Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ : Όψιμη ανακάλυψη μιας κυρίαρχης πατρίδας


Χθες 25η Μαρτίου, ο Πρωθυπουργός μας κος Τσίπρας μίλησε από το ακριτικό Αγαθονήσι το οποίο επισκέφθηκε και μίλησε προφανώς εκνευρισμένος και δικαίως, για την επικίνδυνη απρέπεια των Τούρκων να παρενοχλήσουν το ελικόπτερο που τον μετέφερε εκεί με όλους τους ακολούθους και μάλιστα στην επέτειο της Εθνικής μας Εορτής.
Εκεί ανακαλύψαμε και την έννοια της Πατρίδος και της Ιστορίας, την οποία επικαλέστηκε πολλές φορές και σαν έννοια και σαν όρια που την περικλείουν όταν προ τριετίας περίπου είχε εκφράσει απορία επί λέξει: «γιατί υπάρχουν θαλάσσια σύνορα μεταξύ μας;» σε μια προσπάθεια διάσωσης λαθραίων στην οριογραμμή, όταν οι Τούρκοι διεκδικούσαν μεγάλο βάθος εντός των χωρικών μας υδάτων για ευνόητους λόγους.
Βεβαίως υπάρχουν θαλάσσια σύνορα που θέλετε να αγνοείτε και ΥΠΑΡΧΟΥΝ και τα φυλάσσουν τα άγρυπνα μάτια του ενδόξου Ναυτικού μας διαχρονικά και οι θαλασσοβίωτοι νησιώτες μας.
Η ιστορία όμως, την οποία επικαλέστηκε, δεν είναι αφηρημένη έννοια, είναι αυτή που έγραψαν και γράφουν επιφανείς ήρωες που την κοσμούν διαχρονικά.
«Αμεσ’ γ’ εσόμεθα πολλώ κάρρονες», έλεγαν οι νέοι Σπαρτιάτες όταν έπαιρναν τη σκυτάλη από τους παλαιότερους, ότι θα γίνουν καλύτεροι από τους παλαιότερους, ότι θα γίνουν καλύτεροι Σπαρτιάτες πολίτες, «Ιερή Υπόσχεση» υψηλών ιδανικών αριστείας.
Οι τριακόσιοι του Λεωνίδα που ξεκίνησαν πεζοί, έφθασαν στις Θερμοπύλες να θυσιαστούν για να κλείσουν το δρόμο του Ξέρξη προς την Αθήνα, την πόλη των ελευθέρων πολιτών και όχι των μισθοφόρων Πέρσων που πολεμούσαν από το φόβο του ξυλοδαρμού. Ο Σιμωνίδης έγραψε για τη μεγαλειώδη νίκη των Αθηναίων στο Μαραθώνα τότε:
«Ελλήνων προμαχούντες Αθηναίων στο Μαραθώνα χρυσοφόρων Μήδων εστόρεσαν δύναμιν».
Κούγκι- Αρκάδι-Ιαλογγος, ανάλογα παραδείγματα πατριωτισμού και θυσίας, άξια να υμνηθούν στη σωρεία των υπαρχόντων.
Ο Εθνικός μας ποιητής Δ. Σολωμός, εκθειάζοντας τον ηρωισμό των παλικαριών του 1821 και θέλοντας να δείξει ότι ο ηρωισμός των 300 των Λεωνίδα δεν πήγε χαμένος, γράφει στον 78 στίχο σα, συνέχεια ιστορικής διαδρομής του ύμνου προς την ελευθερία:
«Ω τριακόσιοι σηκωθείτε και ξανάλθετε σ΄εμάς τα παιδιά σας θελ΄ ίδητε ποσο μοιάζουνε με σας»
Ο μοιραίος υπουργός παιδείας, από ποίους ελπίζει να σπεύσουν για τη σωτηρία της πατρίδος από τις ορατές εχθρικές δυνάμεις που την περισφίγγουν; ή από την μαυρίλα των αλλοθρήσκων που έχει κατακλύσει τη χώρα, γιατί σε μια αναμπουμπούλα θα φανεί το μέγιστο λάθος της τόσο πλατιάς φιλοξενίας σε υλικά αγαθά και ηθική στήριξη που ανυπόκριτα τους δώσαμε, χωρίς απ΄αυτούς να πάρουμε κάτι, αντιθέτως για να επιβεβαιωθεί το σοφό δίδαγμα: «ότι ουδείς ασφαλέστερος εχθρός από τον ευεργετηθέντα» με τόσα όσα έχουμε κατά καιρούς γευθεί.
Διδάξτε στα Ελληνόπουλα στα σχολικά βιβλία την ιστορία, διότι η ιστορία είναι συνεκτικός κρίκος των γενεών.
Την ιστορία της Ελλάδος την έγραψαν άνδρες γενναίοι, είναι αυτοί που έσπευσαν εθελοντικά και άλλοι πολλοί από το εξωτερικό να τεθούν στις ένοπλες δυνάμεις για να πολεμήσουν τους αιώνιους επιβουλείς μας. Επειδή με τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης οι νέοι πληροφορούνται τα πάντα από το διαδίκτυο με τα κινητά τους, ξέκοψαν την σχέση τους με το βιβλίο, διαβάζοντας λιγότερο ή σχεδόν καθόλου, γι΄αυτό φροντίστε, όσοι είσθε αρμόδιοι, να γεμίσετε τα σχολικά βιβλία με τους ήρωές μας γιατί το σχολικό βιβλίο διαβάζεται υποχρεωτικά και στα μυαλά τους μένει σαν Εθνική παρακαταθήκη.
Και τούτο αμέσως πριν είναι αργά, να βγούμε μπροστά από τη δολερή παγκοσμιοποίηση, του κιμά των κοινωνιών, που βάλθηκε να μας αφανίσει ως Έθνος με τα όσα ύπουλα και ανεξήγητα, εν πολλοίς, συμβαίνουν γύρω μας.
Τίποτα δεν γίνεται τυχαία, προσέξτε γιατί ο κύριος Κοτζιάς, μετά την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών, για την οποία επαίρονται όλοι τους θεωρώντας την διπλωματικό αριστούργημα κατά τον πρωθυπουργό μας, πήρε φόρα να λύσει και τα υπόλοιπα εκκρεμή θέματα με τους Τούρκους και Αλβανούς στη βάση της δίκαιης μοιρασιάς, αφού δεν πρέπει να είμαστε μονοφαγάδες, όπως είπε περιχαρής.
Χρειαζόμαστε και άλλη απόδειξη του ξεπουλήματος;
Γι΄ αυτό φρόντισαν να προετοιμάσουν το έδαφος με προάγγελους λαγούς όπως ο Δωδεκανήσιος ψαράς, ο πρόθυμος κος Κατρούγκαλος που όλα τα στρογγυλεύει και ο μέγας γεωγράφος Τσιρώνης που τόσο μας φώτισε με τις γνώσεις του στο ανακύψαν θέμα.

Κόρινθος, 26.3.2019

* Ο κ. Πέτρος Ζάχος, είναι σ. ΟΤΕ από την Κόρινθο

Δεν υπάρχουν σχόλια