε δελεαστικές προτάσεις, σε πιέσεις από κάθε πλευρά, τους ευχαριστώ που στέκονται δίπλα μου και θα στέκομαι και εγώ δίπλα τους, δεν θα τους προδώσω ποτέ!
Ευχαριστώ τους απλούς πολίτες, που είναι συνεχώς κοντά μας! Που δεν ακούν σειρήνες που θέλουν να τους μεταφέρουν πότε στη μια και πότε στην άλλη πλευρά. Που έχουν κρίση, που έχουν σκέψη και ξέρουν τι ζητάνε! Και αυτοί οι άνθρωποι θα είναι μαζί μας ως τις εκλογές, και μετά από αυτές. Είναι οι απλοί άνθρωποι που μας εμπιστεύονται! Και η σχέση εμπιστοσύνης που ξεκίνησε πριν από 5 χρόνια θα συνεχιστεί για πολλά ακόμα! Και ο ίδιος εγώ, παρά το ότι δέχτηκα δελεαστικές προτάσεις δεν πρόδωσα τους ανθρώπους του 49,98 % που ήταν μαζί μου και με ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές.
Από αυτήν την έντιμη σχέση εμπιστοσύνης είμαι σίγουρος πως θα προκύψει κάτι καλό για το δήμο Κορινθίων.
Από εμένα δεν θα έχετε ψεύτικες υποσχέσεις γιατί υπάρχουν και ακούγονται τελευταία πολλές!
Τώρα όλοι γνωρίζουν ότι η μόνη παράταξη πουεγγυάται την αλλαγή είναι η «Συμμαχία Πολιτών». Η μόνη που ως σήμερα δεν έχει ευθύνες, που δεν έχει ασκήσει εξουσία στο δήμο Κορινθίων. Γιατί κάποιοι άνθρωποι, είτε μαζί με τον κ.Πνευματικό είτε χωριστά για πολλά χρόνια είχαν την ευθύνη για το δήμο και τις επιλογές που έγιναν.
Εμείς λέμε θα κάνουμε αλλαγήσε πρόσωπα και πρακτικές, θα κάνουμε καλύτερο το δήμο!
Είμαστε η μόνη παράταξη της αλλαγής , οι άλλοι συνδυασμοί επιδιώκουν τη συνέχεια .
Αυτό που μας στερήθηκε με την προηγούμενη εκλογή θα το καταφέρουμε σε ένα περίπου μήνα από σήμερα!
Έχουμε υψηλούς στόχους για το δήμο! Για εμάς τα αυτονόητα δεν είναι όραμα και στόχος. Θα τακτοποιηθούν σε λίγες εβδομάδες μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας!
Το όραμα μας είναι πολύ ψηλότερο, οι στόχοι μας πολύ συγκεκριμένοι!
Θέλουμε ο δήμος Κορινθίων να είναι ένας σύγχρονος ευρωπαϊκός δήμος. Μεποιότητα υπηρεσιών πουθα ζηλεύουν και άλλοι δήμοι στη χώρα!
Οι υπηρεσίες θα είναι υψηλού επιπέδου
Η καθημερινότητα θ αλλάξει πολύ σύντομα προς το καλύτερο
Θα βάλουμε τις βάσεις για μια ανάπτυξη οικονομική που έχουν ανάγκη οι άνεργοι, οι νέοι που σκέφτονται να φύγουν και εμείς θα φροντίσουμε με τη δουλειά που θα κάνουμε, τις υποδομές που θα δημιουργήσουμε, να μείνουν εδώ κοντά στους γονείς τους!
Εμείς, δεν έχουμε καμία εξάρτηση από συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα ούτε δεσμεύσει κομματικές.
Οι επιχειρήσεις που έχουν προνομιακή σχέση με το δήμο ποτέ δεν ήταν μαζί μας, πάντα ήταν απέναντι μας!
Εμείς θέλουμε ένα δήμο Κορινθίων για όλους. Σε προμήθειες , έργα και υπηρεσίες
Μακριά από εμάς η συναλλαγή και η διαπλοκή
Εμείς δεν έχουμε καταδικαστικές αποφάσεις, δεν επιδιώξαμε να ποινικοποιήσουμε τις δράσεις μας .
