Header Ads

ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΪΟΥ 2019 : Μερικές σταράτες κουβέντες ενός Κορίνθιου ψηφοφόρου


Τελευταία ώρα έκδοσης έλαβα την πάρα κάτω επιστολή με την παράκληση να δημοσιευθεί στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας μας:

Προς τα τοπικά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας

Κύριοι, όλοι εμείς οι Κορίνθιοι, σ΄ αυτές τις Ευρωεκλογές και τις Αυτοδιοικητικές εκλογές της Κυριακής, διαπιστώσαμε μία αναγκαία αλήθεια πού ήταν το ζητούμενο. Είχαμε την ψευδαίσθηση πως οι ψηφοφόροι, οι Έλληνες πολίτες έπαψαν να ενδιαφέρονται για την πολιτική, τους πολιτικούς και τα Κοινά του τόπου. Ήλθαν όμως οι εκλογές της προηγούμενης Κυριακής και διέψευσαν αυτή την άϋλη αίσθηση που είχε διοχετευθεί εντέχνως από αυτούς που έχουν ασυλία στο να κοροϊδεύουν τον Ελληνικό Λαό και να τον πηγαίνουν όπου αυτοί επιθυμούν.
Οι ψηφοφόροι έδωσαν το μάθημά τους, έστειλαν το δικό τους μήνυμα σε επώνυμους παραλήπτες, τοπικούς Συνδυασμούς και κόμματα. Ανέτρεψαν με την ψήφο τους σχέδια επί σχεδίων με οσμή ιδιοτέλειας, διασπαστές παρατάξεων και είπαν επιτέλους όχι στα κατεστημένα πολυετούς διαχείρισης των κοινών.
Ο καθένας από εμάς, που διαθέτουμε την κοινή λογική διαπιστώσαμε ότι:
Το κυβερνών κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ήλθε, έπαιξε το ρόλο του, που ήταν να συνεχιστεί η πιο σκληρή λιτότητα, η εξαθλίωση της μεσαίας τάξης, η καπηλεία της έννοιας της Δημοκρατίας, η διαιώνιση του εμφύλιου διχασμού με αποκορύφωμα την αισχρή και μειοδοτική Συμφωνία της Μακεδονίας.
Στον χώρο των κομμάτων, είδαμε ότι ο Λαός δεν ξεχνά, γιατί με την ψήφο του έστειλε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τα πρόσωπα εκείνα που πλήγωσαν με τις πολιτικές τους πράξεις τον Ελληνικό Λαό, την Πατρίδα και ίσως ίσως και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Όποιοι συνεργάστηκαν με το κόμμα του Α.Τσίπρα, διαλύονται, ενώ οι επικεφαλής ένας ένας αποσύρονται με το στίγμα του πολιτικού καιροσκόπου ή εντολοδόχου ξένων κέντρων αποφάσεων.
Στον τομέα των προσώπων τόσο στην Ευρωβουλή, όσο και στην Αυτοδιοίκηση είδαμε ηχηρά ονόματα να μη ψηφίζονται όπως θα ανέμεναν οι ίδιοι, αλλά και η τοπική κοινή γνώμη. Βεβαίως είναι ενδεικτική σε ορισμένες περιπτώσεις η συναλλαγή ετερόδοξων υποψηφίων σε ανόμοια καθήκοντα, που ανέδειξαν ηλίου φαεινότερο το παιχνίδι που παίχτηκε στο «δούναι και λαβείν ψήφους».
Τέλος, να σταθώ σε ένα θέμα που θα πρέπει να μας απασχολήσει όλους. Βλέπουμε ότι σε μερικές χώρες, που διακρίνονται για την άτεγκτη τήρηση των κανόνων διαφάνειας, οι θητείες των Προέδρων Εθνών, Πρωθυπουργών, Δημάρχων και άλλων δημόσιων φορέων, είναι περιορισμένες σε δύο ή το πολύ τρεις. Στην Αμερική π.χ. ο Πρόεδρος επιτρέπεται να κατέχει τη θέση αυτή μόνο δύο θητείες. Εμάς εδώ, φτάσαμε στο σημείο η Τοπική Αυτοδιοίκηση να θεωρείται Πρωταθλήτρια της διαφθοράς επί δικαίων και αδίκων και να μη συμβαίνει τίποτα. Θα έπρεπε κάποτε η ίδια η Πολιτεία να βάλει φρένο στη διαιώνιση του φαινομένου «του ενός ανδρός διαχείρισης των κοινών».
Και για να μην πάμε μακριά, να αναφερθούμε στην περίπτωση του Δήμου Κορινθίων όπου ο σημερινός Δήμαρχος διεκδικεί το Δήμο για τέταρτη συνεχή θητεία. Δηλαδή με τα σημερινά δεδομένα θα πρέπει να επιτραπεί στον οποιονδήποτε θέλει να εργάζεται με γνώμονα την πελατειακή σχέση γαντζωμένος στην πολυθρόνα του Δημάρχου. Το παράδειγμα αυτό το φέρνω όχι για να κακοχαρακτηρίσω ή να ρίξω κάποια σκιά στην πολιτεία του σημερινού Δημάρχου, ο οποίος έχει στο ιστορικό του δημοτικό ισοζύγιο με πλεόνασμα το θετικό του έναντι των αρνητικών σημείων έργου. Νομίζω όμως ότι έδωσε στο δήμο ότι είχε να δώσει. Καιρός είναι να δει ο τόπος και άλλες εκδοχές, που ίσως αποβούν προς όφελος του τόπου και των δημοτών.
Η μονοπώληση της αυθεντίας, δημιουργεί κατεστημένη κατάσταση, που δεν ωφελεί, ούτε τον ενδιαφερόμενο, ούτε τον Δήμο, ενώ παράλληλα στραγγαλίζει φιλότιμες και νόμιμες φιλοδοξίες έντιμων συνεργατών του. Ο καθένας από εμάς, ας αναλογιστεί τις ευθύνες του…

Με κάθε εκτίμηση προς την εφημερίδα

ΔΚ

(Τα στοιχεία διαθέσιμα)

Δεν υπάρχουν σχόλια