Header Ads

ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ : Ερωτηματικά για επόμενη κίνηση του Ερντογάν


Το Μέγαρο Μαξίμου, το ΥΠΕΘΑ και τα Γενικά Επιτελεία των Ενόπλων Δυνάμεων κάθονται σε “αναμμένα κάρβουνα” μετά τις καθημερινές και αλλεπάλληλες παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Ελλάδας και την ξεκάθαρη τοποθέτηση του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ. Ερντογάν και του Τούρκου πρωθυπουργού, ότι τα σύνορα στο Αιγαίο πρέπει να αλλάξουν. Η ανησυχία παίρνει σε ορισμένες περιπτώσεις τεράστιες διαστάσεις και εξελίσσεται σε προβληματική αγωνία,, καθώς όλοι γνωρίζουν ακριβώς ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις αφέθηκαν – το πιθανότερο εσκεμμένα - να απολέσουν μεγάλο μέρος της επιχειρησιακής τους ετοιμότητας. Το έζησαν όλοι οι σκεπτόμενοι Έλληνες αρχικά μέσα από μια σκανδαλολογία άνευ προηγουμένου, που έπληξε την βούληση των Επιτελών να λάβουν πρωτοβουλίες και να καταρτίσουν εξοπλιστικά προγράμματα και κατά δεύτερον από την οικονομική καταστροφή και υποβάθμιση, που αποδέχθηκαν οι εκάστοτε κυβερνώντες.
Το Μέγαρο Μαξίμου φοβάται πλέον μείζον επεισόδιο στο Αιγαίο για την αλλαγή του status quo ή ακόμη και στον Έβρο.Τώρα τρέχουν για να προλάβουν: O πάντα πρόθυμος στα κελεύσματα του Πρωθυπουργού ΥΠΕΘΑ Βαγγέλης Αποστολάκης, μιλάει τακτικά για τυχόν μοιραίο λάθος, που θα εξελιχθεί σε θερμό επεισόδιο. Το Ενεργειακό με τις υποθαλάσσιες έρευνες έχει αποτελέσει πόλο έλξεως όλων των κατηγοριών πολεμικών πλοίων στο Αιγαίο και στην Αν. Μεσόγειο. Το χαστούκι που έφαγε την Κυριακή στις Αυτοδιοικητικές εκλογές ο Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ήταν πολύ μεγάλο και αποτελεί ερωτηματικό σε ποία ενέργεια θα προβεί προκειμένου να εκτονώσει το χάος που επικρατεί στην Τουρκία. Δεδομένου ότι αποτελούν πρόσφορο έδαφος προς αυτήν την κατεύθυνση η Ελλάδα και η Κύπρος, είναι ευτύχημα η προληπτική αποτρεπτική παρουσία των Στόλων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ..
Η Π.Α. αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα με τα αεροσκάφη, που σήμερα διαθέτει και στην απόκτηση ενός νέου μαχητικού αεροσκάφους κόντρα στην αριθμητική υπεροχή της Τουρκίας, που έχει αυξήσει τη βαριά πολεμική βιομηχανία της υπέρμετρα. Η Ελλάδα βασίζεται δικαιολογημένα στη μαχητική ποιότητα των Ελλήνων χειριστών αεροσκαφών έναντι των Τούρκων συναδέλφων τους. Όλες οι Ελληνικές Κυβερνήσεις ακόμα και τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, μέχρι και το 1980 περίπου, στην ψήφιση των προϋπολογισμών έλεγαν ΝΑΙ στις δαπάνες της Βουλής και των Ενόπλων Δυνάμεων. Σήμερα λένε ΟΧΙ σε όλα. Γιαυτό βρίσκονται πάνω σε αναμμένα κάρβουνα από τη φωτιά, την οποία οι ίδιοι άναψαν…

Δεν υπάρχουν σχόλια