Header Ads

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019



Η Νέα Πελοπόννησος θα είναι δυναμικά παρούσα και στις εκλογές του 2019



«Η Νέα Πελοπόννησος θα είναι δυναμικά παρούσα και στις εκλογές του 2019, συνεχίζοντας την πρωτοπορία των πολιτικών υπερβάσεων και συνθέσεων» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και επικεφαλής της παράταξης της Νέας Πελοποννήσου κατά τη συνάντηση των μελών της που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017.
Ο κ. Τατούλης προσδιόρισε την πολιτική στόχευση της παράταξης για την επόμενη διετία και ανακοίνωσε ότι εντός του προσεχούς διαστήματος θα πάρει σάρκα και οστά η «δεξαμενή πολιτικής σκέψης» (think tank) της Νέας Πελοποννήσου, ώστε να αναπτύξει και να εμβαθύνει ακόμα περισσότερο το δημόσιο πολιτικό διάλογο με την κοινωνία.
«Η συλλογικότητα της δράσης και έκφρασής μας και το υψηλό πολιτικό προφίλ της παράταξής μας έχει αναμφίβολα αποτελέσει τον πιλότο πολλών και σημαντικών πολιτικών πρωτοβουλιών στη χώρα» τόνισε ο κ. Τατούλης.
Αφού επανέλαβε την πάγια θέση του ότι ο Καλλικράτης αποτελεί τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση της χώρας τις τελευταίες δεκαετίες, ο κ. Τατούλης σημείωσε ότι οι αλλαγές του θεσμού αυτού θα πρέπει να έχουν σαφή στόχευση στην ενίσχυση των αρμοδιοτήτων της αιρετής Περιφέρειας και στην εδραίωση της περιφερειακής πολιτικής κουλτούρας.
«Η μετάβαση από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση», ανέφερε ακόμα ο κ. Τατούλης «αποτελεί σαφώς μια ακόμα πολιτική πρωτοβουλία μας, η οποία υιοθετείται πλέον ολοένα και πιο δυναμικά, τόσο από την Ένωση Περιφερειών, όσο και από την Κυβέρνηση, καθώς αποτελεί τον πυρήνα της πρότασής της για την αναθεώρηση του Καλλικράτη. Αποτελεί άλλωστε τη μόνη ικανή συνθήκη εκπλήρωσης της πιο βασικής δημοκρατικής αρχής για να θέσει στο προσκήνιο και στο επίκεντρο των αποφάσεων τον πολίτη».
Ο κ. Τατούλης εξέφρασε επίσης την άποψή του υπέρ μιας «χαλαρής ομοσπονδιοποίησης» με κύρια την ευθύνη των Περιφερειών στο μοντέλο ανάπτυξής τους, αλλά και ενίσχυσης του υγιούς ανταγωνισμού μεταξύ τους ώστε να υιοθετούνται βέλτιστες πρακτικές, «για να μπορέσει η χώρα να έχει μέλλον».

Ο κ. Τατούλης, αφού ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον απερχόμενο Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χαράλαμπο Σκούρο για τον εξαιρετικό τρόπο και ήθος που υπηρέτησε το Περιφερειακό Συμβούλιο, πρότεινε για τη θέση του νέου Προέδρου τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Ηλία Στρατηγάκο, πρόταση η οποία έγινε ομόφωνα δεκτή.





Κωνσταντίνα Νικολάκου: «Ψήφο εμπιστοσύνης και από τη Ryanair στην Περιφέρεια Πελοποννήσου»



Με αφορμή την επίσημη ανακοίνωση της επικεφαλής Sales & Marketing της αεροπορικής εταιρείας Ryanair κας. Chiara Ravara όσον αφορά τα 4 νέα δρομολόγια σύνδεσης του Διεθνή Αερολιμένα Καλαμάτας με το Λονδίνο (Στάνσεντ), Μιλάνο (Μπέργκαμο), Πίζα και Σόφια έως και τον Μάρτιο του 2020, η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου κα Κωνσταντίνα Νικολάκου δήλωσε:
«Η ικανοποίηση μας ως Περιφερειακή Αρχή για την επίσημη πλέον ανακοίνωση της Ryanair είναι μεγάλη, με δεδομένο ότι επιστρέφει στην Πελοπόννησο μια από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες διεθνώς. Καταφέραμε μέσα απόστρατηγικές συνεργασίες και συνέργειες να ανατρέψουμε την προηγούμενη αρνητική κατάσταση που είχε δημιουργήσει συγκεκριμένη δημοτική αρχή η οποία δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον υπεύθυνο για την Ανατολική Μεσόγειο κ.Νικόλαο Λαρδή για τη συνεργασία και την ολοκλήρωση του εγχειρήματος. Οι συλλογικές μας προσπάθειες και η ακατάπαυστη εργασία μας αποδίδει.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα στηρίξει με κάθε τρόπο την επένδυση της Ryainair στην Πελοπόννησο. Συνεργαζόμαστε και αποτελούμε πλέον αξιόπιστο συνομιλητή των μεγαλύτερων αεροπορικών εταιρειών διεθνώς.