Μιλώ για εμένα και τους συνεργάτες μου και θέτω σαν παράδειγμα ότι έχω ως σήμερα προφέρει από θέσεις ευθύνης, είτε στο Επιμελητήριο όπου εκεί η ιστορία , το έργο και η πορεία δεν μπορεί να διαγραφεί από κάποιους που μικρόψυχα μιλούν για πόρτες κλειστές
Η ιστορία του καθενός είναι εκείνη που έχει καταγραφεί με τις πράξεις του.
Και στον Ερυθρό Σταυρό υπηρέτησα για 25 χρόνια και πολλοί δεν το γνωρίζουν ήμουν και Αντιπρόεδρος μαζί με την κ.Καραθανάση την Ευαγγελία. Γιατί η προσφορά δεν διαφημίζεται.
Η απερχόμενη δημοτική αρχή έκλεισε τον κύκλο της. Ο κ.Πνευματικόςπρέπει να φροντίσει για την υστεροφημία του. Δεν μηδενίζω σε καμμιά περίπτωση το έργο του . Όμως οι συνεργάτες του και ο ίδιος ότι είχαν να δώσουν το έδωσαν. Κούρασαν και κουράστηκαν, γι αυτό και δεν λειτουργεί ο δήμος. Όποιος έχει αμφιβολία ας κοιτάξει λίγα βήματα από εδώ στην κεντρική πλατεία! Και ο κ.Πνευματικός με 25 χρόνια ανάμειξη στα δημοτικά θέματα δεν κατάφερε να φτιάξει μια σωστήσύμβαση και να την εκτελέσει. Και αν είναι δέσμιο το κέντρο της πόλης! Αν μας άκουγε η πλατεία θα είχε ολοκληρωθεί!
Στο ότι δεν λειτουργεί ο δήμος δεν νομίζω να διαφωνεί και κανένας! Υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις, στην πλατεία, στο εργοστάσιο απορριμμάτων. Εργάτες εκεί συνελήφθησαν γιατίγίνονταν έργα χωρίς άδειες. Και λέει ότι φταίει ο Νανόπουλος και ο Σταυρέλης. Κανείς δεν φταίει εκτός από εκείνον που έχει την ευθύνη του δήμου και αυτός είναι κ.Πνευματικός!
Αν θέλει κάποιος να κάνει μια προμήθεια , αργεί χρόνια να υλοποιηθεί
Οι εργαζόμενοι περιμένουνεξοπλισμό και είδη πρώτης ανάγκης πολύ καιρό, και λέει φταίνε οι εργαζόμενοι
Στρατόπεδο, τόσες πόλεις έχουν πάρει κομμάτια ή ολόκληρο τοστρατόπεδο για αξιοποίηση εμείς ακόμα δεν έχουμε υποβάλλει φάκελο
Έλεγα τον Οκτώβριο για αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων., το ΕΣΠΑ. Και το έλεγα γιατί είμαι από τους λίγους ανθρώπους στη χώρα που γνωρίζουν πως υλοποιούνται αυτά τα προγράμματα και είχα προτείνει τότε για πολλά προγράμματα, ένα ήταν η αξιοποίησητων παραλιών, 4 παραλίες με 100% χρηματοδότηση μπορεί να βελτιωθούν και για ΑΜΕΑ και για όλους. Για υψηλού επιπέδου πρόσβαση. Ο Δήμος Λουτρακίου πήρε και τις 4 επιδοτήσεις, ο δήμος Κορινθίων δεν έχει ετοιμάσει ακόμα το φάκελο. Φταίνε οι υπάλληλοι; Όχι!
Πρέπει λοιπόν ο δήμος τα προβλήματα να τα αντιμετωπίσει με ριζικά διαφορετικό τρόπο
Η Διοίκηση χρειάζεται εκσυγχρονισμό!
