Header Ads

ΠΑΝΤΑΖΗΣ Β. ΣΠΥΡΟΣ : Ο Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Κορινθίων με ενδιαφέρον και πρακτικό μυαλό απαντάει σε ερωτήσεις μας…


Διακρίνουμε στην πρώτη απάντησή σας ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Αρχαία Κόρινθο. Πού μπορούμε να το αποδώσουμε αυτό και ο Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Κορινθίων Σπύρος Β. Πανταζής, μας απάντησε :
Η άλλοτε κοιτίδα του Πολιτισμού, η μητέρα των αποικιών της Κέρκυρας, της Σικελίας κτλ. Παρουσιάζει στις μέρες μας μία παρακμιακή εικόνα ή αν θέλετε , την εικόνα μιας γεροντοκόρης, την οποία προξενεύουν προκειμένου να την πασάρουν στον ανυποψίαστο γαμπρό – τουρίστα!
Η εικόνα γνωστή και καθημερινή: Τα πούλμαν θα έρθουν από την πάνω μεριά, ενώ αντιθέτως το παρκινγκ βρίσκεται στα βόρεια της πλατείας, αποκομμένο από τον υπόλοιπο αρχαιολογικό χώρο ! Χρόνια τώρα το χωριό είναι χωρισμένο στο δύο, καθώς δεν υπάρχει ελεύθερος, άνετος και περιφερειακός δρόμος να συνδέει τον βορρά με τον νότο! Το μοναδικό σημείο επικοινωνίας είναι το κομμάτι των 100 μέτρων από την πλατεία μέχρι το μουσείο! Ποιος να πρωτοπεράσει από εκεί. Αγροτικά ; ΙΧ; Φορτηγά ; τουρίστες ; Taxi ; Ένα χάος επικρατεί, ειδικά την τουριστική περίοδο, η οποία περιλαμβάνει και τους περισσότερους μήνες του έτους. Αντί οι τουρίστες να απολαμβάνουν τις αγορές τους άνετα από τα κατά μήκους καταστήματα, τους εμποδίζουν αθέλητα, και δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα στην ντόπια αγορά.
Η διάνοιξη περιφερειακού δρόμου δίπλα από το γήπεδο και η πεζοδρόμηση του ήδη υπάρχοντος δρόμου θα ήταν ότι πιο ιδανικό θα μπορούσε να συμβάλλει στην ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία. Είναι ένα θέμα πολύ σοβαρό, από τα σοβαρότερα θα έλεγα, το οποίο παραμένει κάτω από το χαλί, διαιωνίζοντας αυτή την κατάσταση επί σειρά ετών. Κανείς δεν ασχολήθηκε στα σοβαρά για την επίλυσή του και ο μοναδικός χαμένος βραχυπρόθεσμα είναι ο εμπορικός κόσμος και όσοι απασχολούνται γύρω από αυτόν. Με την ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ του Βασίλη Νανόπουλου όλα αυτά θα νοικοκυρευτούν γιατί υπάρχει όραμα με γνώση και θέληση υλοποίησης!...

Δεν υπάρχουν σχόλια