Με γνώμονά μας τη συνεργασία καταφέραμε στα χρόνια της κρίσης να πετύχουμε 17% μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης της επιβατικής κίνησης, εκτόξευση κατά 1843% σε συνδεσιμότητα την τελευταία δεκαετία του Διεθνή Αερολιμένα Καλαμάτας και 157.4 εκ ευρώ τα οφέλη στην οικονομία της Περιφέρεια Πελοποννήσου.



Κατάθεση συνδυασμού Νέα Πελοπόννησος-Πέτρος Τατούλης


Την Κυριακή 5 Μαΐου κατατέθηκε με δικαστικό αντιπρόσωπο στο πρωτοδικείο Τρίπολης ο συνδυασμός Νέα Πελοπόννησος - Πέτρος Τατούλης.
Τη δήλωση κατάρτισης συνδυασμού υπογράφει ο επικεφαλής του συνδυασμού, υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης .
Ο συνδυασμός θα συμμετάσχει στις εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 για την ανάδειξη Περιφερειάρχη και Περιφερειακών Συμβούλων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Το έμβλημα του συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ» αποτελείται από 5 τετράγωνα διαφορετικού χρωματισμού, κάθε ένα από τα οποία διαιρείται στα δύο συστατικά του τρίγωνα. Τα πέντε τετράγωνα διατάσσονται κατά τρόπο που δημιουργούν ως σύνολο το αρχίγραμμα της Πελοποννήσου, το κεφαλαίο γράμμα πι (Π) και συμβολίζουν τους πέντε νομούς Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Λακωνία, Μεσσηνία.
Το έμβλημα, κάτω από το σχεδιαστικό μέρος του, φέρει τον διακριτικό τίτλο του συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος» στον άνω στίχο και το όνομα του υποψήφιου περιφερειάρχη «ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ» στον κάτω στίχο σε μαύρο χρώμα.
Ο Συνδυασμός μας έχει ως εξής:

ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΠΕΤΡΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ,
Υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου
Υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι

Εκλογικής Περιφέρειας Κορινθίας

ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΙΟΣ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
ΓΚΑΤΖΙΟΥΦΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΓΚΙΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΔΡΟΥΓΚΑΣ ΦΩΤΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΙΩΑΝΝΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΛΙΤΣΑ) του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΚΟΥΤΜΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΑ (ΕΒΙΤΑ) του ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ
ΜΠΑΓΚΑ ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ (ΓΙΩΤΑ) του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ
ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
ΠΕΤΡΙΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΠΕΤΡΟΥ

Υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Εκλογικής Περιφέρειας Αργολίδας δώδεκα (12) υποψήφιοι

Υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Εκλογικής Περιφέρειας Αρκαδίας δώδεκα (12) υποψήφιοι

Υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Εκλογικής Περιφέρειας Λακωνίας δώδεκα (12) υποψήφιοι


Υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Εκλογικής Περιφέρειας Μεσσηνίας είκοσι (20) υποψήφιοι






Συλλυπητήριο μήνυμα Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για την απώλεια του Αντώνη Κουκουλά


«Με βαθύτατη οδύνη πληροφορήθηκα την αδόκητη απώλεια του Αντώνη Κουκουλά, μιας ισχυρής προσωπικότητας, με πλούσιο συγγραφικό έργο και ενεργό συμμετοχή στoν κοινωνικό και πολιτικό βίο. Διέθετε άριστη γραφή και λόγο και άφησε δυνατό το αποτύπωμά του στην περιοχή του Λουτρακίου και της Περαχώρας, με το έντονο και διαρκές ενδιαφέρον του. Το συγγραφικό έργο που αφήνει αποτελεί σπουδαία παρακαταθήκη.
Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Πέτρος Τατούλης


Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Δεν υπάρχουν σχόλια