Εγώ εφόσον με την ψήφο σας είμαι Δήμαρχος θα εμπιστευτώ τους εργαζόμενους γιατί είναι αξιόλογοι! Θα τους εκπαιδεύσουμε θα τους δώσουμε αρμοδιότητα και ευθύνη! Αυτό λέει η κοινή λογική αλλά δεν συμβαίνει και γι αυτό όλα πηγαίνουν πολύ αργά στο δήμο !
Για καθαριότητα, πεζοδρόμια, πεζοδρόμους να μιλήσω; Είναι πολλά που αποδεικνύουν ότι δεν λειτουργεί όπως έπρεπε. Να σας θυμίσω την κλειστή δημοτική αγορά και ποιος είναι δήμαρχος τόσα χρόνια ;
Έχετε δει στο λιμάνι να γίνονται έργα;
Κάτι για τον τουρισμό; Σ άλλους δήμους προχωρούν υποδομές και διαφημιστικές προσπάθειες, εδώ τίποτα!
Υπάρχουν χαμένες ευκαιρίες. Είναι ο δήμος Κορινθίων ο δήμος των μεγάλων χαμένων ευκαιριών. Και επειδή υπάρχουνσυμπολίτες που περούν δύσκολα θα έπρεπε ο δήμος να συνεργαστεί πιο στενά με την Εκκλησία για ν ανακουφίσει εκείνους που έχουν υποστεί συνέπειες οικονομικής κρίσης.
Να μιλήσω για ασφάλειας ότι πολλοί από τους συμπολίτες σε χωριά όπως τα Εξαμίλια, αλλά και στην πόλη δεν κοιμούνται ήσυχα τα βράδια από το φόβο εισβολής και διάρρηξης, όταν πηγαίνουντα κτήματα τους πηγαίνουν πολλοί μαζί από το φόβο επίθεσης, ή με ο φόβο μήπως έχει χαθεί ο εξοπλισμός τους.
Είχαμε πει για συγκεκριμένες ενέργειες πέρυσι στα Εξαμίλια. Δεν έχει γίνει τίποτα! Η επιτροπή πρόληψης της εγκληματικότητας δεν λειτουργεί , η ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την ιδιωτική ασφάλεια δεν υλοποιήθηκε ποτέ!
Όλα αυτά τα χρόνια δεν κάναμε στείρα αλλά εποικοδομητική αντιπολίτευση. Στηρίξαμε έργα , πως θα μπορούσαμε να διαφωνήσουμε σε ένα καινούργιο νηπιαγωγείο, σ ένα ΚΕΠ στο συνοικισμό… Πήγαμε ένα βήμα παραπάνω όμως και προτείναμε μηχανήματα τύπου ΑΤΜ για απόδοση πιστοποιητικών κτλ σε πολίτες 24 ώρες το 24ωρο .
Να μιλήσουμε για το νερό στον Άσσο; Πριναπο 5 χρόνια το είχε υποσχεθεί αλλά διακόπηκε η ροή του μετά τις εκλογές .
Να πούμε για την αποχέτευση που δεν υπάρχει και θα έρθουν πρόστιμα από 2022;
Την καθυστέρηση στα γενικά πολεοδομικά σχέδια; Δεν μπορεί σε περιοχές ούτε 3 χλμ από το κέντρο όταν βρέχει οι δρόμοι να είναι αδιάβατοι. Χρειάζονται αναπλάσεις, πλατείες, δρόμοι ώστε να έχουμε πολιτισμένες και ζηλευτές περιοχές!
Για όλα αυτά υπεύθυνος που δεν έγιναν είναι ο σημερινός δήμαρχος αυτοί που τονστηρίζουν ,αυτοί που τον στήριξαν ακόμα κι αν έχουν αποχωρήσει
Το ίδιο και όσοι είχαν ευθύνη σε άλλο βαθμό αυτοδιοίκησης, να μας πουν πόσα έργα έγιναν στο δήμο Κορινθίων από δική τους πρωτοβουλία.
Τι θα φέρει η Συμμαχία Πολιτώνστο δήμο;
Προστιθέμενη αξία που η εμπειρία και η γνώση του επικεφαλής ,των υποψηφίων και των ενεργών πολιτών μπορούν να προσφέρουν
Αναρτούμε τα βιογραφικά με λεπτομέρεια και αξιοπιστία. Το βιογραφικό μου αναφέρει συγκεκριμένα τι πτυχίο κατέχω, πότε το έλαβα και από πού!
Και υπάρχουν πολλοί που δηλώνουν ανακριβήστοιχεία για τις σπουδές τους. Τις γνώσεις που απέκτησα μπορώ να τις προσφέρωστο δήμο, τις σύγχρονες μεθόδους που σπούδασα και άσκησα, είμαι ο μόνος που έχω μακρά εμπειρία διοίκησης στον ιδιωτικό τομέα σε μεγάλο αριθμό εργαζομένων και σε πολλές χώρες ταυτόχρονα
Οι συνεργάτες μου στα 5 έτη που είμαστε στην αντιπολίτευση ήμασταν κοντά στους πολίτες . ξέρουμε τα προβλήματα και συζητήσαμε μαζί τους τις λύσεις. Δεν κάνουμε τώρα περιοδεία στα χωριά για να μας που ποια είναι τα προβλήματα και δεν παριστάνουμε τους σωτήρες.
Και αφού τα μάθουν να μας πουν πόσο θ αντέξουν τις πιέσεις για να αποφύγουν τις λύσεις. Εγώ το έχω αποδείξει. Δεν είμαι εξαρτώμενος, δεν δέχομαι πιέσεις,
Η μόνη δέσμευση είναι απέναντι στους ψηφοφόρους καιστο πρόγραμμα μας.
Θα φέρουμε τη διαφάνεια παντού και θα υπάρχει λογοδοσία. Πόσο δύσκολο είναι κάθε τέλος χρονιάς να υπάρχει και μια ενημέρωση με το λογαριασμό του νερού ;
Να ξέρουμε τι έγινε τη χρονιά που πέρασε.
Εμείς φέρνουμε νέο ύφος και νέο ήθος! Αυτό που λέμε το φως στο δήμο και θα διώξουμε τοσκοτάδι και καταλαβαίνετε τι εννοώ!
Σε λίγες εβδομάδες το επίπεδο ποιότητας θ αλλάξει. Η Συμμαχία θα δημιουργήσει ένα δήμο για όλους
Είμαστε ένας ανεξάρτητος συνδυασμός που απευθύνεται σε όλους τους δημότες!
Σεβόμαστε την κρίση τους, την προτίμηση τους!
Θα επιδιώξουμε ανάπτυξη με κοινωνική αλληλεγγύη, όλες οι δομές θα βελτιωθούν, δεν αντέχουμε άλλες χαμένες ευκαιρίες
Θα μπορούσε ο δήμος να έχει γραφείο αγροτικής ανάπτυξης, για να συμβουλεύει τους αγρότες ποιες καλλιέργειες θα προτιμήσουν, τι μέθοδο θα προτιμήσουν, πως θα αποσπάσουν υποστήριξη από τα ευρωπαϊκά προγράμματα.
Εκείνο που κάναμε πρόσφατα ήταν το στοιχειώδες, να συγκρίνουμε το δήμο με άλλους δήμους. Να δούμε την ποιότητα των υπηρεσιών αλλά και το κόστος. Τι αποδείχτηκε; Ο δήμος χωρίς να έχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες είναι ο ακριβότερος. Δεσμεύομαι ότι η δική μας αγροτική αρχή με σύγχρονο τρόπο διοίκησης θα μειώσει το κόστος λειτουργίας του δήμου και τα δημοτικά τέλη.
Για τις εργαζόμενες μητέρες δεσμευόμαστε ότι στην καλοκαιρινή περίοδο θα υπάρχουν τμήματα δημιουργικής απασχόλησης για να μπορούν οι εργαζόμενες να διευκολυνθούν
Για τον τουρισμό, έχει φτάσει η περίοδος και η τουριστική επιτροπή του δήμου δεν έχει συνέλθει. Εμείς λέμε ότι πρέπει να υπάρχει εταιρία τουριστικής ανάπτυξης με συμμετοχή Επιμελητηρίου επιχειρήσεων και άλλων φορέων. Έχουμε αξιοποιήσει το θρησκευτικό αρχαιολογικό τουρισμό; Το θαλάσσιο μέτωπο;
Δεν έχει καταφέρει ο δήμος να καταπολεμήσει ούτετα κουνούπια που ταλαιπωρούν πολλές περιοχές ! Και λέει ο κΠνευματικός είναι αρμοδιότητα της περιφέρειας, και αυτό λέει συνεχώς!
Είτε είναι είτε όχι τοαποτέλεσμα μετράει! Εμείς θα βρούμε την λύση και με έξοδα του δήμου!
Η κακή προσωπική σχέση που είχε ο δήμαρχος με τον περιφερειάρχη δημιούργησεπροβλήματα
Εγώ θα έχω θεσμική σχέση με τον περιφερειάρχη , δεν είναι προσωπική υπόθεση του καθενός ο δήμος κορινθίων.
Όποιος δημότης έχει παράπονο θα έχει συμπαραστάτη. Επειδή εγώ έχω αρχές και πάγιες θέσεις αυτό που είπα στο ΔΣ και δεν το δέχτηκε η πλειοψηφία, πρέπει να υπάρχει συνήγορος του δημότη. Αυτό θα κάνουμε εμείς! Τα παράπονα γρήγορα θα τακτοποιούνται!
Στα τοπικά συμβούλια
Αποτελεί στρατηγική μας επιλογή οι τοπικές κοινότητες να έχουν την επιλογή των προσώπων. Στηρίζουμε τους ανεξάρτητους συνδυασμούς που θα δημιουργηθούν. Και τους ανθρώπους που ταιριάζουμε τη φιλοσοφία το πρόγραμμα και τις αρχές μας και είναι υποψήφιοι σε αυτούς ! Εκτός από την πρωτεύουσα του δήμου , εδώ θα έχουμε συνδυασμό με την επωνυμίαμας
Στο μέλλον ως τις εκλογές θ αναλύσουμε το πρόγραμμα μας. Στο εκλογικό μας κέντρο, σε επαφή με υποψηφίους θα μάθετε λεπτομέρειες και θ ακούσουμε και τη δική σας πρόταση.
Έχουμε στο συνδυασμό μας έμπειρα στελέχη αυτοδιοικητικούς και πολλά νέα πρόσωπα
Έχουμε εμπειρία,γνώση και διάθεση να φέρουμε αλλαγή και πρόοδο Έχουμε χρόνο να προσφέρουμε ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά μας σε όλους μας
Εμείς ενώνουμε δυνάμεις, δεν θεωρούμε εχθρούς τους άλλουςσυνδυασμούς. Είναι εκλογικά αντίπαλοι ως τις εκλογές .Μέχρι τις εκλογές θα έχουμε μάχη πολιτισμένη μάχη όπως πρέπει, μάχη σπίτι - σπίτι για να μην συμβεί αυτό που έγινε για ελάχιστες ψήφους το 2014 - ο δήμος να χάσει την ευκαιρία να βελτιώσει την καθημερινότητά του και να έχει εμάς σαν δημοτική αρχή. Το κάνουμε με σεβασμό στον αντίπαλοκαι με επιχειρήματα
Τη λάσπη και τα ψέματα θα τα πολεμήσουμε
Υπάρχουν πολλά θα δείτε περισσότερα .Το σύστημα δεν θα παραδώσει εύκολα την εξουσία
Έχει τα χρήματα τα μέσα και τον τρόπο να μας δυσκολέψει . Όμως το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, οι απλοί πολίτες είναι μαζί μας
Εκφράζουμε την ελπίδα τους για ένα καλύτερο δήμο και δεν έχουμε το δικαίωμα να την διαψεύσουμε , πρώτος εγώ και μετά όλοι εσείς
Οφείλουμε να αγωνιστούμε για όσα πιστεύουμε και όσα αξίζουμε
Ενώνουμε δυνάμεις, πάμε μπροστά για έναν καλύτερο δήμο Κορινθίων.

Σχετικό βίντεο


Δεν υπάρχουν σχόλια