Header Ads

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ & ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ


ΠΗΓΕΣ : ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, greeknation.blogspotgr, el.gr, voicenews.gr, militaire.gr


Μαλλιά κουβάρια Ε.Ε. - Τουρκία για την Αεροπορική Συμφωνία

Κυριακή, 24 Μαρτίου 2019

Αναστολή των συζητήσεων και αποχώρηση της Ε.Ε. από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων του 5ου γύρου της «Περιεκτικής Αεροπορικής Συμφωνίας» με την Τουρκία, αποφάσισαν σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ» τα 28 κράτη-μέλη, κατόπιν εισήγησης της Κομισιόν.
Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, η απόφαση της Ε.Ε. λήφθηκε ως αποτέλεσμα των γραπτών θέσεων που κατέθεσε η Άγκυρα στο Συμβούλιο Σύνδεσης, επιχειρώντας, μεταξύ άλλων, να θέσει την Κυπριακή Δημοκρατία εκτός του πλαισίου της Αεροπορικής Συμφωνίας με την Ε.Ε., και υποστηρίζοντας τα εξής: «... μια πρόνοια, η οποία θα δηλώνει ότι ‘’Διατάξεις της Συμφωνίας αυτής δεν θα εφαρμόζονται με τα κράτη-μέλη με τα οποία η Τουρκία δεν έχει διμερή συμφωνία αεροπορικών υπηρεσιών’’ θα πρέπει να περιληφθεί στη συμφωνία (σ.σ. με την Ε.Ε). Διαφορετικά, δεν θα μπορούσαμε να περάσουμε αυτή τη συμφωνία από το Κοινοβούλιο μας», υποστηρίζει η Άγκυρα, φωτογραφίζοντας ευκρινώς μια Περιεκτική Αεροπορική Συμφωνία με την Ε.Ε. από την οποία θα αποκλειστεί η Κυπριακή Δημοκρατία.
Εντύπωση μάλιστα προκαλεί η θέση της Άγκυρας προς την Κομισιόν ότι «όπως ίσως θυμάστε, έχετε συμπεριλάβει αυτές τις προτάσεις όταν συμφωνήσατε να υπογράψετε την Οριζόντια Συμφωνία το 2012», κάτι που προκαλεί εύλογα ερωτηματικά.

Συγκλίνουσες πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι την ίδια ώρα που κατατίθεντο στις Βρυξέλλες οι εν λόγω προκλητικές γραπτές τουρκικές θέσεις, στην Άγκυρα πραγματοποιείτο ο 5ος γύρος διαπραγματεύσεων για την Περιεκτική Αεροπορική Συμφωνία (13-14 Μαρτίου), τον οποίο διεξάγει η Κομισιόν, εκ μέρους των 28 κρατών-μελών, που συμμετέχουν στη διαδικασία με καθεστώς παρατηρητών. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι γνώση των τουρκικών θέσεων έλαβαν άμεσα τόσο το κυπριακό ΥΠΕΞ, όσο και ο εκπρόσωπος της Κομισιόν που βρισκόταν στην Άγκυρα για τη διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία.









ΙΤΑΛΙΑ: Σενεγαλέζος που του είχε δοθεί η ιταλική υπηκοότητα πυρπόλησε λεωφορείο γεμάτο με παιδιά, ως διαμαρτυρία για τους θανάτους προσφύγων στη Μεσόγειο


Κυριακή, 24 Μαρτίου 2019

Ένας οδηγός με καταγωγή από τη Σενεγάλη, που του έχει δοθεί η ιταλική υπηκοότητα, ο 47χρονος Ousseynou Sy, έριξε ένα λεωφορείο γεμάτο με παιδιά, στα περίχωρα του Μιλάνου και στη συνέχεια το πυρπόλησε. Στο λεωφορείο υπήρχαν 50 μαθητές. «Ήμουν αυτόπτης μάρτυρας», λέει ο Franco Lucente. O 47χρονος έχει στο ποινικό το μητρώο καταδίκες για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και σεξουαλική βία. Πολλοί αναρωτιούνται τώρα, αν είναι δυνατό να του αφαιρεθεί η ιθαγένεια.
«Το κάνω για τους μετανάστες, και για τα θύματα στη Μεσόγειο», φώναζε ο οδηγός. Μόλις ο οδηγός έδειξε σημάδια ανισορροπίας, οι νεαροί επιβάτες ειδοποίησαν την αστυνομία. Ένα από τα παιδιά είπε σε δημοσιογράφους ότι ο οδηγός απειλούσε να τα περιλούσει με βενζίνη και να τους βάλει φωτιά. «Βοήθεια, λέει ότι θέλει να σκοτώσει τους πάντες», ήταν η απελπισμένη κραυγή ενός από τα παιδιά. Χάρη σε αυτό το τηλεφώνημα οι καραμπινιέροι κατάφεραν να επέμβουν γρήγορα και να αποφύγουν τα χειρότερα. «Ο οδηγός είχε αποκλίνει από τη διαδρομή προς το Μιλάνο και έλεγε “κανείς δεν θα σωθεί σήμερα”», εξήγησε ο διοικητής των καραμπινιέρων στο Μιλάνο Λούκα Ντε Μάρτσις.
«Είδα τα μικρά αγόρια να αγκαλιάζουν το ένα το άλλο και να κλαίνε , είδα τις ψηλές φλόγες και τον παχύ καπνό. Ήταν ένα αποκαλυπτικό σενάριο και η μόνη ανακούφιση είναι ότι οι μαθητές είναι όλοι ασφαλείς και υγιείς. Φυσικά, τώρα θα πρέπει να αντιμετωπίσουν το σοκ και τις ψυχολογικές επιπτώσεις».

