Header Ads

Μπούμερανγκ για την Κυβέρνηση Τσίπρα η … 13η (;) σύνταξη… Απέσυραν άρον άρον το σποτ με τη συνταξιούχο …


Κυριακή 19 Μαΐου 2019: Ο εμπαιγμός όπως επιχειρήθηκε από την κυβέρνηση με το προεκλογικό επίδομα που ονομάστηκε «13η Σύνταξη» μετατρέπεται σε μπούμερανγκ έχοντας εξοργίσει τους συνταξιούχους που διαπίστωσαν πηγαίνοντας στο ΑΤΜ ότι είναι κουτσουρεμένη. Το επιτελείο του Μαξίμου αναγκάζεται πλέον να μαζέψει άρον άρον το προεκλογικό σποτ με τη συνταξιούχο διαπιστώνοντας, μια εβδομάδα πριν τις εκλογές, ότι το θέμα γυρίζει σε βάρος του.
Το γεγονός πως δεν υπήρξε καμία αναφορά, ούτε από τον Αλέξη Τσίπρα όταν έκανε τη σχετική εξαγγελία, πως θα υπάρξουν κρατήσεις, μεταξύ αυτών και του ποσοστού 6% υπέρ υγείας, είχε οδηγήσει στο συμπέρασμα πως τα ποσά θα είναι όπως αυτά που ανακοινώθηκαν.Φτάνοντας όμως στο ΑΤΜ την Παρασκευή το βράδυ, όταν και πιστώθηκε το προεκλογικό επίδομα, διαπίστωσαν πως τα ποσά ήταν μικρότερα. Και για αυτούς που λαμβάνουν σύνταξη άνω των 500 ευρώ αλλά και για όσους λαμβάνουν μέχρι 500 δηλαδή την χαμηλότερη.
Οι συνταξιούχοι άρχισαν να καταγγέλλουν τον κυβερνητικό εμπαιγμό και μάλιστα μέσα στο Σαββατοκύριακο το θέμα άρχισε να λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις με την κυβέρνηση να οδηγείται σε κινήσεις πανικού μεταξύ των οποίων και το μάζεμα του προεκλογικού της σποτ, το οποίο άλλωστε είχε ήδη αποδομηθεί από τη Ν.Δ..
Και αυτό διότι η κυβέρνηση πέραν όλων των άλλων επιχειρούσε να πείσει πως την περίοδο 2015 – 2019 δεν είχαν κοπεί οι συντάξεις, ούτε καν με τον νόμο Κατρούγκαλο. Από την Παρασκευή το βράδυ που άρχισαν οι καταγγελίες διαπιστώθηκε ότι συνταξιούχοι έλαβαν μικρότερα ποσά από αυτά που είχαν υπολογίσει. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα γυναίκας συνταξιούχου που έλαβε «13η σύνταξη» ύψους 323 ευρώ την ώρα που η καθαρή της σύνταξη είναι της τάξης των 561 ευρώ.
Εξίσου ενδεικτικά και τα παρακάτω παραδείγματα
Άνδρας συνταξιούχος που λαμβάνει κάθε μήνα 681 ευρώ, πήρε ως «13η σύνταξη» 249 ευρώ.
• Συνταξιούχος του ιδιωτικού τομέα που έχει καθαρή μηνιαία σύνταξη 733 ευρώ, είδε τελικά στο ΑΤΜ να μπαίνουν στο λογαριασμό του 279 ευρώ.
• Γυναίκα συνταξιούχος που λαμβάνει σύνταξη ύψους 794 ευρώ, έλαβε ως «13η σύνταξη» 309 ευρώ
Ακόμη πιο κουτσουρεμένη δόθηκε η τάχα «13η σύνταξη» σε όσους παίρνουν μεγαλύτερες συντάξεις.
• Συνταξιούχος εκπαιδευτικός με 38 χρόνια υπηρεσίας λαμβάνει καθαρά στο χέρι 1135 ευρώ. Στο λογαριασμό του μπήκαν 301 ευρώ.
• Γυναίκα που λαμβάνει σύνταξη χηρείας 1151 ευρώ, είδε να μπαίνουν στο λογαριασμό της 297 ευρώ.
Το έδωσαν άρον άρον για τις εκλογές
Το γεγονός πως δεν υπήρξε κανένας σχεδιασμός καθώς και ότι αποτελεί ένα καθαρά προεκλογικό επίδομα προκειμένου να πειστούν οι συνταξιούχοι πως η κυβέρνηση τους σκέφτεται και άρα πρέπει να την ψηφίσουν είναι επιβεβαιωμένο πλέον με τον πιο απτό τρόπο. Άλλωστε ο Αλέξης Τσίπρας ακύρωσε προγραμματισμένη ομιλία του στα Ιωάννινα προκειμένου να επιστρέψει στην Αθήνα και να ανακοινώσει το σχετικό μέτρο όπως και άλλα σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αλλάξει την εικόνα και την πολιτική ατζέντα με στόχο να συζητούνται οι παροχές της κυβέρνησης.
Η πραγματικότητα, όμως όπως διαμορφώθηκε από την ώρα που τα χρήματα μπήκαν στα ΑΤΜ αλλάζει εκ νέου τα δεδομένα αν και οι πολίτες εξ αρχής δήλωναν πως οι παροχές του Αλ. Τσίπρα δεν μπορούν να τους οδηγήσουν να αλλάξουν την απόφαση που έχουν λάβει για τις εκλογές της 26ης Μαΐου, αλλά και για τις εθνικές.
Είναι δεδομένο ότι η πορεία της κυβέρνησης δεν αλλάζει με αυτόν τον τρόπο. Οι παλαιοκομματικές πρακτικές δεν πείθουν παρά ελάχιστο αριθμό που όμως δεν είναι ικανός να αλλάξει τις εξελίξεις. Αυτό άλλωστε αποτυπώνεται και σε όλες τις δημοσκοπήσεις όπου 8 στους 10 ερωτηθέντες δηλώνουν πως δεν παρασύρονται από τέτοιες ενέργειες.

Πηγή: LIBERAL Ελεύθερη ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια