Header Ads

Μαδρίτη : Ασταμάτητος ο Τσιτσιπάς, πέρασε στους «16»


Ο Ελληνας τενίστας μετά την κατά­κτηση του τίτλου στο Εστορίλ, επικρά­τησε με 2-0 σετ του Αντριάν Μαναρίνο και προκρίθηκε στους «16» του χωμάτι­νου Masters Mutua Madrid Open. 

08/05/2019 

In.gr Λαμπριάς 

Με την ψυχολογία στα ύψη και με φόρα από την κατάκτηση του τίτλου στο Εστορίλ της Πορτογαλίας, ο Στέφα­νος Τσιτσιπάς επικράτησε εύκολα με 2-0 σετ (6-2, 7-5) του Αντριάν Μαναρίνο και προκρίθηκε στους «16» του χωμάτινου Masters Mutua Madrid Open. Ο Ελληνας τενίστας ξεπέρασε το εμπόδιο του μαχη­τικού Γάλλου και πέτυχε την 5η σερί νί­κη του στο tour. Ο 20χρονος, παρά την κούραση από τα συνεχόμενα και δύσκο­λα παιχνίδια που έδωσε την περασμένη εβδομάδα στο Εστορίλ, πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και δεν άφησε πε­ριθώρια αντίδρασης στον αντίπαλό του. 
Ο «Τσιτσιφάστ» ολοκλήρωσε τον αγώ­να με 21 winners, με τον Μαναρίνο από την άλλη πλευρά να έχει 22 αβίαστα λά­θη και μόλις 11 winners. Παράλληλα, ο Στέφανος είχε 6 άσους, 23/29 κερδισμέ­νους πόντους στις πρώτες εκτελέσεις και 15/23 στις δεύτερες, ενώ έσωσε τα 3 από τα 4 break point που δημιούργη­σε ο 30χρονος Γάλλος. Στο πρώτο σετ ο Αντριάν Μαναρίνο μπήκε δυνατά και κα­τάφερε να «σπάσει» το σερβίς του Τσιτσι­πά για το 1-0. Ο Ελληνας τενίστας, ωστό­σο, απάντησε άμεσα και ισοφάρισε σε 1- 1. Στη συνέχεια οι δύο αθλητές κράτη­σαν τα σερβίς τους, μέχρι το 6ο γκέιμ. Σε εκείνο το σημείο ο Στέφανος έκανε μπρέικ και προηγήθηκε με 4-2, ενώ λί­γο αργότερα με νέο μπρέικ έκανε το 6-2 και το 1-0. Το δεύτερο σετ ήταν πιο κλει­στό, με τον Στέφανο, ωστόσο, να βρίσκει το μπρέικ που έψαχνε στο 12ο γκέιμ. Ο 20χρονος με 7-5 έκανε το 2-0 και πανη­γύρισε την πρόκρισή του στον τρίτο γύ­ρο, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Φερνάντο Βερντάσκο – Κάρεν Κατσάνοφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια