Header Ads

ΔΗΛΩΣΗ Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας Πελοπίδα Ι. Καλλίρη


Με αφορμή σημερινό (29/03/2019) δελτίο τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου περί απόφασης του κ. Περιφερειάρχη, για την άρση μεταβίβασης των αρμοδιοτήτων στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας, και προκειμένου να αποτυπωθεί η πραγματική διάσταση του ζητήματος, γίνεται γνωστό ότι:
Οι αρμοδιότητες οι οποίες «περιγράφονται» στο δελτίο, αφορούν μέρος του συνόλου των αρμοδιοτήτων του Αντιπεριφερειάρχη, που το άρθρο 160 (περί αρμοδιοτήτων) του Νόμου 3852/2010 (Καλλικράτης), προβλέπει . Αυτές οι αρμοδιότητες, οι οποίες είχαν μεταβιβαστεί από τον Περιφερειάρχη στον Αντιπεριφερειάρχη, έχουν ήδη μεταβιβαστεί από τον Αντιπεριφερειάρχη- με την έγκριση του Περιφερειάρχη-σε προϊσταμένους υπηρεσιών της Π.Ε. Κορινθίας (παροχή εξουσιοδότησης υπογραφής με εντολή Αντιπεριφερειάρχη), εδώ και αρκετούς μήνες, με μοναδικό σκοπό την εύρυθμη διοικητική λειτουργία των Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας.
Δεδομένου ότι σύμφωνα με το Νόμο, δε συντρέχει τυπικό κώλυμα ή ασυμβίβαστο στην άσκηση των καθηκόντων του Αντιπεριφερειάρχη με την παράλληλη υποψηφιότητα για τον α’ βαθμό αυτοδιοίκησης, παραμένω στη θέση του αιρετού Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας, συνεχίζοντας την άσκηση των υπολοίπων καθηκόντων που το ανωτέρω άρθρο του Νόμου 3852/2010 ορίζει, με μοναδικό σκοπό την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία της Π.Ε. Κορινθίας.
Τη θεσμική αυτοτέλεια και θεσμική θωράκιση της διάκρισης των εξουσιών των δύο θεσμών της αυτοδιοίκησης, της Περιφέρειας και του Δήμου, όπως με απόλυτο σεβασμό διαφύλαξα στην Π.Ε. Κορινθίας μέχρι σήμερα, ομοίως θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι τόσο μέχρι τη λήξη της θητείας μου, όσο και με την ανάληψη και άσκηση του δημαρχιακού αξιώματος, για το οποίο ευελπιστώ να με επιλέξουν οι συντοπίτες μου.


Πελοπίδας Ι. Καλλίρης

Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κορινθίας


Υποψ. Δήμαρχος Κορινθίων







ΔΗΛΩΣΗ ΜΙΧΑΛΗ ΖΟΡΜΠΑ


«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και πιο συγκεκριμένα οι Δήμοι, πρέπει να λειτουργήσουν ως θεσμός πραγματικής Διακυβέρνησης, με στόχο την κοινωνική ευημερία και την ανάπτυξη. Η αντιμετώπιση των ζητημάτων της καθημερινότητας πρέπει να αποτελεί την αυτονόητη συνθήκη που προηγείται ή/και συντρέχει με το σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός στοχευμένου και ανταποδοτικού αναπτυξιακού πλάνου για τον τόπο. Συμμετέχω στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, με επικεφαλής τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας και υποψ. Δήμαρχο Κορινθίων, Πελοπίδα Καλλίρη, προκειμένου να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις, στη διαμόρφωση ένα ισχυρού θεσμού διακυβέρνησης που θα επιτύχει την πραγματική και πολυεπίπεδη εξέλιξη του Δήμου Κορινθίων.


Μιχάλης Ζορμπάς

Δικηγόρος Πρωτοδικείου Κορίνθου




ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Μιχάλης Ζορμπάς είναι Δικηγόρος Κορίνθου, ασκώντας μάχιμη δικηγορία από το 1998. Πολύτεκνος (4 παιδιά), εργάζεται στην Κόρινθο και κατοικεί στα Εξαμίλια. Είναι γιος του επίσης Δικηγόρου Κορίνθου, Γεώργιου Ζορμπά. Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου κατά τις περιόδους 2008-2011 και 2014- 2017. Με συνεχή συμμετοχή στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου «ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ» από το 2009 μέχρι σήμερα, του οποίου μάλιστα διετέλεσε και Πρόεδρος κατά την περίοδο 2015-2017. Είναι Ιδρυτικό Μέλος πολιτιστικών και αθλητικών Σωματείων της Κορίνθου.

Δεν υπάρχουν σχόλια