Header Ads

ΕΝΩΣΗ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Η «ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ» έχει προγραμματίσει εκδήλωση με θέμα «Από τη δωρεά οργάνων στη μεταμόσχευση - Γέφυρες ζωής» την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 και ώρα 11πμ στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Κιάτου με ομιλητές:
την κ. Αικατερίνη Ταράση, Ιατρό Βιοπαθολόγο, Διευθύντρια στο Τμ. Ανοσολογίας-Ιστοσυμβατότητας του Νοσ. «Ο Ευαγγελισμός» και Μέλος του Δ.Σ. του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ.)
τον κ. Αναστάσιο Καλπαξή, Δικηγόρο Παρ’ Αρείω Πάγω
Σήμερα, η μεταμόσχευση αποτελεί τη μόνη θεραπευτική λύση για την τελικού σταδίου ανεπάρκεια καρδιάς, ήπατος και πνεύμονα και την πιο αποτελεσματική λύση για την τελικού σταδίου νεφρική ανεπάρκεια. Η ιδιαιτερότητα των μεταμοσχεύσεων οφείλεται στο γεγονός ότι η ανάπτυξη και η διάδοσή τους, δεν εξαρτάται μόνο από την επιστημονική & τεχνολογική πρόοδο, αλλά κυρίως από την ευαισθητοποίηση και συμμετοχή των κοινωνικών φορέων & όλου του κοινωνικού συνόλου. Επομένως, βασική προϋπόθεση για την πραγματοποίηση του ιατρικού θαύματος της Μεταμόσχευσης είναι η Δωρεά Οργάνων η οποία, αποτελεί την ύψιστη μορφή εθελοντικής προσφοράς και αλτρουισμού.

Εκ μέρους του Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Αν. Μαυραγάνης

Η Γεν. Γραμματέας Αικ. Ταράση

Δεν υπάρχουν σχόλια