Στη συνέχεια, τίθεται το λογικό ερώτημα: «Πως είναι δυνατόν ένας άνθρωπος που έχει καταδικασθεί για οδήγηση σε κατάσταση μέθης και για σεξουαλική βία να οδηγούσε ένα λεωφορείο;».





Ο Πατριάρχης Ειρηναίος για το Άγιο Φως

Κυριακή, 24 Μαρτίου 2019

Συγκλονίζει ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος με την εμπειρία του από το θαύμα του Αγίου Φωτός.

«Δεν ξέρω τι λένε οι άλλοι ,δεν ξέρω αν τα είπαν η πως τα είπαν, εγώ εκείνο που ξέρω είναι αυτό που έζησα όσες φορές με αξίωσε ο Θεός να τελέσω την Ακολουθία του Αγίου Φωτός. Εισερχόμουν στον Πανάγιο Τάφο, προσευχόμουν γονατιστός κρατώντας τις δέσμες των λαμπάδων που, όπως και το καντήλι, άναβαν μόνα τους, ποτέ δεν έψαξα το «πως» και το «γιατί», ζούσα το Γεγονός και το θαύμα της Αναστάσεως του Κυρίου με φόβο Θεού και δέος όπως όλοι οι παλιοί και σύγχρονοι γνήσιοι Αγιοταφίτες Πατέρες και κάθε πιστός Ορθόδοξος Χριστιανός».





O Ουκρανός υπαρχηγός των μυστικών υπηρεσιών του στρατού στη Μαριούπολη αυτομόλησε στην Λαική Δημοκρατία του Donetsk με πλήθος απόρρητων εγγράφων….

O Ουκρανός υπαρχηγός των μυστικών υπηρεσιών του στρατιωτικού κλιμακίου της πόλης της Μαριούπολης στην περιοχή του Donetsk ο Yuriy Yurich Aushev, αυτομόλησε στην πλευρά της Λαικής Δημοκρατίας του Donetsk – RDP μεταφέροντας απόρρητα έγγραφα που μελετώνται από τις μυστικές υπηρεσίες της αυτοανακηρυχθείας Λαικής Δημοκρατίας.
Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2019


dimpenews.com



Αλβανία : Αναζητούνται οι δράστες 69 πυρκαγιών του τελευταίου 20ήμερου

Ο γενικός διευθυντής εκτάκτων αναγκών, Χάκι Τσάκο, προέτρεψε τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου για την αναζήτηση και τη σύλληψη των δραστών των πυρκαγιών που εκδηλώνονται σε όλη τη χώρα. Σε δήλωσή του προς τα μέσα ενημέρωσης ο Τσάκο είπε ότι το υπουργείο Εσωτερικών και η Διεύθυνση Πολιτικής Εκτάκτων Αναγκών παρακολουθούν την κατάσταση που εξελίσσεται τελευταία, καθώς δεκάδες πυρκαγιές, μήνα Μάρτιο, έχουν καταστρέψει πολλές περιοχές σε σχεδόν όλους τους νομούς της χώρας.
«Από τις 3 Μαρτίου μέχρι σήμερα έχουν γίνει 69 εμπρησμοί με αποτέλεσμα να καούν 167 εκτάρια βοσκοτόπων και δασών που θεωρούνται προστατευόμενες περιοχές, με πολύ σοβαρές συνέπειες τόσο στην οικονομία όσο και στο περιβάλλον», είπε ο Τσάκο. Σύμφωνα με τον ίδιο το φαινόμενο είναι ασυνήθιστο σε τέτοια εποχή, προσθέτοντας ότι όλες οι πυρκαγιές έχουν γίνει με ανθρώπινο χέρι για ιδιοτελείς σκοπούς.

«Ζητάμε από την κρατική αστυνομία και την εισαγγελία να γίνεται πιο συστηματική συνεργασία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη όλων των δραστών των εμπρησμών εκ προθέσεως και την οδήγησή τους ενώπιον της δικαιοσύνης», δήλωσε ο γενικός διευθυντής εκτάκτων αναγκών

ata.gov.al




Δεν υπάρχουν σχόλια