Header Ads

ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ : Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Κορινθίων ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ δεσμεύεται ότι ένα μέρος της Κοινωνικής Πολιτικής που θα ασκήσει την τετραετία 2019 – 2013 θα αφορά : ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ


Ο Δήμος Κορινθίων είναι από τους πρώτους δήμους της χώρας σε ακριβά δημοτικά τέλη, για το λόγο αυτό:
-Μειώνουμε τα δημοτικά τέλη καθαριότητα, φωτισμού κατά 25%
-Μειώνουμε το τέλος ύδρευσης 20% κατά μέσο όρο
-Μειώνουμε τα δημοτικά τέλη νεκροταφείων 50%
-Μειώνουμε τα δημοτικά τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χώρων 40%
-Απαλλάσσουμε τους νέους επαγγελματίες (μέχρι 35 ετών) από τα δημοτικά τέλη για τρία χρόνια και τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι 50% μειωμένα από τα ισχύοντα.
-Απαλλάσσουμε τους επαγγελματίες που θα ανοίξουν επιχείρηση τα προσεχή δύο χρόνια, για τρία χρόνια και τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι μειωμένα 50% σε σχέση με τα ισχύοντα.
-Επέκταση του θεσμού του Κοινωνικού Παντοπωλείου σε πολύ περισσότερους δικαιούχους άπορους δημότες σε όλες τις δημοτικές ενότητες και με περισσότερα είδη διατροφής.
-Επέκταση των συσσιτίων σε άπορους συνδημότες , με επιπλέον κονδύλια από το δημοτικό προϋπολογισμό
-Οικονομική βοήθεια στο Ευθύμειο Κέντρο Ατόμων με Αναπηρία και συνεργασία σε μόνιμη βάση για παροχή βοήθειας, στα πλαίσια άσκησης κοινωνικής πολιτικής.
-Εκπόνηση και εφαρμογή δημοτικού προγράμματος για τη Κοινωνική, Οικονομική και Πολιτιστική ένταξη των δημοτών με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:
1.Προσβασιμότητα υποδομών
2.Παροχή Υπηρεσιών στην Κοινότητα
3.Ενημέρωση-εθαισθητοποίηση
4.Πολιτική Προστασία για όλους
-Ο Δήμος δεσμεύεται για παραχώρηση χρήσης στέγης σε μισθωμένους χώρους από το Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία και συλλόγους ατόμων με αναπηρία (ΑΜΕΑ, Νεφροπαθών, Μεσογειακής Αναιμίας, Αυτισμού και Asperger κλπ)
-Λήψη Κοινωνικών Μέτρων προστασίας των Πολύτεκνων, Τρίτεκνων, ΑΜΕΑ, Μονογονεϊκών οικογενειών κλπ
-Στις προθέσεις μας είναι η χορήγηση επιδόματος πολυτεκνίας στις πολύτεκνες οικογένειες του Δήμου Κορινθίων, συμβάλλοντας στην επίλυση του δημογραφικού προβλήματος.
-Λειτουργία Δημοτικού Πτωχοκομείου, με παράλληλη στήριξη Υπνωτηρίου για τους άστεγους.
-Δημιουργία Δημοτικών Ιατρείων
-Συνεργασία και προγραμματική σύμβαση με την Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου για βελτίωση συντήρηση και επισκευές του Γηροκομείου Ανδρών Κορίνθου και οικονομική στήριξη σε ετήσια βάση για την εύρυθμη λειτουργία του .
-Οικονομική Στήριξη του θεσμού των Κοινωνικών φροντιστηρίων
-Δημιουργία υποδομών προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία στη θάλασσα χωρίς την προμήθεια SEATRAC
-Κατασκευή ραμπών άμεσης πρόσβασης στο νερό με τη χρήση πλωτών αναπηρικών αμαξιδίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια