Header Ads

ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ : Η μάχη για την Μεσαία Τάξη, δια στόματος Μητσοτάκη ;


Η ραχοκοκαλιά της οικονομίας είναι η μεσαία τάξη. Η μεσαία τάξη σχεδόν δεν υπάρχει. Οι παχυλοί μισθοί υπάρχουν, αλλά υπάρχουν για λίγους. Πλέον πολλά νοικοκυριά δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν. Κόβουν χρήματα μέχρι και από τρόφιμα. Οπότε σίγουρα, δεν μπορούμε να μιλάμε για την..ύπαρξη της μεσαίας τάξης. Η υπερφορολόγηση, οι χαμηλοί μισθοί (ειδικά για τους νέους) και η γενικότερη οικονομική «δυσπραγία», έχουν ήδη μπει στο «εκλογικό τραπέζι» ας επιτραπεί η φράση. Σε κάθε πολιτική ανάλυση, πλέον μπαίνουν και τα Εθνικά θέματα, με πρωταγωνιστή την Συμφωνία των Πρεσπών.
Βέβαια, η οικονομική κατάσταση μιας χώρας, έχει άμεση σχέση και με την δυνατότητα της χώρας να επιβάλει την εξωτερική της πολιτική. Χωρίς «καλά νούμερα» δεν έχεις δύναμη, σε αυτό τον κόσμο, καλώς ή κακώς. Πόσο… έγκυρο και έγκριτο είναι να «πούμε» ότι η καταστροφή της μεσαίας τάξης, θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις επικείμενες Ευρωεκλογές-Δημοτικές-περιφερειακές (Μάιος 2019) αλλά κυρίως στις ερχόμενες Εθνικές εκλογές;
Είναι και έγκυρο και έγκριτο και θα διαβάστε αμέσως γιατί. Ο αρχηγός της Αντιπολίτευσης, εστιάζει στον «αγώνα για την μεσαία τάξη». Την ίδια στιγμή, η σημερινή κυβέρνηση επενδύει στις ψήφους των μεταναστών και των επιδοματούχων. Διευκρίνιση: (Δεν υπάρχει καμία προσπάθεια να «μειώσουμε» τις αδύναμες οικονομικά ομάδες, που παίρνουν επιδόματα αλλά τονίζουμε το γεγονός ότι αντί να μειωθεί η φορολογία για τις επιχειρήσεις, ώστε να ανοίξουν οι δουλειές, επενδύουμε στα 300 ευρώ τον μήνα).
Τι δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ μεταξύ άλλων στο Reuters: «Υπερφορολόγησαν τους πολίτες και γι’ αυτό σχεδιάζω να τους επιστρέψω μέρος αυτών που αχρείαστα τους πήρε το κράτος. Και το ίδιο θα κάνω και με τις επιχειρήσεις, προκειμένου να επανεπενδύσουν τα έσοδά τους και να αναπτυχθεί η οικονομία».
Όπως δείχνουν τα γεγονότα η Ελλάδα διανύει ακόμη μία περίοδο κατά την οποίαν διαχρονικά μας παίζεται από τον πολιτικό κόσμο το ίδιο τροπάριο κατά το οποίο η κατεστραμμένη Ελλάδα αναγεννιέται από την τέφρα της. Πάλι ο Φοίνικας: Ο ένας θα νοικοκυρεύει το κράτος από τα δεινά του και οι επόμενοι θα έρχονται να το οπισθοδρομήσουν για να έχουμε να κάνουμε πτου και από την αρχή; Ή δεν έχουν έτσι τα πράγματα; Μιλάμε για μάχη Ανάστασης της Μεσαίας Τάξης ;

Δεν υπάρχουν σχόλια